To tusen så Asker serieåpne mot HamKam

Slik så det ut på Føyka under serieåpningen i 2011. Da over 2000 kom for å se Asker og HamKam. Mandag møtes lagene til ny serieåpning - og ny fest.

Budstikkas reportasje (se bildet under) fra serieåpningen for seks år siden fortalte om en real fest - der bare hjemmeseieren manglet.

Det endte til slutt 1-1 etter at Anders Nedrebø scoret Askers mål. Han gikk senere til nettopp HamKam (så Bærum og Vålerenga). På den andre siden spilte en som har gått motsatt vei. En ung Nicklas Tilley Solhaug kom inn for HamKam det siste kvarteret. Tilley har som kjent senere hatt flere år på Føyka, men skadeplager har gjort at han i år har lagt bort støvlene og i stedet jobber som trener på G16-nivå og instruktør på SFO i Asker.

Stian Solberg og Balal Arezou var ellers også involvert i den kampen. Sammen med mange andre kjente Asker-navn som blant andre Stian Rasch, Ulrik Arneberg, Robin Hellman, Petter Linstad, Armin Sistek, Atli Heimisson og Espen Røisland.

Serieåpningen i 2011 hadde pussig nok det spesielle tilskuertallet 2.011. Det er fortsatt rekord i serien i nyere tid (selv om cupkampene mot Strømsgodset og Vålerenga begge trakk flere). Og var en virkelig folkefest for et Asker-publikum som var sulteforet på toppfotball.

Debuten i Adeccoligaen, som landets nest øverste nivå da het, ble starten på en svært spennende sesong. Sånn sett er det mange ting som ligner på årets serieåpning.

For Asker debuterer også i år på et høyere nivå (som bare 2011 overgår de siste 55 årene). Nye PostNord-ligaen fremstår allerede før den har begynt som et langt tøffere og bedre sportslig nivå enn før serieomleggingen i fjor.

HamKam og Asker har begge en kombinasjon av kjente profiler og store talenter med landskamper på yngrenivå. Og begge har en ambisjon om å kjempe om opprykk. 

Forventningene til begge lag er da også meget høye fra både eksperter og tilhengere.

For det ene tipset etter det andre detter inn med Asker og HamKam som to av de øverste i POstNord-ligaens avdeling 1. Ofte med dem som nummer en og to.

Og selv om det nok ikke blir like mange tilskuere som i 2011 er interessen for kampen stor. Veldig stor. Så også på Hedmarken. Billetter er forlengst sendt til Hamar for forhåndssalg der oppe, og det rapporteres om busslaster av tilskuere fra Mjøsbyen.

Det bør også bli bra med tilskuere fra Asker-folk som må komme seg hjem fra påskeferien til avspark 2. påskedag kl. 18.00

Sesongkortsalget går unna (du bestiller ditt sesongkort her - eller kjøper det på kampdag mandag). 

Følg med her på www.askerfotball.no for oppdateringer i dagene frem mot avspark.

Vi sees på Føyka mandag...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift