Scoret fem mål på 6 1/2 minutt - klubbrekord?

Først ett mål før pause. Så fem scoringer på litt over 6 minutter. Mustafa Rahman kan ha satt klubbrekord.

Tekst: Arne Egil Rønning / Foto: Tore Ryssdalsnes 

 

Askers puljefinale i innledende runde i Adidas Cup mot Lørenskog søndag ble en målorgie av det sjeldne. Og med en scoringsrekord i rekordfart.

Mustafa "Mosse" Rahman varmet opp med én scoring i første omgang før han satte inn ikke mindre enn fem mål i løpet av de første 6 ½ minuttene av andre omgang! Man skal trolig lete lenge etter en scoringshyppighet som overgår dette....

Vi velger å tro det er klubbrekord.

På bildet viser Mustafa "Mosse" Raham antall mål han scoret mot Lørenskog - hvorav fem kom i løpet av 6 1/2 minutt!

Lørenskog - Asker 2-12 (0-3)

Askers G15 lag dro søndag til Lørenskog for å avgjøre hvem som ble gruppevinner i innledende runde av Adidas Cup. Begge lag hadde slått Grorud i første kamp og nå skulle puljevinneren kåres. Asker kunne klare seg med uavgjort pga bedre målforskjell (ett mål foran). Asker har med ett unntak aldri slått Lørenskog tidligere og man forventet derfor nok en gang en tøff og jevn batalje. Lørenskog har flyttet en del spillere opp på G16 men laget ga Asker likevel bra motstand i begynnelsen av kampen. Selv om Asker fører kampen fra start er ikke Lørenskog ufarlige når det kommer opp på spesielt sin venstre kant.

Likevel var det Asker som kom til de klart største sjansene. Filip Davik Fredhall kommer alene med keeper men skyter rett på Lørenskogs målvakt. Selv om Asker er det førende laget de første 20 minuttene, er det ikke åpenbart hvordan dette skal ende. Asker sliter med å la ballen gjøre jobben og det blir litt for mange langpasninger til gi spillet godkjent karakter de første minuttene. Utover i omgangen løsner spillet og etter 20 minutter setter Filip Davik Fredhall inn 1-0 til Asker på et soloraid hvor han scorer alene med keeper. Rett etterpå setter sammen mann inn 2-0 på t nytt dribleraid hvor han avslutter med å sette ballen til side for keeper fra 16 meter. Asker tar gradvis over mer og mer av spillet og fem minutter før omgangen er over setter Mustafa Rahman inn 3-0 til Asker etter et fint dribleraid av Falke Greff på venstrekanten. Falke legger inn foran mål hvor Mosse enkelt setter inn Askers tredje for dagen. Stillingen holder seg til 40 minutter er spilt og lagene går til pause.

Asker går ut i et forrykende tempo etter pause. Godt hjulpet av gode medspillere og bra spill fra resten av Asker laget starter Mosse et scoringsshow trolig uten sidestykke de første minuttene av andre omgangen. Etter at Mosse tidlig i sesongen sleit litt med konstant "bad hair day " syndrom og en hårmanke som hang foran øynene tok han omsider til fornuft og fikk klippet og lagt håret før kampen mot Lørenskog. Det gjorde underverker, og følgende scenario utspant seg i starten av andre omgang.

40:30 – 4-0 Asker – målscorer: Mosse

42:30 – 5-0 Asker – målscorer: Mosse

43:30 – 6-0 Asker – målscorer: Mosse (hattrick i andre omgang etter 3 ½ minutt)

44:40 – 7-0 Asker – målscorer: Mosse

46:40 – 8-0 Asker – målscorer: Mosse

Tidspunktene ble forøvrig nøye dokumentert av stadion-uret og en gjeng med småsjokkerte tilskuere på tribunen.

Det er greit å presisere at Mosse fikk god hjelp av medspillere i denne fasen av kampen. Blant annet to veldig bra assister fra Sverre Thürmer og et bra fremspill + en god corner fra Jakob Rønning. Uten å frata Mosse noe av æren for scoringsorgien!     

Lørenskog sliter med å holde motet oppe etter 8 i sekken - hvorav 6 kom i løpet av ca 6 ½ minutt, men de reduserer likevel til 8-1 på et langskudd fra sin venstre kant. Deretter setter Filip Davik Fredhall inn 9-1 til Asker før Sverre Thürmer øker til 10-1. Så reduserer Lørenskog til 10-2 på nok et langskudd fra sin venstre kant, før Jonas Nilsen avslutter kampen med to scoringer inniblant et tverrliggerskudd og et par alene-med-keeper situasjoner.  

Asker ender dermed opp som gruppevinner og er videre til åttendelsfinalen i Adidas Cup etter en solid gjennomføring mot Lørenskog.

Lørdag spilte et reserve-preget Asker G15 mot Bjørndal i Obos Cup. Kampen var av det svake slaget og selv om vi ikke møtte et veldig bra lag fra Bjørndal så tapte Asker 2-4 på Føyka. Asker lå under 0-4 til pause etter en svak omgang hvor lite fungerte både fremover og bakover på banen. Asker løftet seg en del etter pause men ikke nok til å utligne Bjørndals pauseledelse. Dermed er Asker ute av Obos Cup 2017 og må konsentrere seg om Adidas Cup, og ikke minst serien resten av sesongen.

Neste, viktige kamp går førstkommende fredag da vi møter Vålerenga i serien. Et lag som også står med bare seiere etter tre serierunder.

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift