Sjekk dette (fotball)skoleeksempelet på en skuddfinte

Sommerens første fotballskoleuke er over. Du verden så mye god fotball som ble levert der. Nå åpner vi for ekstraplasser i uke 33.

Fire dager med godt vær, god stemning, gode venner og massevis av god fotball. Det er fotballskole på sitt beste, som det har vært på Føyka denne uka. 

Rundt 150 barn har tilbragt fire flotte dager på Føyka. På både nytt og gammelt kunstgress. En av dem var Simen Punsvik Bergvik (se hans perfekt utførte skuddfinte i bildeserie lenger ned).

Alle deltagerne på Fotballskolen i uke 26 ble i dag invitert gratis til Askers herrekamp på Føyka lørdag. Ta på den kule gullfotballskoledrakta og kom gratis inn på Asker - Grorud lørdag 1. juli kl. 16.00

Enda flere deltagere blir det på fotballskolen i uke 33. Der er det egentlig helt stappenes fullt allerede. Men med barn på venteliste allerede, har Asker Fotball og Asker Fotball Kvinner besluttet å utvide med en ekstra gruppe.

Det betyr at det blir i overkant av 200 barn på Føyka den siste uken i skoleferien (og de skal nok få invitasjon til A-kamp der også).

 Vil du være en av dem må du være veldig, veldig rask.

For vi har altså allerede fyllt opp 8 av plassene på denne siste gruppa (fra ventelisten). Og vi kommer IKKE til å utvide antall deltagere i hver gruppe. Vi ønsker nemlig å ha høy tetthet av instruktører og trygge og gode grupper for alle (vi deler etter alder og kjønn).

 Praktisk informasjon om påmelding til uke 33 (14.-17. august) finner du her

I tillegg har vi fortsatt plasser på FotballAkademiet og Kenneth Udjus KeeperAkademi, som begge arrangeres de samme dagene på Borgen. Dette er et mer utvidet fotballtilbud for barn fra 11-14 år.

Også her er det begrenset antall plasser. Det er rundt 35 påmeldte her nå - noe som gjør at vi nærmer oss det ideelle antallet for fine grupper.

Kenneth Udjus KeeperAkademi er et helt nytt tilbud i år - det er en supermulighet for alle som liker å stå i mål. 

Asker-keeper Udjus er en av landets mest meritterte keepere det siste tiåret, ble blant annet kåret til årets keeper i Tippeligaen i 2012. Nå vil den blide keeperen bruke av sin erfaring fra Brann, Sogndal, Lillestrøm, IFK Norrköping og Asker for å inspirere nye burvoktere.

Les mer om Akademiet og KeeperAkademiet her

Praktisk info og påmelding til FotballAkademiet finner du her

Praktisk info og påmelding til Kenneth Udjus KeeperAkademi finner du her 

Så var det dette annonserte (fotball)skoleeksempelet på en skuddfinte. Avslutningsdagen på fotballskolen var som vanlig turneringsspill der både "landslag" og kjente "klubblag" kjempet mot hverandre. Og der de unge virkelig fikk vist hva de har lært i løpet av den siste uka.

Simen Punsvik Bergvik er godt kjent på Føyka fra før. Drengsrudgutten har god erfaring fra Asker Fotballs Fotball-SFO, og kunne mange triks på forhånd. Men på fotballskolen fikk han brukt dem fra morgen til kveld. Så ikke minst på avslutningsdagen - der det altså ble spilt "turnering" der alle gruppene ble delt i enda mindre grupper som spilte kamper mot hverandre. 

Og da varmer det mangt et fotballhjerte å se ballkontroll, evne til å utfordre, tyngdeoverføring, retningsforandring og rykk - alle "fasitordene" på en god finte. Legger vi til at Simen hadde en plan og kom seg til en god avslutning etter finta, kan det knapt bli mer perfekt.

Følg bildeserien under, så skjønner du:

 

Først utfordre mot motspiller og bruke kroppen til å lure forsvareren den ene veien...

 

Så late som man skyter, men kjapt flytte kroppen over og dra ballen motsatt vei...

 

Så flytte ballen over på motsatt fot og "rykke ut" av finten...

 

Og når motstanderen er god, gjelder det å ikke nøle men tørre å jage videre...

Og når flere motstandere kommer til, må man være i balanse og jage videre...

 

Og nærmer du deg mål, kan det kanskje være på sin plass å ikke bare å finte et skudd...

 

Og virkelig klemme til med en skikkelig kanon...

Men det var mye annen god fotball å se også denne dagen. Der noen hadde øvd ekstra på jublingen etter scoringer, andre var fornøyd med grillpølsene i pausen og atter andre gruet seg litt til møte med neste lag - for de hadde visst vunnet alle kampene. Men det var inntil neste kamp, det da...

Se linkene til påmeldingene til både fotballskole og fotballakademi i uke 33 her

P.S.: Årets fotballskoler feirer 20-årsjubileum som Tine Fotballskole. Men på Føyka har vi mye lenger erfaring enn det. Også her var vi blant de aller første. Fotballskole har det nemlig vært på Føyka siden 1989.

Spesialjubel etter scoring...

Hvor hardt skyter man egentlig - skuddradar...

Nye sekker, t.skjorter, flasker og baller til alle deltagere

Neste kamp skal vi spille der borte, jenter...

Bra driv...

Scoringsjubel i de nye Tine-fotballskoledraktene...

Ikke greit å være keeper på slike skudd...

Juventus var også med på turneringsdagen...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift