Seiersrekken brutt

At det kom til å bli tøff motstand lørdag ettermiddag var alle klar over. Og det ble det også da KFUM reiste hjem fra Føyka med 2-3 og tre poeng i bagasjen.

Før helgens kamp mot KFUM på hjemmebane sto Asker med en finfin seiersrekke med syv strake og Norges beste form over de siste tolv kampene. Denne rekken røk da KFUM snudde 1-0 til 2-3 på Føyka. 

Lørdag ettermiddag startet det bra for Asker. Allerede etter fem spilte minutter headet kaptein Stian Stray Molde Asker i føringen etter et strøkent innlegg fra Behajdin Celina. Og kort tid senere kunne den ledelsen fort bli doblet da Knut Ahlander kom seg fri i feltet og headet på nesten blank kasse. Dessverre ble den avverget på streken. Isteden kunne gjestene kontre inn en utligning like etterpå.   

Selv om Asker hadde føringen i store deler av førsteomgang, samt hadde noen muligheter til å score både ett og to mål, var man ikke giftige nok foran mål. Og ettersom KFUM i tillegg har flere rutinerte og gode spillere, skjønte man raskt at dette var en kamp Asker ville slite med å vinne dersom ikke sjansene man fikk ble omsatt i mål. 

På tampen av 1. omgangen gikk gjestene opp i føringen i det et skudd ble gitt en unødig retur på, og satt nokså enkelt i mål. Muligens noe ufortjent med et pauseresultat, men sånn er fotballen. Den er fortsatt rund om man må være best i begge ender av banen dersom man skal sikre seg et godt resultat. 

I andre omgang fortsatte Asker å dominere banespillet, dog uten å skape det helt store. Farlighetene uteble og de bakre rekkene til KFUM ble sjeldent satt virkelig på prøve. Og når KFUM sto i mot Asker-dominansen, lå det i luften at de ville utnytte Asker ineffektivitet. 

Og det gjorde de også, men ikke uten at de også slet litt med uttellingen. Hele fire ganger smalt ballen i treverket bak burvokter Vedeler i andre omgang. Et av disse skuddene, en slik en suser fra 20 meter, traff først aluminiumet før returen ble headet i mål. 

Nå var Askers vei tung med tanke på tre meget viktige poeng. De hvite og svarte kjempet på og jaktet nettsus i kampens sluttfase, men Hallvard Håskjolds redusering på overtid var for lite for sent. Slaget var tapt og dommeren blåste av til borteseier.

Askers to målscorere, kaptein Stian Stray Molde og Hallvard Håskjold, ikke fornøyd med at poengene ble med KFUM hjem. 

Nå er blikket rettet fremover og inn mot sesongens fire siste kamper. Det sier også trener Kevin Nicol.

- Å tape kamper er aldri akseptabelt, det svir, og jeg er sikker på at guttene er fullt fokusert og innstilt på å avslutte sesong med stil, forteller Nicol.

- Når det er sagt, jeg er meget stolt av gruppen som helhet og av innsatsen de legger ned. Den er upåklagelig, og det vil dere få se i årets siste kamper også, utdyper Asker-treneren som akkurat signerte en ny toårskontrakt med klubben. 

 

Kampens høydepunkter:

ASKER - KFUM 2-3 (1-2)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1: 23.09.2017

Mål: 1-0 (7. min.) Stian Stray Molde, 1-1 (12. min.) Stian Kommandantvold Pettersen, 1-2 (42. min.) Stian Sortevik, 1-3 (78. min.) Fredrik Levorstad, 2-3 (90. min.) Hallvard Håskjold. 

Asker: Andreas Vedeler – Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Behajdin Celina (72. min. Papa Sow) – Even Bydal, Knut Ahlander, Tomasz Sokolowski (62. min. Kinny Grewal), Hallvard Håskjold – Alagie Sanyang (46. min. Marcus Mehnert), Demba Traore. 

Gule kort: Marcus Mehnert, Aleksander Solli, Papa Sow, Asker, Kristoffer Hagen, Cato Valøy, Fredrik Levorstad, KFUM.

Dommer: Shervin Heydary, Ridabu

Tilskuere: 367 på Føyka

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift