To jubilanter - ett farvel

Stian Stray Molde ble hedret som den yngste i klubben som når 100 A-kamper. På en dag da en lagleder muligens angret litt på at han kom - og en medspiller tok farvel med Føyka.

- Hadde jeg visst dette, er jeg usikker på om jeg hadde kommet i dag, ler Einar Tveter.

Laglederen fyllte 75 år onsdag, og før kampen mot Grorud ble han ropt frem og overrakt en signert drakt med - selvfølgelig - 75 på ryggen.

Askers A-lag har et meget oppofrende laglederteam, der Einar er en av de som bruker veldig mye tid på å samle baller, vaske drakter, ordne med kjegler og uttallige andre store og små oppgaver. I tillegg til innsatsen på A-laget er han også lagleder for rekruttlagets kamper. Og Einar gjør alle oppgaver med like stor ærgjerrighet og engasjement.

Eller som speaker sa det da Einar fikk blomster og drakt av Espen Falck og Espen Foss:

"Einar kaller seg selv en ung læregutt i laglederfaget. Men han er slett ingen læregutt. Snarere en som gjør både mer og grundigere arbeid enn noen kan forvente.  Men ung, det er Einar. Han både er og oppfører seg som en sprek ungfole. Så er han da også bare 75 år – noe han ble på onsdag. Spillere og ledere i klubben vil takke deg og overrekke deg en signert drakt. Gratulerer med dagen! Vi gleder oss til innsatsen din de neste 75 årene også…"

 

Einar Tveter fikk fortjent heder og gratulasjon for sin 75-årsdag sist uke. 

Deretter fikk Stian Stray Molde klubbens symbol til spillere som når 100-klubben - et innrammet diplom.

Stian er fortsatt bare 20 år gammel, og sammen med Stian Solberg er han med det den yngste gjennom alle tider som når «100-klubben». Det er i seg en prestasjon. Legger vi til at han hadde en langtidsskade i første halvdel av 2015 og i perioder har vært borte på landslagsoppdrag for yngre landslag, blir ikke den prestasjonen noe mindre.

Og prestasjonen i jubileumskampen var også strålende både av Stian selv og av laget. 

- Klart det var moro at jubileumskampen gikk så bra. Hadde vært kjedelig å husket den som en skuffelse, smiler Asker-kapteinen.

Det endte som kjent med 5-1 i en strålende fotballkamp. Les referatet og se videohøydepunkt her.

Asker ledet 3-0 allerede til pausen. Og i den ble det foretatt en tredje hyllest. Cornelius Bencsik forlater nemlig klubben i sommer - for å reise til studier på Harvard.

Bencsik kom fra Stabæk i fjor sommer - og bel en viktig faktor i Askers jakt på å kvalifisere seg for årets spissede PostNord-liga. Bencsik spilte 12 kamper i høst, markerte seg med sin fotrapphet, dribleferdigheter og store innsats.

I vinter var han kanskje Askers beste spiller i treninngskampene og scoret flittig der. Men en ryggskade ødela mye for spillet denne våren. Samtidig har det altså i lang tid vært klart at 19-åringen skulle reise nå i sommer.

Klubben vil takke Cornelius for bidraget - og ser ham gjerne igjen på Føyka når han er hjemom, på vei til solide papirer i en høythengende utdannelse.

Cornelius Bencsik er ikke bare en ener på banen - nå reiser han til studier i USA. Lørdag ble han takket av sportssjef Espen Falck.

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift