Bærum-leder holder Asker som favoritt

Bærums sportslige og daglige leder Henrik Dahl mener Asker er den mest sannsynlige vinneren i søndagens lokalderby.

- Hvis jeg skal gjette før kampen, så vil jeg vel si at det er en liten fordel Asker, ja. Kanskje 60 - 40, sier Dahl.

For Bærums svenske leder har lært seg to ting om disse lokaloppgjørene: At det er vanskelig å få med seg noe fra Føyka. Og at det ligger an til mange mål.

- Underholdning blir det. Og mål blir det. Det tror jeg nesten vi kan garantere, sier han.

Han kan trygt lene seg på statistikken. Historien sier nemlig målfest på målfest når svart/hvitt møter gult. 

Men at hans egne scorer flest av dem, er han altså ikke like sikker på. 

- Vi har stor respekt for Føyka. Det er en tøff arena å få med seg noe fra, sier han. 

Bærums Henrik Dahl.

Vel vitende om at Bærum vant kampen her i fjor (2-1). Men da hadde Asker allerede vunnet oppgjøret på Kadettangen (3-2).

- Det blir fort jevnt denne gangen også. Men det laget som er mest fokusert og mest "på" vil fort kunne vinne. Man må alltid være ekstra på tå i slike kamper, mener Dahl.

Som i likhet med Asker har ansatt en britisk trener. I dagens Budstikka har lokalavisen satt Luke Torjussen og Kevin Nicol sammen for å se på hvordan det lokale engasjementet kan vekkes til slike lokaloppgjør. Det har ofte vært bra med folk på kampene mot Bærum, men den lidenskapen de er vant med fra hjemlandet er det tross alt et godt stykke til i Norge.

- Det er stor forskjell både på og utenfor banen. Men  kamper som mellom Asker og Bærum søndag, bringer frem mer lidenskap i alle fall hos spillerne enn i andre kamper, sier Bærum-trener Torjussen til lokalavisen.

- Fotball er vårt spill. Det er liv og død og en helt annen skala. Og det er viktigere å dra på kamp enn på hytta, sier vår Kevin i den samme artikkelen.

Asker-treneren er overrasket over hvor stille det er på norske tribuner. Følelsene som kommer frem på tribunene i Skottland skulle han gjerne sett på søndag. Men Kevin skryter i samme artikkel av de mange frivillige som stiller opp for klubben, på kamp og ellers. Og så skryter han av Bærums kjente supersupporter.

- Man må gi kredit til Massimo, han bryr seg om sin klubb. Det gjør fotball morsomt, påpeker Kevin i Budstikka-saken over to sider fredag.

Så går nok ikke den skryten lenger enn at det skal bli en nedtur for Massimo på søndag. Det frykter altså også Bærums Henrik Dahl.

SE KAMPEN MOT BÆRUM SØNDAG 14. MAI KL. 18:00

Budstikkas artikkel foran søndagens lokalderby er godt lesestoff.

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift