Videre i Adidas Cup etter årsbeste mot Oppsal

Åttendelsfinalen i Adidas Cup mot Oppsal ble en gedigen opptur både spillemessig og resultatmessig for Asker G15.

BILDET. To fornøyde spillere, Mustafa Mosse Rahman og Falke Greff, etter Askers første mål mot Oppsal. 

TEKST OG FOTO: ARNE EGIL RØNNING

 

En overbevisende 5-2 seier mot en god motstander smakte godt, men det som virkelig varmet var at spillet fungerte særdeles bra.

 

Asker - Oppsal 5-2 (1-0)

Oppsal hadde tatt turen til Føyka for å ta seg videre i Adidas Cup og gjenta suksessen fra i vinter da de slo Asker 4-1 i en treningskamp. Slik skulle det ikke gå. Asker dominerte kampen fra start og Oppsal løp stort sett etter ballen mens Asker endelig fikk samspillet i laget til å fungere. Kontrasten var slående i forhold til de siste kampene som Asker har spilt der bevegelse og samspill har fungert heller svakt. Kampen mot Oppsal var uten tvil årsbeste og viste til gangs at Asker også kan spille småspill og holde ballen i laget selv mot gode motstandere. Flere av Asker tilhengerne lurte på hva som hadde skjedd siden kampen mot Lyn – og i forhold til de siste mer middelmådige kampene. Ballen gikk fra mann til mann; fra keeper og forsvaret gjennom midten og frem til flere farlige angrep. Borte var et stillestående lag som tidligere har blitt tvunget til mange langpasninger og lite samspill.   

Filip Davik Fredhall på et av sine mange raid mot Oppsal. Filip spilte solid på midten og skapte mye fremover for Asker    

Asker tok tak i kampen fra start og Oppsal var sjelden på besøk på Askers banehalvdel de første minuttene. Ballen ble holdt i laget og vi kom til en del bra sjanser. Vi var også solide bakover og Oppsal skapte derfor lite foran Askers mål, med et par unntak. Etter 23 minutter med bra spill og god kontroll går Asker opp i 1-0. Falke Greff går på et dribleraid fra kanten av 16-meteren. Etter å ha rundet 2-3 Oppsal spillere er han alene med keeper på siden av 5-meteren. Isteden for å skyte legger han perfekt ut til Mustafa Mosse Rahman foran mål som enkelt sette inn 1-0 med venstrebeinet. Mosse ble dermed målscorer men dette var uten tvil Falke sitt mål.

Mustafa Mosse Rahman, Falke Greff og Jonas Nilssen feirer 1-0 målet

Resten av omgangen fortsetter Asker å spille bra men klarer ikke å score flere mål på tross av en del bra sjanser. Oppsal kommer også på enkelte visitter for Askers mål men bare et par av dem blir farlige.

Det går bare 2 minutter av andre omgang før Asker øker ledelsen. Jonas Nilsen setter inn 2-0 på en corner. Etter målet kommer Oppsal litt mer med i kampen. Asker er ikke like gode som i starten av kampen men spiller fortsatt bra fotball og har god kontroll på Oppsal. Etter 23 minutter av omgangen setter Oliver Adser inn 3-0 på et nydelig skudd i krysset fra ca 20 meter. Fem minutter senere setter Sebastian Wiken inn 4-0 til Asker et bra Asker spill. Falke blir spilt gjennom på Askers venstre kant. Han legger rolig inn i midten til en totalt umarkert Sebbe som øker ledelsen. Tre minutter senere header Henrik Listhaug inn 5-0 til Asker etter en corner med påfølgende innlegg. Med en komfortabel 5-0 ledelse "sovner" Asker litt de siste minuttene. Oppsal reduserer til både 5-1 og 5-2 etter litt slapt forsvarsspill. Men det er lett å tilgi på en dag hvor hele laget fungerer bra og spillet flyter. Oppsal er tross alt et bra lag som (i likhet med Asker) er videre til høstens interkretskvalifisering etter kun ett tap (mot Kolbotn) på vårsesongen.

Med finpuss av formen og mye egentrening i sommer går Asker G15 en spennende høst i møte!

En fornøyd gjeng rusler av banen etter en solid forestilling mot Oppsal og sikret kvartfinaleplass i Adidas Cup

Foto: Tore Ryssdalsnes

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift