Jublet med egne elever

Da Demba Traore dunket inn Askers første mål mot Bærum løp han over halve banen og hoppet opp nesten to meter for å juble med spillerne han selv er trener for.

Demba Traore trener både Askers FotballAkademi og Askers 2003-lag utenom sin egen spillaktivitet på Føyka.

- Ja, det var spillere fra det laget jeg jublet sammen med. Jeg vil jo gjerne at alle spillerne kommer på A-kampene og ville takke dem som var der i dag, smilte Demba.

Som hoppet opp på toppen av den halvannen meter høye muren og kastet seg i armene på spillerne som stormet ned til gjerdet på murkanten. 

Og tydeligere kan man nok ikke vise hvilken klubbmann Demba er. Han er inne i sin fjerde sesong som spiller i klubben - og har i perioden tatt på seg stadig større oppgaver på Føyka. Og at han er glad i spillerne han trener viste han med all tydelighet da han fikk ballen inne i Bærums 16-meter og plasserte den med største selvfølgelighet oppe i målets motsatte hjørne.

Så startet altså ferden mot en tribune der spiller-elevene jublet ellevillt. Nå håper Demba enda flere av klubbens spillere kommer og ser A-kampene. De som så søndagens lokalderby fikk i hvert fall valuta for innsatsen, gjennom en god fotballkamp med stor spenning, fire mål og et Asker-poeng som var høyst fortjent.

Asker var spillemessig i føringen i store deler av oppgjøret mot Bærum. Her Knut Ahlander.

Sånn sett var søndagen en perfekt reklame foran neste hjemmekamp på Føyka - cupfesten mot Stabæk om halvannen uke. Da bør det bli langt flere enn de 500 som ble registrert denne gang.

- Men det er jo litt synd det ikke kommer enda flere - både spillere og andre patrioter - i dag. Det er to gode lag med mange lokale spillere som møtes i et sånt lokalderby, sa Asker-trener Kevin Nicol.

Han er klar over at to hjemmetap i innledningen av sesongen, ikke har vært den beste egenreklamen. Men søndag fikk publikum se et Asker-lag som løftet seg mange hakk. Asker var hakket bedre enn gjesten i en intens men ikke altfor sjanserik førsteomgang - og Nicols menn dominerte fullstendig både i spill og sjanser etter hvilen.

Likevel var det - mot spillets gang - Bærum som tok ledelsen. Det da en heldig Emmanuel Kot Tafesse skjøt og traff Kinni Grewal, slik at ballen gikk i en bue over Andreas Vedeler og ned bak Asker-keeperen. 

Men bare fem minutter etter slo Halvard Håskjold et perfekt overlegg til Demba Traore, som la ned ballen og var sikkerheten selv da han satte inn 1-1. Så startet ferden mot tribunen...

  

Demba jublet høyt - i alle ordets betydninger - da 1-1-scoringen mot Bærum var levert.

Asker fortsatte å trykke på og skape muligheter, men da jakten på tre poeng holdt på å ende helt tomhendt. For fire minutter før slutt fikk Bærum et frispark som ble løftet inn i feltet. Der var klareringen for dårlig, og Lars Iver Slemdal kunne sette inn 2-1 til Bærum.

- Hadde vi tapt denne kampen, ville jeg begynt å lure på om hele verden var imot oss, sa Kevin Nicol.

Men så urettferdig var ikke denne søndagen. For ikke lenge etter Bærums ledermål, var det Askers tur til å få frispark ute på motstanderned halvdel. Det slo Aleksander Solli perfekt inn til Halvard Håskjolds hode, som headet perfekt opp i hjørnet. En like flott som fortjent utligning.

Og selv om det gjenstod få minutter, skapte Asker flere sjanser også etter 2-2 - i en sluttfase som føltes som et eneste langt Asker-angrep. Men det endte med poengdeling på Føyka, Askers tredje uavgjorte til nå i sesongen. 

Samtidig var det en kamp der Kevin Nicol så et lag som med samme innstilling vil få enda bedre betalt i kampene fremover. 

Nicol kom selv som spiller til klubben, men gjorde tidlig som Demba Traore nå gjør - startet som trener i klubben. Nå styrer han et lag som jobber knallhardt for å finne sitt rette jeg. Og som tok mange steg i riktig retning i denne kampen. Det betyr fort at det ikke bare blir enda flere av Demba Traores spillere på tribunen.

De to neste mulighetene til å ta turen er altså cupfesten mot Stabæk torsdag 25. mai kl. 18:00 og seriekampen mot Nybergsund tre dager senere, søndag 28. mai kl. 16:00.

Kevin Nicol kunne registrere at Bærum-kampen pekte en vei - oppover. 

ASKER - BÆRUM 2-2 (0-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1:

Mål: 0-1 (58. min) Emmanuel Kot Tafesse, 1-1 (63. min.) Demba Traore, 1-2 (86. min.) Lars Ivar Slemdal, 2-2 (88. min.) Halvard Håskjold

Asker: Andreas Vedeler - Halvard Håskjold, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Mads Lyngen - Kinni Grewal (61. min. Alagie Sanyang), Even Bydal, Behajdin Celina. Knut Ahlander, Demba Traore (69. min. Nicklas Raaholt), Marcus Mehnert (80. min. Riki Alba)

Dommer: Ajdin MEdic, Trosvik

Gult kort. Lars Ivar Slemdal, Sondre Midtgarden og Erblin Llullako, Bærum

Tilskuere: 506 på Føyka kunstgress

Stian Stray Molde leverte igjen en god kamp og Asker holdt på mange måter kontroll på Bærum. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift