- Vi blir bare bedre og bedre

Kevin Nicol var strålende fornøyd med spillet. Og vet innsatsen som legges ned for tiden skal gi ytterligere fremgang for et Asker-lag som nå er ubeseiret på 10 kamper.

- Vi skal bli bedre og bedre, oppsummerte Nicol etter 1-1-kampen på Kjelsås.

En kamp der Asker dominerte stort før pause, men der et rødt kort tidlig i andre omgang ødela noe av mulighetene til seier. Men selv med 10 mann var Asker best også i den andre omgangen.

Kevin Nicol var fornøyd med mye, men ser samtidig fremover mot noe enda bedre, da han oppsummerte kampen til Budstikkas Tor Bjørnar Holmlund.

Det et Asker-lag som stilte uten navn som Aleksander Solli, Kinny Grewal og Mads Lyngen - alle ute med småskader. Det siste er også tilfelle med Kenneth Udjus, som slet med rygge før og under kampen og til slutt måtte bytte med Andreas Vedeler - uten at det betød annet enn færre muligheter til å bytte ute på banen.

Og der ble det jobbet knallhardt i sommervarmen på Kjelsås.

Hjemmelaget har vært en av ligaens mest positive overraskelser - og Kjelsås har spesielt på eget kunstgress vist seg svært vanskelige å slå. Laget har ikke tapt på Grefsen siden hjemmeeåpningen 22. april - og kom seg unna med ett poeng lørdag også.

Det var de fleste på Grefsen stadion enige om at var et resultat de blå bør være godt fornøyd med. 

Kjelsås begynte rett nok best de første minuttene, og med sin direkthet, skapte de et par farligheter i åpningen. Laget tok også ledelsen på en hurtig overgang før kampuret var oppe i tosiffret antall minutter.

Kenneth Udjus dirigerte mur og hadde kontroll på det meste. Men på en god Kjelsås-overgang måtte han kapitulere. Og på slutten måtte han kaste inn håndkleet med en vond rygg.

Men både før og etter Kjelsås ledermål skapte Asker sjanser. Flere av dem meget store - men hjemmelagets sisteskanse leverte den ene strålende redningen etter den andre og holdt vertene i føringen til kort før pause. 

Da fosset Nicklas Raaholt frem på høyresiden og lurte ballen inn borte i målets lengste hjørnet.

Nicklas Raaholt scoret for Asker - og ble gratulert av Demba Traore og Halvard Håskjold.

- Det var en fortjent utligning, sa Vegard Hansen, med trykk på både DET og FORTJENT.

- Asker har jo vært gode. Skikkelig gode, fortsatte Mjøndalen-treneren, en av de trenerne som antagelig ser flest fotballkamper i løpet av en sesong.

Dominansen både kunne og burde fortsatt etter sidebytte, men fikk en vending da andreomgangen var tre minutter gammel. Alagie Sanyang ble lagt i bakken og Asker fikk frispark. Det likte en av Kjelsås-spillerne dårlig og beskyldte, ifølge Sanyang, Asker-spilleren for å filme. Alagie ga spilleren en puff, klønete og helt unødvendig, men ikke i nærheten av nok til at Kjelsås-spilleren skulle fly i bakken og rulle tre - fire runder før han kom seg på beina i god tid til frisparket skulle tas.

Men Alagies lille dytt var klønete nok, og dommeren hentet frem det røde kortet slik at Asker ble redusert til 10 mann de siste 40 minuttene. Uten at det nummeriske forskjellen ble synlig. Snarere imponerte Askers 10 mann også etter sidbytte, og skapte stadig gode muligheter, ikke minst da Behajdin Celina kom opp og fikk lagt inn fra venstrekanten. 

Alagie Sanyang dyttet såvidt borti en motstander, og så rødt tidlig i andre omgang. Dommeren tar sikkert en titt på videoen og sjekker ramlingen og rullingen til Kjelsås-spilleren i etterkant.

Det endte blant annet med en ball i tverrliggeren - men altså uten uttelling. Og mot slutten løftet også Kjelsås spillet noe, uten at det skapte voldsomme problemer for Askers to (!) keepere (Udjus byttet altså med Vedeler).

- Denne kampen er noe av det beste vi har gjort rent spillemessig, mente Nicol.

Og var naturlig nok skuffet over at det ikke ga seier, men glad for at utvisningen ikke ødela en statistikk som sier at Asker nå har 10 (!) seriekamper på rad uten tap. Og at laget fortsatt er ubeseiret på bortebane etter møtet med et Kjelsås som eksempelvis har slått både Bærum og KFUM på eget kunstgress og som har tatt poeng fra lag som HamKam og Skeid på den samme banen.

Nå møtte de et Asker der mange var gode. Celina er nevnt, Stian Stray Molde, Even Bydal og Tomasz Sokolowski var også blant de som bidro meget godt. Slik Knut Ahlander også gjorde, unggutten spilte antagelig sin beste kamp i Asker-drakten - og var en av de som kom meget nær scoring.

Det er bra trøkk i Tomasz Sokolowski og Asker også etter den korte feriepausen...

Det gir selvtillit foran en ny vanskelig bortekamp kommende lørdag. Da reiser laget til Briskeby og serieleder HamKam - som ennå ikke har avgitt poeng i Hamar. Det er planen at Asker skal gjøre noe med der oppe, slik at klatringen på tabellen kan fortsette (Asker er nå når serien er halvspilt nummer fem i PostNord-ligaens avdeling 1).

Se videohøydepunkt fra kampen her:

P.S.: Magnus Deinboll Moldjord kom innpå de 10 siste minuttene. Det var hans siste opptreden for Asker før han nå returnerer til studier i USA.

KJELSÅS - ASKER 1-1 (1-1)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1:

Mål: 1-0 (9. min.) Walid C. Idrissi, 1-1 (45. min.) Nicklas Raaholt

Asker: Kenneth Udjus (83. min. Andreas Vedeler) - Nicklas Raaholt, Demba Traore, Stian Stray Molde, Behajdin Celina (80. min. Magnus D. Moldjord) - Alagie Sanyang, Halvard Håskjold, Even Bydal, Knut Ahlander, Tomasz Sokolowski (72. min. Stian Solberg), Marcus Mehnert

Dommer: Sulman Mahroof Hussaing, Maglerud Star

Rødt kort: Alagie Sanyang, Asker

Gult kort: Sigurd Matinussen, Kjelsås, Behajdin Celina, Asker

Tilskuere: 161 på Grefsen stadion

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift