Leverte årsbeste - tenker forbedringer

Førsteomgangen var rett og slett strålende - andreomgangen kontrollert. Men laget var ikke mer enn kommet i graderoben før trener Kevin Nicol begynte å planlegge neste steg.

Så da kaptein Stian Stray Molde hadde ledet an i Askers eiendommelige seiersrop "smack, smack, smack" og Nicol hadde kommet med velfortjent ros til spillerne, kom han med et par klare punkter det skal jobbes med den neste uka.

For da venter Skeid borte, og da skal det lukes vekk noe mer smårusk. 

Det med et Asker-lag som altså leverte årsbeste - og i den førsteomgangen mot Raufoss kanskje leverte sin beste fotball på mange år. Et Asker-lag som sammen med serieleder HamKam nå er formlaget i avdelingen. Og som sprudler etter igjen å ha blitt et bunnsolid hjemmelag.

Tomasz Sokolowski scoret i sin andre hjemmekamp på rad. 

3-0 halvveis mot et av avdelingens formlag og fjorårets OBOS-ligaklubb Raufoss var bra. Men legger vi til at Asker både spille- og sjansemessig fikk dårlig betalt de første 45 minuttene, forsterker det inntrykket av den gode prestasjonen.

Ballen gikk fort, bevegelsen var stor, balltemtepoet høyt og sjansene mange.

- Det frisparket til Solli, det var inne, forteller ballguttsjefen Adam - som stod bak målet da Aleksander Solli satte et frispark i tverrligger og ned. Ifølge samme Adam spratt en halvmeter innenfor streken, noe videoen med kamphøydepunktene lenger ned muligens bekrefter.

Uten at det fikk noen avgjørende betydning, det er bare ett eksempel - av flere - på Askers mange store sjanser og muligheter denne førsteomgangen.

Demba Traore og Asker smilte godt etter den første omgangen.

Og mål ble det også. Tre flotte sådan.

13 min: Tomasz Sokolowski hadde allerede avluttet på en volley som var svært nær å gi Asker ledelsen, da han på den påfølgende corneren gjorde akkurat det - scoret et flott 1-0-mål.

30 min: Raufoss hadde hatt en, Asker mange store sjanser da hjemmelaget satte fart fremover igjen. Dommeren var god da han kunne gitt Asker midt på banen, men ga fordel slik at Marcus Mehnert kunne storme gjennom og sette inn 2-0.

40. min: Tverrliggeren stod fortsatt og dirret etter nevnte Solli-frispark da et Asker visket frem et nytt klasseangrep. Knut Ahlander ble satt opp på venstrekanten, han slo presist inn til Demba Traore som dunket ballen oppunder den samme tverrliggeren og tydelig inn i nettet. En klassescoring.

Se scoringene og andre høydepunkt i videoen under

Så ble ikke andreomgangen det samme fyrverkeriet, og Raufoss skapte noen farligheter etter sidebytte. Men 3-0 forble 3-0 for et Asker som egentlig hadde veldig god kontroll også de siste 45 minuttene. Og som med det har 8-1 på sine to siste hjemmekamper og har fått fornyet tro på at høsten kan bli veldig morsom.

Stian Stray Molde måtte forsvare seg mer utover i den andre omgangen, men hadde da, som her, bra kontroll.

- Vi skuffet oss selv de første 45 minuttene mot HamKam sist. Men selv da spilte vi en jevn kamp mot serielederen borte, sier trener Kevin Nicol.

Marcus Mehnert scoret sitt syvende seriemål mot Raufoss.

Asker-treneren er fast bestemt på at moroa fra Raufoss-kampen skal fortsette.

Vi er gode nok til å vinne hver kamp som gjenstår.

Sa Nicol da han omsider hadde holdt sin engesjerende tale til spillerne og hadde trukket seg litt tilbake og satt og pustet ut sammen med medtrener Ian Murray og sportssjef Espen Falck. Skjønt puste ut - Nicol satt allerede og tenkte på neste søndags oppgjør mot Skeid. Og på et par punkter som det skal jobbes med på treningen den neste uka.

Og en meget motivert spillergruppe vil nok svært gjerne bli med på den jobben...

Tomasz Sokolowski var igjen meget god for et Asker-lag som jobber hardt.

Even Bydal og Asker var vriene og stoppe for Raufoss. Kanskje ble Bydal felt innenfor 16-meteren her...

ASKER - RAUFOSS 3-0 (3-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1:

Mål: 1-0 (13. min.) Tomasz Sokolowski, 2-0 (30. min.) Marcus Mehnert, 3-0 (40. min.) Demba Traore

Asker: Kenneth Udjus - Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Behajdin Celina - Stian Solberg (74. min. Balal Arezou), Even Bydal, Tomasz Sokolowski (79. min. Petter Svensson), Knut Ahlander, Demba Traore, Marcus Mehnert (87. min. Roman Fazi)

Dommer: Shervyn Enger Heydary, Ridabu

Gult kort: Ingen

Tilskuere: 412 på Føyka kunstgress

Kenneth Udjus skrev under ny kontrakt med Asker i uka. Lørdag storspilte han.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift