Jublet med egne elever

Da Demba Traore dunket inn Askers første mål mot Bærum løp han over halve banen og hoppet opp nesten to meter for å juble med spillerne han selv er trener for.

Demba Traore trener både Askers FotballAkademi og Askers 2003-lag utenom sin egen spillaktivitet på Føyka.

- Ja, det var spillere fra det laget jeg jublet sammen med. Jeg vil jo gjerne at alle spillerne kommer på A-kampene og ville takke dem som var der i dag, smilte Demba.

Som hoppet opp på toppen av den halvannen meter høye muren og kastet seg i armene på spillerne som stormet ned til gjerdet på murkanten. 

Og tydeligere kan man nok ikke vise hvilken klubbmann Demba er. Han er inne i sin fjerde sesong som spiller i klubben - og har i perioden tatt på seg stadig større oppgaver på Føyka. Og at han er glad i spillerne han trener viste han med all tydelighet da han fikk ballen inne i Bærums 16-meter og plasserte den med største selvfølgelighet oppe i målets motsatte hjørne.

Så startet altså ferden mot en tribune der spiller-elevene jublet ellevillt. Nå håper Demba enda flere av klubbens spillere kommer og ser A-kampene. De som så søndagens lokalderby fikk i hvert fall valuta for innsatsen, gjennom en god fotballkamp med stor spenning, fire mål og et Asker-poeng som var høyst fortjent.

Asker var spillemessig i føringen i store deler av oppgjøret mot Bærum. Her Knut Ahlander.

Sånn sett var søndagen en perfekt reklame foran neste hjemmekamp på Føyka - cupfesten mot Stabæk om halvannen uke. Da bør det bli langt flere enn de 500 som ble registrert denne gang.

- Men det er jo litt synd det ikke kommer enda flere - både spillere og andre patrioter - i dag. Det er to gode lag med mange lokale spillere som møtes i et sånt lokalderby, sa Asker-trener Kevin Nicol.

Han er klar over at to hjemmetap i innledningen av sesongen, ikke har vært den beste egenreklamen. Men søndag fikk publikum se et Asker-lag som løftet seg mange hakk. Asker var hakket bedre enn gjesten i en intens men ikke altfor sjanserik førsteomgang - og Nicols menn dominerte fullstendig både i spill og sjanser etter hvilen.

Likevel var det - mot spillets gang - Bærum som tok ledelsen. Det da en heldig Emmanuel Kot Tafesse skjøt og traff Kinni Grewal, slik at ballen gikk i en bue over Andreas Vedeler og ned bak Asker-keeperen. 

Men bare fem minutter etter slo Halvard Håskjold et perfekt overlegg til Demba Traore, som la ned ballen og var sikkerheten selv da han satte inn 1-1. Så startet ferden mot tribunen...

  

Demba jublet høyt - i alle ordets betydninger - da 1-1-scoringen mot Bærum var levert.

Asker fortsatte å trykke på og skape muligheter, men da jakten på tre poeng holdt på å ende helt tomhendt. For fire minutter før slutt fikk Bærum et frispark som ble løftet inn i feltet. Der var klareringen for dårlig, og Lars Iver Slemdal kunne sette inn 2-1 til Bærum.

- Hadde vi tapt denne kampen, ville jeg begynt å lure på om hele verden var imot oss, sa Kevin Nicol.

Men så urettferdig var ikke denne søndagen. For ikke lenge etter Bærums ledermål, var det Askers tur til å få frispark ute på motstanderned halvdel. Det slo Aleksander Solli perfekt inn til Halvard Håskjolds hode, som headet perfekt opp i hjørnet. En like flott som fortjent utligning.

Og selv om det gjenstod få minutter, skapte Asker flere sjanser også etter 2-2 - i en sluttfase som føltes som et eneste langt Asker-angrep. Men det endte med poengdeling på Føyka, Askers tredje uavgjorte til nå i sesongen. 

Samtidig var det en kamp der Kevin Nicol så et lag som med samme innstilling vil få enda bedre betalt i kampene fremover. 

Nicol kom selv som spiller til klubben, men gjorde tidlig som Demba Traore nå gjør - startet som trener i klubben. Nå styrer han et lag som jobber knallhardt for å finne sitt rette jeg. Og som tok mange steg i riktig retning i denne kampen. Det betyr fort at det ikke bare blir enda flere av Demba Traores spillere på tribunen.

De to neste mulighetene til å ta turen er altså cupfesten mot Stabæk torsdag 25. mai kl. 18:00 og seriekampen mot Nybergsund tre dager senere, søndag 28. mai kl. 16:00.

Kevin Nicol kunne registrere at Bærum-kampen pekte en vei - oppover. 

ASKER - BÆRUM 2-2 (0-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1:

Mål: 0-1 (58. min) Emmanuel Kot Tafesse, 1-1 (63. min.) Demba Traore, 1-2 (86. min.) Lars Ivar Slemdal, 2-2 (88. min.) Halvard Håskjold

Asker: Andreas Vedeler - Halvard Håskjold, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Mads Lyngen - Kinni Grewal (61. min. Alagie Sanyang), Even Bydal, Behajdin Celina. Knut Ahlander, Demba Traore (69. min. Nicklas Raaholt), Marcus Mehnert (80. min. Riki Alba)

Dommer: Ajdin MEdic, Trosvik

Gult kort. Lars Ivar Slemdal, Sondre Midtgarden og Erblin Llullako, Bærum

Tilskuere: 506 på Føyka kunstgress

Stian Stray Molde leverte igjen en god kamp og Asker holdt på mange måter kontroll på Bærum. 

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift