Les deg opp før seriestarten

Trenger du en oppfriskning på Askers treningsresultater? Eller på spillere som er kommet til Føyka? Eller lurer du på nyheter i HamKam-stallen? Her får du en lynguide foran mandagen storoppgjør.

Asker og HamKam er begge forsterket foran årets sesong. Begge har spillerstaller med rutine fra øverste nivå - og unge talenter med landskamper på gutte- og juniornivå. Og begge er - av mange - tippet å skulle kjempe i toppen av nye PostNord-ligaens avdeling 1.

Her er endringene som har skjedd i Askers stall siden i fjor. Da hadde klubben en litt tynn stall, der mange også var ute med skader. Nå er antallet økt - noe som gir både bedre valgmuligheter og et lag som er bedre rustet for en tøff sesong.

Kenneth Udjus bidrar med sin enorme rutine som en av totalt ni nye i Askers A-stall.

Inn har kommet 8 utenfra og 1 fra juniorstallen:

 • Kenneth Udjus. 33. år. Presentasjon nesten unødvendig. En keeper med en merittliste som inneholder klubber som Brann, Sogndal, Lillestrøm og IFK Norrköping. Årets keeper i Tippeligaen i 2012.
 • Liki Paul Ditim Sekwat. 19 år. Midtstopper / back fra Strømsgodset. Har yngre landskamper for Norge og har imponert veldig i oppkjøringen.
 • Aleksander Solli. 27 år. Ikke helt ny, var i Asker på lån i høst. Nå permanent. Midtstopper med erfaring fra Vålerenga, Viking, Hønefoss (da de var i TL) og Raufoss. Gled dere til han tar frispark. Jobber også som trener for klubbens gatelagsprosjekt. 
 • Karanweer "Kinny" Signh Grewal. 23 år. Kant, back. Driblesterk spiller som lurer de fleste med sitt venstrebein - som kombinerer det med godt pasningsspill. Har vært i Asker en periode før (2013). Kommer nå fra Mjøndalen, der han også ble kjent fra tv-serien "Alle gutta".
 • Petter Klemetsdal. 17 år. Talentfull midtbanespiller med bra driv med ballen. Løftet opp fra egen juniorstall.
 • Alagie Sanyang. 20 år. Midtbane / kantspiller som allerede har opparbeidet seg lang erfaring på seniornivå i FK Tønsberg. Veldig spennende spiller med et stort potensial. 
 • Knut Ahlander. 18 år. På lån fra Strømgodset. Anvendelig G19-landslagsspiller med stor spillefortåelse og bra teknikk. Regnes blant landets største talenter i den spennende 98-årgangen.
 • Balal Arezou. 28 år. Kantspiller. Hjemvendt etter noen sesonger i Moss. Godt kjent for Asker-publikummet for sin store arbeidsvilje og fart i lengderetning. Har vært litt småskadet i oppkjøringen.
 • Riki Alba. 22 år. Spiss som har vært nevnt som et kjempetalent i mange sesonger. Kom tidlig opp i Vålerenga-systemet, og har derfra vært utlånt til klubber som Bærum (!), Nest-Sotra, Varberg BOIS og Ull/Kisa. Kan få det definitive gjennombruddet i Asker.

Kinny Grewal gleder seg til å bidra på Føyka igjen. Sist han var på Føyka var han medspiller med Kevin Nicol.

Disse er borte fra i fjor:

 • Jonas Sandquist. Vår svenske keeper har lagt opp pga endret jobbsituasjon.
 • Adrian Chomiuk. Høyrebacken har også valgt å trappe ned satsingen.
 • Nicklas Tilley Solhaug. Har i hvert fall inntil videre parkert støvlene på hylla. Flere påfølgende operasjoner og skadeavbrekk gjorde det nødvendig. Bidrar i klubben som trener på G16-nivå og som instruktør på vår Fotball-SFO.
 • Sindre Mauritz-Hansen. Vår toppscorer er som kjent gått til Stabæk.
 • Andreas Hellum. Var på lån fra Mjøndalen i høst. Er tilbake i brunt nå.

Hele stallen ser dere her.

Skadene:

Skader har vært et tema på Føyka de siste sesongene. Med rette. I år har situasjonen vært mye bedre, selv om det har vært flere som har hatt sine kjenninger og kortere avbrekk. En som imidlertid fortsatt sliter og vil være ute en god stund er Stian Solberg. Benbruddet (i kneet) han pådro seg i bortekampen mot Bærum før sommerferien i fjor, var meget alvorlig, måtte opereres og holder ham fortsatt ute. Stian trener dog knallhardt for å komme tilbake og fortsette sin fantastiske meritt-rekke som i øyeblikket står på 249 obligaotiske kamper for klubben.

Petter Svensson vil også være ute en god stund. Den skadeforfulgte forsvarsspilleren måtte gjennom en operasjon (menisk) nå i april.

Av de som har hatt lange avbrekk og bare såvidt har returnert i trening er Hamze Abdi og Behajdin Celina. 

Kevin Nicol har fått støtte fra sin meget meritterte kamerat Ian Murray i Askers trenerteam i år.

Trenerteamet:

Kevin Nicol går nå på sin tredje sesong som Askers hovedtrener. De to første ga ett opprykk i 2015 og et halvt opprykk (til nye PostNord-ligaen) i fjor. Nå har han fåt med seg Ian Murray, hans gode kamerat og meget meritterte både spiller og trener fra Skotland. Les Budstikkas sak om Ian og Kevin her

De to Asker-trenerne har det siste året begge fullførte den høyeste trenerutdannelsen man kan ha - UEFA Prolisens.

Med seg har de Rolf Magnus Bredal som keepertrener, mens fjorårets assistent, meritterte Hans Knutsen, er inne som mentor og vil bidra i de faglige diskusjonene ikke minst på kampdag.

Og rundt dem et meget bredt og godt team av meget rutinerte lagledere, medisinsk opplegg via Espen Rustgaaards team ved Naprapatgruppen / Asker Sportsklinikk og en sportssjef i Espen Falck.

Treningskampene:

Det har variert fra glimrende til noe i nærheten av skrøpelig i vinter. Dog med en klar overvekt på de positive prestasjonene. Det store minuset kom i treningskamp nummer tre, der vi tapte klart for Eidsvold Turn - med de utrolige sifrene 3-7. 

Det etter at vi hadde holdt bra følge med Vålerenga (0-1) og Mjøndalen (3-3 - etter at vi byttet ut mange mann på ledelsen 3-1).

Det fortsatte med litt smårufs i kampene frem til laget dro på treningsleir i Portugal i februar. Der nede imponerte Asker med 3-1-seieren over solide Real SC Massama. Og etterpå har det vært mye bra - spesielt spillemessig - mot Finnsnes, Skeid og Notodden før laget vant med utrolige 11-1 mot Ready.

Generalprøven i Gøteborg - mot Utsiktens BK - ble et tilbakeslag rent resultatmessig. Men 1-4-tapet kom mot en meget god motstander og etter en prestasjon langt bedre enn tallene skulle tilsi. Og litt rufs i en generalprøve lover ifølge ordtaket godt. Nyttige momenter ga i hvert fall kampen for trener Kevin Nicol og Ian Murray.

...og uten at det betyr allverden, i fjor var inngangen langt verre. Da tapte Asker de tre siste treningskampene, hvorav en meget svak generalprøve mot Ullern. Seier i seriestarten ble det likefullt.

Se alle treningskampresultatene her

Hva venter oss så av HamKam i seriestarten?

HamKam er kanskje den flest holder som den største favoritten i PostNord-ligaens avdeling 1. De satser hardt og mye, og har imponert i lang, lang tid. Laget har gått ubeseiret gjennom alle sine treningskamper - og har faktisk ikke tapt på 23 kamper, siden juni i fjor.

Syv seiere og en uavgjort har det blitt i oppkjøringen, stort sett mot lag fra PostNord-liga-nivå. I generalprøven ble det 2-1 over Hødd.

Solide forsterkninger:

Nye spillere med solid bakgrunn har de fått flere av. Meritterte Petter Vaagan Moen (bl.a. Brann og Strømsgodset) kan få en litt lik posisjon som Tomasz Sokolowski har hos oss - en "hjemvendt sønn" som vil bidra i egen klubb.

I tillegg har de hentet keeperen Lukasz Jarosinski fra Strømsgodset, solide Kevin Beugre fra Hønefoss og to spanjoler i Ruben Alegre og  Juan Manuel Cordero. Og så har de ikke minst løftet opp flere meget spennende unggutter, som fort vil få en stor betydning allerede i år. Blant dem Sander Eng Strand og Markus Solbakken (ja, sistnevnte er sønnen til Ståle).

Mandag kl. 18.00 møtes altså de to lagene på Føykas kunstgress. 

Kom og hei Asker til seier!!!

Kjøp sesongkort på stadion (kr. 900) og få med en gratis synstest på Synsam Trekanten (verdi 695).

Kampsponsor er vår hovedpartner Gol Skipark / Skagahøgdi. De gir deg mulighet til å vinne sesongkort i Gol Skipark for neste vinter (verdi ca 4.000 kr).

P.S.: I år kan du betale både billetter, sesongkort og i kiosken med kontanter, kort og - nytt i år - med Vipps!

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift