03-gutta med dobbelsuksess i Drammens Cup

Askers 2003-gutter stilte med to lag i Drammens Cup. Det endte med seier og tredjeplass - etter at de møttes i den ene semifinalen.

Av Tore Ryssdalsnes (tekst og foto)

 

Den store 03-spillergruppa var delt i to jevngode lag da Asker tok turen til Drammens Cup i palmehelgen. Og selv om stort sett alle motstanderne stilte med sine førstelag, er det så stor bredde i Askers 2003-generasjon at begge lagene var med og kjempet om seieren i cupen.

Lørdag spilte alle lag tre innledende kamper. Det resulterte i fem seire på seks kamper for de to Asker-lagene. Asker 1 tapte 1-2 mot Strømsgodset, men der må det bemerkes at dommeren var av det uvanlig hjemmedømmende slaget. Godset fikk ikke mindre enn to straffespark – ett på billigsalg og ett helt feilaktig dømt som avgjorde kampen.

Resultatene lørdag var ellers slik:

  • Asker 1-Grei 1 3-0
  • Asker 1-Strømsgodset 1 1-2
  • Asker 1-Åssiden 2 11-0
  • Asker 2-Grei 2 7-0
  • Asker 2-Strømsgodset 2 11-0
  • Asker 2-Birkebeineren 7-0

Asker 2 vant gruppa si soleklart, mens Asker 1 ble nummer to bak Godset. Begge lag var uansett videre til A-sluttspill med god margin. Det var derfor tidlig oppmøte til åttendelsfinalene søndag morgen.

Her møtte Asker 1 Skedsmo, en klubb som er kjent for å ha mange god lag i ungdomsfotballen. De vant gruppa si lørdag, så det var forventet tøff motstand. Det ble likevel ganske grei match for Asker. Etter høyt press og stor innsats sto det til slutt 5-1 til Asker etter mål av Sivert Ryssdalsnes, Øyvind Norli Rensvold (2), Saru Maheswaran og Philip Paulsen Mo.

Asker 2 møtte Snarøya i sin åttendelsfinale. Også her ble det enveiskjøring, og Asker vant lett 6-0. Målene i denne kampen ble scoret av Tobias Evju Heggelund (4) og Brage Hagenæs Kristiansen (2).

I kvartfinalen ble det langt tøffere motstand for Asker 2 i møtet med Gjelleråsen. Gjelleråsen spiller tøff og fysisk fotball, med mye lange baller og kjemping i hver duell. De scoret et tidlig mål på et langskudd, og kampen ble dermed et jag for Asker for å komme ajour. Etter flere bra sjanser kom utligningen da Brage Hagenæs bredsidet inn et neste ferdigscora mål etter fint forarbeid av Nicholas Aarag. Kampen ebba ut med uavgjort, og dermed ble det straffekonkurranse. Denne vant Asker, blant annet etter en flott redning av målvakt Jonathan Pettersen.

UTLIGNING: Brage Hagenæs spilte mange sterke kamper i Drammencup. Her setter han inn det viktige 1-1- målet i kvartfinalen mot Gjelleråsen.

Asker 1 fikk det greiere. De møtte Sørumsand som hadde feiet gjennom gruppespill og åttendelsfinale med solide seire. Men mot gutta fra Asker var det bråstopp. Asker gikk ut i hundre og ledet 5-0 før Sørumsand kom litt mer inn i kampen. De fikk to reduseringer, slik at slutttresultatet ble 5-2 til Asker. Målene ble laget av Øyvind Norli Rensvold (3), Martin Solheim og Lucas Ostad.

Semifinalen ble dermed en internkamp mellom de to Asker-lagene. Trenerne la til rette for at dette skulle bli en kamp i en god tone, og selv om det selvsagt var viktig for spillerne å komme seg til finalen, så var det en fair kamp, men tett, sjansefattig og jevnspilt. Asker 1 vant 1-0 etter et seint mål av Øyvind Norli Rensvold.

Målet var dermed å vinne begge de to finalene til slutt. Asker 2 var først i ilden, og de vant en svært fortjent 2-0- seier over Hønefoss i bronsefinalen. Seieren burde vært mye større, men det var likevel nok til en sikker tredjeplass. Målene ble scoret av Erling Haavik og Trym Brunmark.

Finalen ble en tett affære. Asker 1 fikk hard motstand av Frogner fra Romerike. Asker hadde ballen klart mest, og hadde også de fleste sjansene. Frogner var imidlertid ikke ufarlige, og de hadde to veldig store sjanser som de brant. Det var derfor ikke helt ufortjent da finalen endte 0-0 og dermed gikk til straffekonkurranse.

Det ble en litt merkelig straffekonk, der Frogner brant sine tre første straffer og det virka avgjort. Men etter hvert begynte også Asker å bomme, slik at hele åtte spillere på hvert lag måtte skyte før vinneren kunne kåres. Og vinneren ble Asker, etter Christian Vethe Bye sitt straffespark via stolpen og inn.

Asker var eneste lag som stilte med to jevne lag i Drammencup, og det store antallet av gode spillere er noe av det mest imponerende med 03-generasjonen. Treningsgruppa teller over 40 spillere, og i serien skal Asker 03 stille med ett lag i førstedivisjon og to lag i andre divisjon.

Det ligger an til mange mål og mye jubel i seriekampene utover våren og sommeren.

FRISPARK-JUBEL: Martin Solheim har akkurat banket inn 2-0 i kvartfinalen mot Sørumsand på frispark. Han jubler sammen med Saru Maheswaran (til høyre), Christian Vethe Bye og Lucas Ostad.

BILDET ØVERST VISER LAGENE SAMMEN: På bildet jubler alle Asker-spillerne for gode prestasjoner og sølvtøy som skal med hjem til Føyka.

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift