Syv strake etter sjansebonanza

Høyt sto de, mye bommet de. Sjansesløseri til tross, Asker beholdt roen, det høye presset og et fint kombinasjonsspill mot Vålerenga 2, og sørget med det for å forlenge seiersrekken til syv kamper.

- Vi starter kampen veldig bra, med godt spill og god intensitet i gjenvinningen av ballen. Vi fortsetter med mye godt spill også etter pause, men vi er ikke klinisk nok foran mål i dag. Slik oppsummerer Asker-kaptein Stian Stray Molde mandagens 2-0-seier mot Vålerengas nest beste. 

- Man vet aldri med andrelagene til eliteserieklubbene. Derfor hadde vi fokus på oss selv og det vi kunne gjøre noe med inn mot kampen. Vi skulle gå ut med høyt press, og spille med høyt tempo når vi hadde ballen. Det synes jeg vi gjør veldig bra gjennom store deler av banen, forteller Stray Molde etter kampen. 

En noe dårlig sluttperiode i andre omgang til tross, Asker-kapteinen er strålende fornøyd med tre nye poeng og Askers syvende strake seier. 

Glad for seier og til tider glimrende fotball var også trener Kevin Nicol, som nok en gang var meget tilfreds med bidragene som kom fra benken. 

- Vi har en sterk stall, det ser vi idag, og alle har definitivt vært medvirkende til den gode formen vi nå viser, poengterte trener Nicol. 

Oppover og fremover - trener Kevin Nicol viser vei og markerer Askers formkurve. 

Men den syvende strake seieren satt langt inne til tross for tidlig scoring og Asker-dominans kampen igjennom. Asker gikk ut i hundre, og jaget høyt og iherdig i kampens første kvarter. Første- og andreballer ble knapt tapt, og ved de få balltapene som forekom var Asker raskt frempå og gjenvant ballen dypt inne på gjestenes banehalvdel. 

Med en forsvarslinje som var alt annet enn dyp og med høyoktan-press utover omgangen, tillot Asker ikke gjestene til å spille seg ut bakfra. Istedet ble de tvunget til å slå langt, og der bak ryddet stopperduoen Aleksander Solli og Stian Stray Molde opp med bravur, og fordelte baller til høyre og venstre.

Etter tolv minutter i kveldssolen, og med et par farligheter på samvittigheten, fikk Asker uttelling for sitt massive trykk rundt gjestenes sekstenmeter. Noen nydelige kombinasjoner ute på høyre flanke satte opp en pigg Alagie Sanyang som så banket inn sitt første mål i Asker-drakten. 1-0 til Asker var et faktum.

Og dominansen fortsatte. Et ungt Vålerenga-lag fikk liten eller ingen tid med ball i beina, all den tid Asker-kollektivet sto høyt og rullet opp angrep på angrep. Den bevegelige duoen Knut Ahlander og Alagie Sanyang gjorde stort sett som de ville innledningsvis, der de til stadighet fikk vende opp, trille og fordele baller i mellomrommet foran Vålerengas bakre treer.

I perioden etter Askers 1-0 mål kunne det fort stått både 2-0 og 3-0, om ikke mer, men Asker var både uheldige og udyktige foran mål og med den siste forløsende pasningen. Gode muligheter hadde både Marcus Mehnert, Stian Solberg, og nevnte Sanyang og Ahlander til å øke Askers ledelse før pause. Men det ville seg ikke foran mål inn mot pause.

Mens en småskadet Solberg måtte gi seg i pausen og gjøre plass for Kinny Grewal, benyttet klubben muligheten til å takke forhenværende daglig leder og Asker-mann Arne Knoph for fantastisk tjeneste i klubben, samt å ønske han all verdens hell og lykke i samme stilling i Divisjonsforeningen. 

Fra en daglig leder til en annen. Daglig leder Rune Klemetsdal takker sin forgjenger Arne Knoph for hans innsats for Asker Fotball over mange år. 

Det samme kampbildet fortsatte etter at kampen ble tuppet i gang igjen. Asker sto høyt, dominerte banespillet og øste på med gode baller ned begge flankene og gjennom midten. Sløse med sjansene fortsatte de også med.

Antallet hjørnespark, halvsjanser og gigantmuligheter klarte undertegnede til slutt ikke å holde tellingen på. For dem var det jaggu meg mange av. Det var redninger på strek, det var skudd over, det var skudd utenfor. Ja, det var avslutninger alle andre steder enn i nettet. Og den berømte spikeren i kisten uteble.

Trener Kevin Nicol gjorde grep, og tatt i betraktning antall innlegg og hjørnespark Asker spilte seg frem til, ble Demba Traore dyttet innpå en liten time inn i kampen i håp om at hans hodestyrke kunne være avgjørende.

Nok et halvt dusin brente sjanser fulgte. På et tidspunkt reiste publikum seg og jublet for det de trodde var det etterlengtede målet. Mål var det ikke, og dagens pipeblåser signaliserte for utspark fra keeper og henviste med det de vel 400 oppmøtte til synstest hos Askers gode partner Synsam.

Men før folk hadde fått summet seg til å bestille time steg innbytter Demba Traore til værs på et langt oppspill fra midtstopper Solli og satte inn den betryggende 2-0-scoringen. Og endelig kunne publikum juble rettmessig. 

Deretter fulgte en liten sluttspurt av Vålerenga der de kom til en rekke brukbare muligheter. Asker holdt stand, og Demba Traores syvende mål for sesongen sikret med det Askers syvende strake seier. 

Opprykksjakten fortsetter førstkommende lørdag, da KFUM gjester Føyka. Sesonginnspurten er utvilsomt igang, og Asker er virkelig i siget om dagen. Det lover godt for lørdagens oppgjør. Store og små - kom dere på kamp! 

Denne herremannen åpnet i dag målkontoen sin for Asker. Vi gratulerer! 

Dagens målscorere: Alagie Sanyang og Demba Traore. 

Se høydepunktene fra kampen her:

 

ASKER - VÅLERENGA 2 2-0 (1-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1: 19.09.2017

Mål: 1-0 (13. min.) Alagie Sanyang, 2-0 (73. min.) Demba Traore

Asker: Andreas Vedeler – Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Behajdin Celina – Even Bydal, Knut Ahlander, Tomasz Sokolowski (74. min. Hallvard Håskjold) – Alagie Sanyang, Marcus Mehnert (57. min. Demba Traore), Stian Solberg (45. min. Kinny Grewal).

Gule kort: Nicklas Raaholt, Asker, Kristoffer Hay, Vålerenga 2

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord

Tilskuere: 397 på Føyka

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift