Asker-laglederen som styrer HamKam

Lagledere i Asker Fotball får sesongkort på A-lagets kamper. Så også om man kombinerer vervet med å være styreleder i HamKam.

- Joda, jeg har mitt sesongkort jeg, smiler Truls Nordby Johansen.

Og virker nesten litt stolt over å ha fått det. Der han rusler rundt på Føykas kunstgress noen dager før Asker serieåpner mot HamKam. Og han går der slett ikke som spion for bortelaget. Gjennom sønnens Jespers spill på 2004-laget i klubben, er nemlig Truls mer enn vanlig engasjert i svart og hvitt.

Selv om han altså er ganske så grønn også.

Det var han også som liten, da han spilte på Heggedal. Men talentet ble oppdaget og Truls havnet - kanskje litt uventet for mange - på Hamar og spill for HamKam. Her utviklet han et vennskap både til klubben og til flere av klubbens daværende storspillere. Blant dem en som fortsatt er Truls' aller beste kamerater - Ståle Solbakken.

For selv om Truls først dro til fire gode sesonger i Stabæk og så slo seg ned igjen i Asker - mens Solbakken som kjent gjør stor suksess med FC København. 

Men Solbakken har familien på Hamar og en sønn som en av klubbens store talenter. Og han var også en av dem som jobbet for å få med Truls da ny styreleder skulle velges i 2015. Siden har han stått bak en opptrapping av den "sovende" storklubben. HamKam tok steget opp på øverste nivå på 1970-tallet og holdt i flere tiår til på øverste nivå - dog med et relativt korrekt idømt stempel som heislag. Det forklares også med utfordrende økonomi - noe som definitivt var alvorlig da klubben gikk ned i PostNord-ligaen i 2013.

Nå har altså Truls styrt en prosess som handler både om å få kontroll på økonomien og midler til å satse på en retur til, i første omgang, landets nest øverste nivå. Og i år er HamKam tippet som den heteste opprykkskandidaten av svært mange. 

Men få, om noen, vet bedre enn Truls at det kan bli tøft, Ikke minst på grunn av motstanden på Føyka.

Mens Askers yngre gutter trener i bakgrunnen, surrer Truls Nordby Johansens hode rundt mulighetene for HamKam på den samme banen 2. påskedag.

- Jeg kom litt tidlig i dag, og så litt på A-treningen. Det så veldig bra ut. Godt tempo og bra kvalitet, analyserer Truls.

Så er 45-åringen kanskje litt spion likevel? Eller bare er han veldig, veldig interessert - der han uansett skulle til Føyka for å følge Jespers trening. Slik han har hentet på Akedemiet og SFOtball i årevis. Og nå altså er med i støtteappratet rundt sønnens lag. En rolle han selv ikke vil fremheve som betydningsfull.

For han har nok annet å gjøre. Der han de siste årene har bygget opp selskapet GammelNok, en bedrift som holder til i Villaveien på Dikemark og som i fjor vant SosEnt-konferansen (Årets Sosiale Entreprenør). Det er en jobb som krever sin tid. Det gjør naturlig nok vervet som styreleder i HamKam.

- Vi har noen styremøter i Oslo og noen på skype. Det må gjøres sånn for min del, understreker han.

Selv om han nok kan turen til Hamar. Og kan sin klubbhistorie.

- Mange på Hamar prater som om HamKam alltid har vært i eliteserien. Sannheten er jo noe helt annet. Men vi har muligheter til å få til noe nå, sier han.

Og legger lite skjul på at målet i år er opprykk. Det er ikke noe annet enn det som teller. Og etter at laget fant formen i juni i fjor har de imponert. 23 kamper på rad uten tap står det før mandagens serieåpning. Den rekken inkluderer åtte treningskamper med syv seiere og én uavgjort. Og det har altså gjort dem til favoritter.

Men Truls gruer seg nok litt ekstra til seriestarten. For HamKam har fått det utfordrende på Føyka før. I 2011 spilte Asker sin første kamp i Adeccoligaen mot storfavorittene på Hamar, men det endte 1-1 - et resultat gjestene nok var mest fornøyd med den gang.

Den kampen ga tilskuerrekord i en seriekamp på Føyka kunstgress.

- HamKam har ikke vunnet en serieåpning siden 2007, understreker Truls - som altså har tyvtittet på motstanderen og ikke ble mye roligere av det. 

Men for en mann som har en fot i begge klubber, er det kanskje greit å vite at i år er det mulig for to lag å rykke opp. Seriemesteren går rett opp, toeren spiller kvalifisering mot toeren i den andre avdelingen, der vinneren igjen møter laget som ender tredjesist i OBOS-ligaen om en plass der.

Ta turen til Føyka 2. påskedag!

KJØP SESONGKORT PÅ KAMPEN OG FÅ MED EN GRATIS SYNSTEST FRA SYNSAM PÅ TREKANTEN (verdi 695,- kroner)

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift