En perfekt inngang på ferien

Asker leverte festfotball, utklasset serietreer Grorud og tok sin fjerde strake seier. Det eneste man da eventuelt kunne ønske seg annerledes, er at det ikke kom feriepause nå.

- Ja, vi kunne klart oss uten ferie nå og bare kjørt på, smiler assistenttrener Ian Murray.

Det etter at Asker har gått fra tabelltopp til det store formlaget i PostNord-ligaens avdeling 1. For noen uker siden hadde et par dager helt på bunnen av tabellen (dog med et par kamper mindre spilt enn de andre). Men sannheten da var at det spillemessig ikke var så langt frem. Og sannheten nå er at Asker spiller noen av sin mest solide fotball på lang, lang tid.

- Det er ikke lett å spille mot et lag som Grorud, som presser oss så høyt og med så mange folk. Men jeg tror de ble overrasket over hvor bra vi håndterte det de første 20 minuttene, skryter Kevin Nicol.

På forhånd gikk Asker-treneren ut med det som nærmest var en underhldningsgaranti - og laget holdt ord.

Nicol hadde forberedt spillerne på Groruds vilje til å komme med mye folk høyt i banen. Og han hadde understreket at det samme ambisiøse Grorud-spillet bød på muligheter i den andre enden av banen. Og de kom - i rikt monn, for et Asker-lag som nå står med ni (!) kamper på rad uten tap. Og altså fire strake trepoengere.

Det et Asker-lag som ble sett på som sesongens store skuffelse, og der det ble murret de aller felste andre steder enn i garderoben. For der ble det lagt ned et hardt og godt arbeid hele tiden - alltid med tro på det man jobbet med. 

Og det har altså gitt betalt (se høydepunktene fra kampen her):

Defensivt har det vært bunnsolid og pottetett i kamp etter kamp. Og fremover sprudlet det for alvor mot et Grorud som kom til Føyka med mye teknikk, enda mer selvtillit og en tredjeplass på tabellen (bare målforskjellen skilte dem fra kvalifiseringsplassen).

Men Asker skapte sjanser fra start. Og skulle snart få en uttelling som fikk frem trampeklappen fra de som hadde valgt tribunen på Føyka fremfor båten på fjorden. For der fikk man valuta for pengene denne lørdagen.

Demba Traore var strålende på topp, og kunne scoret to ganger allerede det første kvarteret. Først da han kastet seg frem, skjøt mellom beina på gjestenes keeper og snaut 38 centimeter utenfor (se bildene under). Så da han kom alene og valgte å chippe ballen over keeper, men måtte se en forsvarer plukke den opp omtrent på streken.

 

 

Den første stoooore sjansen i fire akter - der Demba Traore kaster seg frem, skyter perfekt mellom beina på keeper, men til slutt må innse at ballen triller en snau halvmeter utenfor det åpen målet...

Men dette skulle altså bli mer enn en nesten-dag. Og da Alagie Sanyang plukket opp ballen på venstresiden og la den i støtte til Behajdin Celina startet festen. For Celinas innlegg fant en akrobatisk Tomasz Sokolowski som på "Zlatan-vis" ordnet 1-0. Da ble det en jubel som bare skulle bli sterkere og sterkere denne ettermiddagen.

Tomasz Sokolowski ordnet 1-0 og tok seg en æresrunde rundt målet før han kune juble sammen med Demba Traore (se hele jubelscenen på Asker Fotballs facebookside)

Og da en frisk Nicklas Raaholt hadde raidet opp på høyresiden og ordnet corner, slo Alexander Solli den til en Mads Lyngen som stupheadet inn 2-0. Og så fulgte et skoleeksempel av en overgang, der Aleksander Solli brøt på egen 16-meter, slo frem til Sokolowski, som med følsom fot curlet ballen frem til Raaholt som igjen kom rundt. Denne gang gikk ballen forbi Solli til Demba Traore, som dro ballen forbi keeper og skjøt kontant ned i hjørnet.

Dermed 3-0 til pause.

Demba Traore har ordnet 3-0 og Nicklas Raaholt og Halvard Håskjold har lite imot at Askers opptur fortsetter...

Så kunne noen blitt litt bekymret av at Sokolowski fikk en kjenning i låret og valgte å kaste inn håndkleet halvveis. For "Soko" hadde vært strålende de første 45. Men den bekymringen viste seg høyst ubegrunnet. Inn kom Marcus Mehnert, som ville være med på leken.

Og sjanser fikk han mot et Grorud som fortsatte å spille godt med ball, men som like tydelig blottla seg bakover. Og da Demba Traore bommet på et brassespark-forsøk, var Mehnert der og banket inn 4-0. Og ikke lenge etter kom Mads Lyngen fossende på venstrekanten, la over til samme Mehnert som headet inn 5-0.

Marcus Mehnert kom inn etter pause og scoret to. Dermed er han avdelingens tredjemest effektive målscorer (antall minutt pr mål)

Og det kunne blitt mer. Demba Traore straffet Groruds ambisiøse forsvarslinje ennå en gang, lobbet ballen over en utrusende keeper med måtte igjen se ballen sprette noen ørsmå cm utenfor. Og - utrolig nok - var Marcus Mehnert enda nærmere da Stian Solberg kom fre på venstrekanten og la inn til den fremadstormende Asker-spissen, men i stedet for å styre inn sitt hat-trick, halvveis snublet Mehnert i avslutningen og måtte se at det ble med to fulltreffere for ham denne gang.

Demba Traore var en konstant trussel og i tillegg til sin ene scoring hadde han tre sjanser der centimetere skilte fra uttelling. Som denne lobben.

Marcus Mehnert var uhyre nær hat-trick - og irriterte seg nok litt over at det "bare" ble to scoringer etter denne...

Den sjansen kom for øvrig etter en god Grorud-periode, der laget viste sine "futsal-ferdigheter" og scoret et flott mål da Preben Mankowitz curlet ballen opp i hjørnet, via stolpen og inn. Det gjorde at det altså endte 5-1 - og at et Asker-lag som til da hadde holdt nullen i 342 minutter måtte innse at det "bare" ble 5-1.

- Det er fortsatt ting vi kan jobbe med. Frispillingen bakfra må bli enda bedre, oppsummerte kaptein Stian Stray Molde - som tross alt fikk et perfekt jubileum i sin 100. A-kamp.

Kaptein Stian Stray Molde fikk en fantastisk jubileumskamp - men ser like mye fremover til ytterligere utviklingsmuligheter i Askers spill.

Det mens navnebror Stian Solberg, som fortsatt jobber seg tilbake fra skade og fikk sitt tredje innhopp for sesongen, var ute og løp intervaller i solsteika. For ferie betyr ikke late dager for Asker-gutta - som nå har spilt seg i posisjon til å være med på moroa utover høsten.

For 13 poeng på de siste 5 kampene har gjort at avstanden til serieleder HamKam omtrent er halvvert og at Asker har klatret opp på 6. plass på tabellen - på skuddhold til å være med og kjempe i den riktige enden av tabellen. Da er det ingen som tenker at de skal ligge på latsiden...

Stian Solberg spilte de siste 10 minuttene mot Grorud. Men i stedet for å ta ferie, gikk han etter kampen rett inn i garderoben og hentet joggeskoene og kjørte intervaller i solsteika på Føyka. 

ASKER - GRORUD 5-1 (3-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd. 1:

Mål: 1-0 (21. min.) Tomasz Sokolowski, 2-0 (31. min.) Mads Lyngen, 3-0 (35. min.) Demba Traore, 4-0 (53. min.) Marcus Mehnert, 5-0 (64. min.) Mehnert, 5-1 (72. min.) Preben Mankowitz

Asker: Kenneth Udjus - Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Mads Lyngen - Alagie Sanyang (73. min. Magnus Moldjord), Halvard Håskjold, Even Bydal, Behajdin Celina (81. min. Stian Solberg), Tomasz Sokolowski (46. min. Marcus Mehnert), Demba Traore

Dommer:  Ali Al-Hatem, Skreia

Gult kort: Mohammed Mahnin, Fitim Kastrati og Faysal Mohammed Ahmed, alle Grorud

Tilskuere: 412 på Føyka kunstgress

Nicklas Raaholt drev opp på høyrekanten både til corneren som ga 2-0 og overgangen som ga 3-0.

Even Bydal leverte nok en strålende kamp sentralt på Askers midtbane.

Demba Traore var strålende på topp for Asker.

Mye å juble for for Tomasz Sokolowski og Asker denne lørdagen

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift