- Dette blir en meget god fotballkamp

Kevin Nicol leder et Asker-lag med en sterk resultatrekke og en tropp det sprudler av for tiden. Samtidig er han full av lovord om dagens mtostander på Føyka - og tror på årets mest severdige forestilling.

- Det kommer til å bli en god fotballkamp å se på, spår Asker-treneren.

Når Grorud kommer til Føyka og avspark kl. 16.00 i dag, betyr det nemlig møtet mellom to meget spillende lag som begge er i form. 

Grorud har fire seiere og 13 poeng på sine 6 siste. Asker har åtte kamper på rad uten tap og tre strake seiere i bagasjen.

- Tryggheten er tilbake. Vi mistet aldri troen og spillerne jobbet usedvanlig godt også når vi ikke fikk betalt i form av tre poeng. Men mentaliteten i gruppa er selvfølgelig annerledes når vi ser at vi har klart å vippe kampene vår vei, sier Kevin Nicol.

At det attpåtil har skjedd tre ganger på rad, har gitt et ytterlig boost.

- Vi måtte kanskje ha marginene litt med oss for å klare å ta den første (Vålerenga 2), men allerede mot Brumunddal så vi et lag som var tålmodige og trygge, synes Nicol.

For det er forskjell på et lag som jakter tre poeng og et lag som frykter at det bare skal bli ett ennå en gang.

- Defensivt har det vært bra, spesielt sentralt. Det betyr mye for oss at spillere som Alkesander Solli, Stian Stray Molde, Halvard Håskjold og Even Bydal spiller både hele tide og så stødig, sier Nicol.

Som også har en Tomasz Sokolowski, som eksempelvis var strålende mot Finnsnes sist, der inne sentralt. Og så har han to keepere i form.

- Og offensivt er vi også blitt bedre og bedre. Vi spiller på en annen måte, slik jeg ønsker at vi skal spille og slik vi har jobbet for å se ut, synes Nicol.

Asker har fått litt å juble for i det siste. I dag spiller for øvrig Stian Stray Molde (15) sin Asker-kamp nummer 100.

Nicol så de tendensene også i flere kamper før ett poeng ble omgjort til tre.

I tillegg har han en spillergruppe som jobber meget godt på trening og som ikke minst jobber veldig godt sammen. Der er det langt flere enn de 11 som starter som bidrar på en veldig god måte.

Petter Svensson og Stian Solberg er tilbake fra sine langtidsskader og er fantastiske typer som leverer på hver økt. I tillegg har Max Hallgren kommet tilbake fra politistudier i Bodø, og har fått på seg sitt vante Asker-treningstøy igjen (han spilte også i rekruttlagets kamp sist uke).

- De tre er utrolig positive og de jobber hardt for å komme i skikkelig kampform, samtidig som de løfter de som er inne, sier Nicol, som blant flere også fremhever innsatsen til en spiller som Marcus Mehnert - som ikke har startet hver gang de siste kampene, men som på trening bidrar fantastisk.

Ting ser med andre ord påsitivt ut på Føyka. 

Men Nicol er veldig imponert over dagens motstander - og er forberedt på en vrien kamp. Samtidig som han gleder seg veldig.

- Grorud er veldig gode. De har mange gode teknikere, spiller en veldig god fotball og tør å gjøre ting litt på sin egen måte, skryter Asker-treneren.

Dagens motstander har mange spillere med "futsal-teknikken" inne, samtidig som det er en spillergruppe som kjenner hverandre godt og som har et innarbeidet mønster under trener Rolf Teigens ledelse.

- De roterer både i posisjoner, og gjør ting få andre tør, fortsetter Nicol.

Som ser dem som ett godt eksempel på det som har skjedd etter omleggingen til en spissere PostNord-liga.

- Nivået er blitt høyere. Det trenes bedre og satses hardere. Det gir mange gode og tette kamper. Og det er ingen tvil om at omleggingen har gitt et løft, sier Nicol.

Før han gjentar seg selv:

- Ja, dette kommer til å bli en veldig morsom kamp å se på, smiler Asker-treneren.

Og den kampen ser du i strålende solskinn på Føyka i dag kl. 16.00. Husk solkrem på nesa og penger til kaffe og en is i baklomma...

Vi sees...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift