Klar for ny tett duell

Den nye PostNord-ligaen er blitt tettere, jevnere og tøffere. Det er Askers kamper ett bevis på. Kevin Nicol tror søndagens tur til Finnsnes ikke blir noe unntak.

Først fem uavgjorte, så to ettmålsseiere. Poengrekken har ført Asker opp til midten av tabellen før møtet med et Finnsnes som var tippet høyt oppe, men som har slitt i sesonginnledningen. Spesielt på eget kunstgress.

- Men Finnsnes har spilt godt. Jeg så dem mot Vålerenga 2 tirsdag, og de var gode der og uheldige som ikke fikk poeng, mener Kevin Nicol (VIF 2 vant 2-1 der).

Gode var Finnsnes også i treningskampen på Føyka i vinter - en god fotballkamp som endte 0-0.

Og Nicol tror på nok en jevn kamp i Troms søndag.

- Vi har vært solide i det siste. Vi burde jo vunnet mot KFUM etterå ha ledet 3-1, men det var en bra kamp. Mot Vålerenga 2 (1-0) var vi solide. Og mot Brumunddal sist helg (1-0) følte jeg vi var både tålmodige og gode, sier Nicol.

Som maner til noe av det samme søndag. Samtidig som både han og spillerne fortsatt jakter forbedringer. Nå etter en litt roligere uke - der det dog har vært tøffe økter.

Uken før spilte Asker tre kamper på seks dager. Da ble det kun "vedlikeholdsøkter". Nå går det åtte dager mellom kampene - som åpner for en ltit annen uke.

- Vi tok hensyn til de tre tette kampene i starten av uka, men ellers har vi kunnet kjøre en god uke nå, sier Nicol.

Kevin Nicol regner med en ny spennende kamp, men tror kurven fortsetter å peke riktig vei for Asker.

Han har vært fornøyd med treningene i lang tid, og evnen til å holde trykket oppe har vært avgjørende i prosessen med å snu den lange uavgjorte rekken til to strake seiere. Samtidig reiser han nordover med et lag som er ubeseiret på bortebane. Og de møter et lag som, litt overraskende, ennå ikke har vunnet hjemme.

Men lett tror han altså ikke det blir.

- Men de har muligens blitt litt preget av det. Jeg så kampen deres mot Bærum der oppe, der de var gode og ledet 2-0 til pause. Men da Bærum reduserte kom nok nervene, sier Nicol om en kamp som endte med 3-2 til Bærum.

Sånn sett vet Asker-gutta at det er mulig å snu ting om man skal komme dårlig ut i kampen i Finnsnes. Men det skal de ikke.

- Vi har vært gode sentralt i banen i det siste. Aleksander Solli og Stian Stray Molde har eksempelvis vært veldig gode på stopperplass de siste kampene, understreker Asker-treneren.

De to har også blitt matchvinner i hver sin kamp forrige uke - Stray Molde med straffescoringen mot Vålerenga 2, Solli med en kanon av et skudd mto Brumunddal. Sistnevnte scoring kom direkte etter en corner, og dødballene har etter hvert blitt viktigere for Asker.

- Vi har jobbet med det, og det begynner å gi resultater, smiler Kevin Nicol.

Som etter en målfattig innledning på sesongen, nå har styrt et lag som har scoret 11 på de siste seks. 

Du kan se Finnsnes - Asker direkte på stream gjennom en av Amedias nettaviser. Se eksempel på Røyken og Hurum avis her

 Finnsnes - Asker, søndag 25.06 kl. 15.00

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift