Tøff serieåpning på unggutta

Askers yngstemann scoret to - og Askers rekrutter viste mye kvalitet. Men i møte med KFUMs rutinerte stjernegalleri, kom Asker 2 til slutt til kort.

Asker 2 og KFUM 2 møttes for sikkerhets skyld to ganger på en uke. Palmelørdags returoppgjør var nemlig en fremskyndet seriekamp - for å sikre et mindre tettpakket serieprogram for begge lagene senere på våren.

Og der Asker stilte med unggutter, hadde KFUM med flere spillere med solid eliteserieerfaring. Torstein Andersen Aase spilte begge kampene og vi døper ham lett til verdens beste spiss i 4. divisjon. I kampen på Ekeberg hadde han også med seg en rekke andre enere, blant dem Erik Jonevik - som spilte 32 kamper for KFUMs OBOS-ligalag så sent som i fjor, og som også har spilt toppfotball for Sarpsborg 08 i en årrekke. 

Og sammen med dem en masse annen KFUM-rutine.

Det mot Asker-gutter som er både unge og talentfulle og som har tatt solide steg i vinter. Men som ble litt for lette når Andersen Aase og co viste sine ferdigheter foran mål.

Torstein Andersen Aase skaffet seg den nødvendige ekstra meteren når han trengte den. Her er det Sverre Nodland som blir for langt unna i presset. Men hardtarbeidende Sverre og Askers unge gutter viste mye bra i denne kampen.

Reglene i serien er slik at når andrelaget på seniornivå serieåpner før førstelaget, kan ingen starte for lag 2 og samtidig være spilleklare for lag 1. Derfor ble Asker ungt, mens de rutinerte herrer fra KFUM uansett ikke har tenkt å spille i PostNord-ligaen (der jo de to klubbene møtes igjen senere på våren).

Men Askers nysatsing på å løfte de beste juniorene hadde uansett godt av dette. Laget har slått både Modum, Holmen og Alta 2 sine lag på samme og nivået over i treningskamper. Og høstet verdifull læring i disse kampene.

At man tar steg viste også kamp to lagene imellom. Etter 1-6 på Ekeberg (fire mål av Andersen Aase), burde Asker 2 ledet halvveis i oppgjøre på Føyka. En særdeles billig straffe til bortelaget gjorde imidlertid at det stod 2-2 etter en omgang der begge lag viste mye godt spill, men der Asker hadde minst sin halvdel av både ball og sjanser.

Men da kaptein Magnus Klund Dalgaard fikk en smell rett før pause og måtte ut, samtidig som Hamze Abdi ble tatt av ved sidebytte (tilbake fra ett år med to operasjoner) ble det gradvis utover i andre omgang klart at KFUM tok med seg alle poengene også denne gang.

En tapt duell på corner, ett smart gjennomspill av nevnte Aase og to konkrete forsvarsglipp ga gjestene fire scoringer etter pause. Men innimellom der markerte ett av dagens lyspunkt seg igjen. Filip Davik Fredhall er født i 2001 og ble nylig kåret til "Månedens spiller i ungdomsavdelingen". Denne gang spilte han 90 minutter i 4. divisjon og takket for det med to fine scoringer. Før pause hadde han utlignet til 2-2 da han var sikker alene med gjestenes keeper. Og i andre omgang avsluttet han fra 16 meter med et skudd som endte høyt oppe mot venstre kryss.

Kaptein Magnus Klund Dalgaard ble tatt og måtte gi seg halvveis i oppgjøret på Føyka.

Det i en periode av kampen der KFUM hadde byttet ut mye av sitt "skyts" - men Asker hadde også tatt av sine eldstejuniorer, og klarte ikke straffe gjestene mer enn den ene gangen i en periode med "overkommelig" motstand.

Dermed endte det 3-6 - uten at Asker-rekruttene trenger henge med hodet av den grunn. For her var det mye verdifull læring, og tar man den, viser man nok også i denne kampen til å bekrefte at det er stor fremgang i gruppa. Spesielt i første omgang, der eksempelvis begge Askers mål kom etter glimrende spill. Den første da Hamze Abdi kom helt fri etter et angrep som inkluderte åtte-ni trekk med en- og to-touch før den endte hos Hamze som scoret kampens første mål.

Asker-rekruttene trener nå videre inn i påsken, før sesongen fortsetter 18. april med hjemmekamp mot Ski. Også der venter noen rutinerte ringrever, som Benjamin Dahl Hagen - som har en fortid både for Vålerenga og Follo.

Og det er vel nettopp det Asker ønsker med sin ungdomssatsing, god matching som gir god utvikling. Og poeng blir det helt sikkert også fremover. Den første timen mot KFUM var veldig god, og selv om det ble litt rot spesielt det siste kvarteret var spillet nok til å se at struktur og spill er i fremgang...

Her setter Filip Davik Fredhall sikkert inn sitt første og Askers andre mål mot KFUM.

Asker 2 - KFUM 2 3-6 (2-2)

Fotball, 4. div. menn (avd 3):

Mål: 1-0 (8. min.) Hamze Abdi, 1-1 (12. min.) Yannis Maxitas Moula, 1-2 (24. min.) Torstein Andersen Aase (str.), 2-2 (40. min.) Filip Davik Fredhall, 2-3 (52. min.) Lars Røttingnes, 2-4 (62. min.) Christian Nikolai Jacobsen, 2-5 (73. min.) Jacobsen, 3-5 (75. min.) Fredhall, 3-6 (88. min.) Røttingnes

Asker 2: Mads Strønnes Dejligbjerg - Henrik Furebotten, Jens M. Hoff, Magnus Klund Dalgaard (46. min. Henning Lied Gulbekk), Jacob Cruse Hennig - Sverre W. Nodland, Simen Knoph (70. min. Lars Skarholm), Hamze Abdi (46. min. Herman Ostad), Filip Davik Fredhall - Elias Taubo, Andreas Bohinen Kvernmo (68. min. Olav Rusten Eliassen)

Dommer: Jan Kåre Sørlie, Oppegård

Gult kort: Jens Hoff og Olav Rusten Eliassen, Asker 2,  Yannis Maxitas Moula, KFUM 2

Tilskuere: Ca 50 på Føyka kunstgress

To operasjoner holdt Hamze Abdi på sidelinjen i fjor. Palmelørdag spilte han 45 etterlengtede minutter.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift