En andreomgang for de negative historiebøkene

Publikumsoppmøtet var bra. Stemningen god. Og førsteomgangen sendte Asker i føringen mot HamKam. Men etter sidebyttet snudde alt...

Man kunne se det omtrent fra avspark i andre omgang. Asker virket utrygge, HamKam gikk til verket med et voldsomt trøkk. Og der Asker begynte å slurve, gikk HamKam direkte på - både ball og i dueller.

Og der Asker hadde scort på corner i første omgang, slapp de inn tre fra hjørneflagget i andre omgang. I en omgang som bare ble verre og verre. Og der det hele endte med 1-5.

Det satte mange negative rekorder på en gang:

 • 1-5 er Askers største tap i seriepremieren på 2000-tallet (se hele rekken nederst i saken).
 • Det er også tangering av klubbens verste serieresultat de samme 17 årene.
 • Og fem mål på en enkelt omgang har ikke Asker sluppet inn i dette årtusen.

Det mot et HamKam som ikke hadde vunnet en serieåpning på 10 år. Og som antagelig var litt preget av det i en forsteomgang som var god, men der det ikke "eksploderte" fra noen av lagene. 

Cornelius Becsik og Asker hadde kontroll på HamKam og Petter Vaagan Moen den første omgangen. 

Det gjorde det imidlertid etter pause. Det var nemlig ikke bare Asker som kollapset etter pause, gjestene fra Hamar var rett og slett meget gode.

- Det er dette nivået vi skal ha. Som vi vet vi kan ligge på, sa HamKams styreleder Truls Nordby Johansen etterpå.

En Asker-spiller var i hvert fall fornøyd etter kampen. Jesper spiller på Askers 2004-lag men er også sønnen til HamKams styreleder Truls Nordby Johansen.

Sammen med sønnen Jesper var han antagelig den eneste fra Asker som var fornøyd da de siste 45 minuttene var over. For han hadde sett sitt lag imponere stort. Og bekrefte grunnen til at de er ligaens alelr største opprykksfavoritt.

Men Asker er regnet som en av de sterkeste utfordrerne. 

- Dette ser vi på som en av de aller vanskeligste kampene i år, sa Truls før kampen. 

Førsteomgangen viste hvorfor.

Asker var nemlig solide da. HamKam hadde sine perioder da også, men Asker stod bra i mot. Og viste selv kvaliteter med ball i en omgang som ikke inneholdt altfor mange sjanser. Men som ga en scoring da Aleksander Sollis presise corner traff en høytsvevende Mads Lyngen på bakre stolpe - som headet ballen kontant i nettet.

Der og da var Asker serieleder. En time senere var vi tabelljumbo.

Asker jublet for 1-0 da Mads Lyngen (bakerst) headet inn årets første mål på Føyka. Siden ble det verre...

For man kunne altså se det fra avspark i andre omgang. HamKam var på hugget, Asker begynte å gjøre feil. Og feil ga muligheter - ikke minst på corner.

For omgangen var bare fire minutter gammel da 1-1 kom etter et hjørnespark der markeringen uteble på vår bakre stolpe. Og "corner er mål" skulle bli en altfor stor sannhet denne omgangen.

For etter flere store HamKam-sjanser, muligens ble de også snytt for et straffespark, kom gjestene til ny corner midt i omgangen. Her bommet Andreas Vedeler på første stolpe og slo ballen ned bak ham. Even Bydal kastet seg ned, men kunne ikke forhndre selvmålet som sendte HamKam i føringen.

Og det skulle bli verre. For bare to minutter senere fikk gjestene ny corner. Her tapte Asker duellen både på første og bakre stolpe - og Ivar Sollie Rønning kunne enkelt sette inn 1-3.

Og det skulle bli verre bare noen minutter senere.

For gjestenes meget gode spiss Kevin Beugre (ny fra Hønefoss) hadde vært en håndfull hele kampen og kom til flere farligheter før han endelig lyktes. Helt umarkert ble han frispilt i midten og kunne enkelt ordne 1-4 alene med Vedeler.

Dermed var 1-1 blitt til 1-4 på seks små minutter!

Og selv om Asker løftet seg et ørlite hakk etter det (eller var det HamKam som senket seg og kontrollerte?), så var ikke ydmykelsen over.

For samme Beugre hadde mer på lager. Fem minutter før slutt snappet han en feilpasning på midten, rundet en Asker-spiller, utfordret og halvt lekte, halvt broderte seg rett gjennom hele Askers forsvar før han satte inn 1-5.

Riki Albas debut for Asker ble en tøff affære. 

Og selv om Asker kom seg til to-tre farligheter helt på tampen, var laget nesten heldige som slapp der. For det var klasseforskjell på lagene i denne andreomgang. I tempo, trøkk og duellspill.

- Vi må vel kunne si det var det, ja, sa Truls Nordby Johansen, litt skuffet på Askers vegne men naturlig nok mest glad for HamKams del. For på Hamar blir det fort fotballfeber av slikt. Og laget har hjemmekamp mot naboene fra Brumunddal (som også vant, 1-0 over Kjelsås) i neste. Det betyr full fest på Briskeby for et Hamar-publikum som også møtte mannsterke (og sangsterke) på Føyka. 

Av de 884 på tribunene på Føyka, var det nemlig rundt 300 fra Hamar. Som skapte stemning hele kampen, men som definitivt hadde mye å juble for utover i andre omgang.

Det var mye folk på serieåpningen. Det var gledelig - selv om Asker-folket fikk lite å jubel over i andre omgang.

For Askers del handler det om å slikke noen sår og ikke minst lære av noen feil. Og så brette opp både ermer og vilje og smelle til om en uke. For der venter en ny tøff utfordring, borte mot enda et topptippet lag - Raufoss.

Dit tar man med seg en kamp som altså slettet de fleste negative rekorder på 2000-tallet. For 1-5 har vi bare tapt en gang på disse 17 årene - i siste serierunde i Adeccoligaen i 2011, borte mot Sandefjord. Men selv ikke da slapp Asker inn fem mål på en omgang.

Nei, vi har ikke glemt det aller største tapet - 0-7 mot Hødd. Men det kom i cupen. Og heller ikke den gang kom det fem baklengsmål på en omgang.

Og i serien er dette altså den verste åpningen vi har hatt. Dog kan man, midt opp i all denne negative statistikken, finne trøst ett sted:

I 2003 tapte Asker også med fire mål i serieåpningen. 0-4 mot Fagerborg i 3. divisjonsåpningen det året. Hvordan den sesongen endte? Med Asker som seriemestere - 11 poeng foran Fagerborg som endte som nummer fire.

Året etter vant for øvrig Asker 3-0 i åpningen - mot et Mjøndalen som endte som seriemestere...

Men statistikk er nå engang bare det. Prestasjon er det viktigste. Og for Asker handler dette om å ta noen tak umiddelbart. For å angripe Raufoss-kampen med de rette verktøyene. Førsteomgangen mot HamKam viste at tingene ikke er langt unna. Men andreomgangen avslørte at det er er fort gjort å se ut som et guttelag. Så tøffheten i duellspillet blir fort oppgave en. Ikke minst på cornere imot...

Kinny Grewal og Halvard Håskjold har hatt bedre opplevelser på fotballbanen enn mandagens andreomgang.

ASKERS SERIEÅPNINGER PÅ 2000-TALLET:

 • 2000: Asker - Kongsvinger 2 7-3 (2. div.)
 • 2001: Asker -Sprint/jeløy 0-1 (2. div. - sesongen endte med nedrykk)
 • 2002: Asker - Borre 5-0 (3. div.)
 • 2003: Fagerborg - Asker 0-4 (3. div. Asker endte som seriemester, men tapte kvalifisering for opprykk)
 • 2004: Asker - Mjøndalen 3-0 (3. div., Asker endte på tredjeplass - Mjøndalen vant)
 • 2005: Fjellhamar - Asker 0-6 (3. div. Asker vant serien, tapte kvalifisering)
 • 2006: Holmestrand - Asker 1-4 (3. div. Asker vant serien og rykket opp etter kvalifisering)
 • 2007: Hødd - Asker 1-1 (2. div.)
 • 2008: Asker - Bærum 2-4 (2. div.)
 • 2009: Asker - Manglerud Star 1-2 (2. div.)
 • 2010: Asker - Førde 2-2 (2. div., Asker vant serien og rykket opp til Adeccoligaen)
 • 2011: Asker - HamKam 1-1 (AL, endte med nedrykk etter at laget var ubeseiret i de 10 første rundene)
 • 2012: Asker - Tromsø 2 3-0 (2. div.)
 • 2013: Asker - Østsiden 3-0 (2. div.)
 • 2014: Asker - Fløy 0-1 (2. div., endte med nedrykk)
 • 2015: Asker - Strømmen 2 6-1 (3. div., endte med suverent opprykk)
 • 2016: Ørn - Horten - Asker 1-3 (PostNord-ligaen, endte med 5. plass og "opprykk" til Nye PostNord-ligaen)
 • 2017: Asker - HamKam 1-5 (PostNord-ligaen) 

Så får trøsten være at publikum møtte opp i stort antall. Det var 350 flere på Føyka enn nest høyeste antall i vår PostNord-avdeling. 884 tilskuere var også høyere enn flere kamper på nivået over. Så er det bare å beklage at hjemmepublikummet kun fikk valuta for pengene i de første 45 minuttene. Vi håper og tror den likevel bar bud på at det skal bli mye moro på Føyka denne sesongen.

En annen prestasjon mot Raufoss neste helg skal bekrefte det. Og så venter en ny attraktiv hjemmekamp 30. april. Mot Skeid.

P.S.: Innimellom der, onsdag 26. april drar Asker til cupkamp og lokalderby mot Holmen. Våre naboer imponerte i sin serieåpning i 3. divisjon - med 1-0 borte mot Kråkerøy etter en scoring av tidligere Asker-spiller Jens Cato Rosenlund.

Sesongen begynte bra for Mads Lyngen, som scoret Askers ledermål. Men dagen endte med en tøff nedtur... 

ASKER - HAMKAM 1-5 (1-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1:

Mål: 1-0 (16. min) Mads Lyngen, 1-1 (49. min.) Ruben Akegre Guerra, 1-2 (71. min.) Selvmål (Andreas Vedeler), 1-3 (73. min.) Ivar Sollie Rønning, 1-4 (77. min.) Kevin Beugre, 1-5 (84. min.) Beugre

Asker: Andreas Vedeler - Liki Sekwat (77. min. Alagie Sanyang), Aleksander Solli, Stian Stray Molde - Halvard Håskjold, Even Bydal, Tomasz Sokolowski, Mads Lyngen - Kinny Grewal, Riki Alba (60. min. Marcus Mehnert), Cornelius Bencsik (71. min. Knut Ahlander)

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad

Gult kort: Mads Lyngen, Asker, Tanoh Franck Boris Semou, HamKam

Tilskuere: 884 på Føyka kunstgress

Mye folk og kø i billettlukene foran kampstart. 

HamKams cornere i første omgang ble aldri farlige. Her rydder Andreas Vedeler unna. Etter pause ble imidlertid cornere Askers bane...

Det var mange positive tendenser i Askers spill før pause. Her utfordrer Kinny Grewal.

Asker gikk til mye tøffere i duellspillet i første omgang. Her Tomasz Sokolowski, Liki Sekwat og Halvard Håskjold.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift