Innbrudd, benbrudd og sportslig finpuss

En kiosk full av knust glass og en styreleder med foten i gips. Alt har ikke gått helt etter planen det siste døgnet inn mot kveldens seriestart. Men på banen - og rundt - ble det gjort klart til fest.

Pøbel. Bedre ord finnes nok ikke på den rampen som hadde brutt seg inn i "VIP-brakka" bak tribunen på Føyka kunstgress. For tidlig på morgenen 1. påskedag fant man en rute som var knust slik at glasskår lå strødd overalt innover i bygget. Utenfor lå det også noe glass - og noen pakker med svensk glass (les: is) som naturlig nok var ødelagt.

Opp mot veggen stod en stige de har brukt til å klatre inn med.

 

En stige, pakker med is (urørt inni) og masse knust glass var synet som møtte oss på Føyka.

Mulighetene til å finne store verdier i bygget, er meget små - men de hadde klart å ødelegge for noen tusen kroner. Og rasket med seg noen småvarer, noen få sjokolader (det sies at med japp blir du kjapp, men de som var her har vi ingen forhåpninger om at blir spesielt raske - i hvert fall i topplokket) og ellers ødelagt resten av isen som skulle selges i kiosken.

Og så hadde de tydeligvis skåret seg på glasskårene, for en klut var brukt til å tørke blod med. Ikke det smarteste man legger igjen på åstedet...

Saken er naturlig nok politianmeldt, ruten fikset og skjema til kveldens seriestart igjen gjenvunnet. Selv om det kostet noen timers arbeid og en dose irritasjon over hvor pinlig langt pøbel kan synke. 

En som ikke var på Føyka og hjalp til søndag var klubbens styreleder (og i og for seg nylig pensjonerte politimann). Per Christian Ottesen har nemlig havnet med beinet høyt i påsken. En fottur endte med et solid overtråkk - og etter noen dager med beina høyt på hytta, kom han seg i helgen hjem og så inn til Bærum. Der ble det konstatert tre brudd i ankelen. Dermed blir det gips på foten og krykker til langt inn i  sesongen.

- Heldigvis skal jeg ikke spille, ironiserte Per Christian på telefon fra godstolen.

Vi ønsker god bedring til en mann som nok skal teste armstyrken og karre seg til Føyka til kl. 18.00 i kveld.

Per Christian Ottesens eget facebook-bilde av påskens bravader...

Det selv om de fleste nå vel har fått med seg at alle kampene i PostNord-ligaen streames live = skaff deg ett nettabonnement på en av nå totalt 65 lokalaviser så kan du se absolutt alle kamper. Live eller i opptak når du kommer hjem fra Føyka.

Les mer om hvordan du kan se 364 kamper her

Det beste er det likevel å se kampen fra tribuneplass. Selvfølgelig. Og på en 2. påskedag er mange som har tenkt til å kjøre fra Hamar til Føyka for å se kveldens kamp mellom to topptippede lag.

Og der er det heldigvis ingen nye benbrudd. To mann har vi - som kjent - ute i lang tid ennå. Petter Svensson opererte rett før påske for menisk. Mens Stian Solberg gjorde som Per Christian, og fikk et brudd i fjor. Det var et alvorlig sådan og Stian sliter fortsatt med å komme seg i kampform. 

Så mens laget trente sin siste forberedende økt i går, trente Stian alternativt inne i styrkerommet på Fotballhuset.

Kevin Nicol (inne i ringen) gir sine instruksjoner på søndagens siste-finpuss-økt...

Ute på banen gikk det relativt pent og pyntelig for seg når Kevin Nicol og Ian Murray drev siste finpuss med et lag som tapte generalprøven, men som ellers har høstet solid selvtillit gjennom vinterens kamper.

Skjønt akkurat selvtilliten til Alagie Sanyang datt kanskje noen hakk på gårsdagens økt. Da måtte nemlig han trene i "bamsekostymet" som er lagets siste - og humørfyllte - straff dagen før kamp.

Det som begynte som en "gul tapertrøye" er nemlig nå blitt til et kostyme man helst ikke vil bli avbildet i - så da tok vi bilde da (under)

Siste trening før kamp starter nemlig laget alltid med firkant. Tre mann nomineres som de som har levert minst i hver av de tre firkantene. De må gjennom en triksekonkurranse og taperen her må uken etter inn i bamsekostymet under oppvarming og firkant. Du slurver ikke med vilje da...

Even Bydal og Nicklas Raaholt misunner på ingen måte Alagie Sanyang søndagens oppvarmingsdress.

Men fra humørfyllt åpning gikk det i detaljer og finpuss. Terping på laget og de som skal starte (som du får på twitter.com/askerfotball før avspark i kveld) og noen momenter som både handler om å stoppe HamKam og til - altså - å finpusse eget spill.

FInpuss rundt banen og i Fotballhuset ble også gjort søndag. Arrangementssjef HC har ryddet og organisert. Undertegnede fikk god hjelp av Bjørn Tangnes til å skru opp de siste reklmaeskiltene. Og inne har det kommet nye og store bilder på veggen - de første av flere som skal både pynte opp og skape stemning.

Les om Tomasz Sokolowskis kjærlighetserklæring til Asker

Les deg opp før seriestart

Les om Asker-mannen som er styreleder i HamKam

...og les om tilbakeblikket på serieåpningen mot HamKam som ga publikumsrekord

Slike bilder henger det fra i går på ulike steder i Fotballhuset. Dette er det siste spillerne ser før de går ut døra og entrer banen - et sterkt Asker-samhold... 

Og nå nærmer det seg klart til kamp. Det er bare timer igjen til HamKam kommer med sine ledere som gjester på Fotballhuset til møte med klubben. Og så ventes publikum fra Hamar i biler og busslaster. Og da er det bare deg igjen. Ta med deg familien og naboen og kom deg til Føyka. Avspark kl. 18.00. Dette blir fest...

P.S.: Kjøper du sesongkort i kveld, får du meg en gratis synstest på Synsam til verdi 695 kroner. Det er nesten like mye som hele sesongkortet koster (900). Du kan også vinne verdier til 4.000 kroner fra vår kampsponsor Gol Skipark / Skagahøgdi i kveld.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift