Drømmen om opprykk lever

Mens Asker gjorde jobben borte mot Brumunddal, gikk opprykksrival Alta på et bortetap mot Kjelsås. Dermed er kampen om kvalikplass vid åpen med tre kamper igjen.

- Dagens seier var både viktig og imponerende. Nå er vi med for fullt i kampen om andreplassen, sier trener Kevin Nicol etter kampslutt.

- Lagmoralen og stå-på-viljen var imponerende. Ja, rett og slett fantastisk vil jeg si. Gutta hadde virkelig troen på seier i dag og det var gøy å se at det gikk hele veien inn i dag, utdyper han, og peker på at Asker fremsto solide og trygge i alle lagdeler kampen gjennom. Særlig imponert var han av Hallvard Håskjold, som steppet inn som makker til kaptein Stian Stray Molde i suspenderte Aleksander Sollis fravær, og løste oppgavene sine med bravur i en fysisk tøff kamp. 

Realiteten før avspark mellom Brumunddal og Asker var nemlig enkel og brutal: to klubber i poengnød i hver sin ende av tabellen. Asker trengte en trepoenger for å sette videre press på Alta og Raufoss i kampen om den verdifulle andreplassen som gir kvalifiseringsspill inn mot neste års Obosligaen. Vertene, på sin side, kjemper en desperat kamp mot nedrykk, og etter et sviende bortetap mot Vålerenga 2 tidligere i uken, hadde 'Dala' kniven på strupen før Asker gjestet SH-banen lørdag. Det var med andre ord mye som sto på spill i Brumunddal lørdag. 

Og dette virket til å prege kampbildet lenge. Denne lørdagsettermiddagen var det lenge både surt og kaldt i luften så vel som på banen. Glissent på tribunen og heller sjansefattig på banen i første omgang var det også. Åpningen på kampen var jevnspilt og gjennomgangsmelodien i det første kvarteret var lange baller begge veier og utallige dueller. Få hadde hevet et øyebryn hvis det ble bekreftet at antallet headinger var høyere enn antallet fullførte pasninger i denne sekvensen. Det ble kriget og kjempet intenst om hver eneste første- og andreball, og det var tydelig at ingen ville gi ved dørene i dette viktige oppgjøret. 

Utover i omgangen festet Asker et lite grep om kampen, og etablerte seg inne på Brumunddals banehalvdel med stor bredde i lagdelene. Ballen ble trillet kontrollert og tålmodig, men de store åpningene og sjansene uteble. En pigg Nicklas Raaholt fikk etterhvert en hel del rom å boltre seg i fremover i banen. Og det Asker skapte i første omgang skjedde nedover høyre flanke, ofte gjennom gode kombinasjoner mellom Tomasz Sokolowski, Alagie Sanyang og nevnte Raaholt.

Det ble med et par nesten-muligheter i første omgang, først ved Marcus Mehnert, og senere også ved Sanyang og Demba Traore. Stillingskrig og få store målsjanser til tross, Asker gikk til pause med et brukbart grep om kampen og dominanse i banespillet. 

150 mennesker ble vitner til at andreomgangen startet der førsteomgangen sluttet: Asker, med mye ball i laget, slapp Brumunddal sjeldent til fremover i banen, men skapte ikke selv det helt store. Slik sto kampbildet seg frem til en knapp time var spilt, da begge lag fikk både én og to og tre gode muligheter til å ta ledelsen. 

Da timen var spilt gjorde Asker sitt første bytte. Ut gikk Alagie Sanyang, og inn kom Stian Solberg. Minutter senere tar Asker ledelsen etter slurv i vertenes bakre rekker. Venstreback Behajdin Celina slår opp på Mehnert som får vendt opp og skutt. En liten armé Dala-forsvare aner fare på fære og slenger ut det som er av ben og sko i et forsøk på å forhindre scoring. Avslutningen blir blokkert og detter så ned i føttene på Demba Traore, som relativt enkelt kan sette inn kampens første scoring i et tilnærmet åpent mål. 0-1 viser tavla, og Asker er i føringen.

Med nedrykksspøkelset i sideblikket tok Brumunddal umiddelbart grep. En ekstra spiss ble slengt innpå, og 'Dala'-treneren tok en Conte-klassiker der han la om til tre forsvarere bak. Deres desperate jakt på en utligning og livsviktige poeng var i gang.

Og det ga raskt uttelling. Minuttet etter at målscorer Demba Traore ble nødt til å tre av etter en liten smell, inn for han kom Kinny Grewal, utlignet vertene etter en aldri så liten keepertabbe hos Asker. Med sin fart hadde Valentin Blaka utfordret den nykomponerte stopperduoen, Hallvard Håskjold og kaptein Stian Stray Molde, der bak. Da en relativt enkel ball ble rotet vekk på klomsete vis ved kanten av Askers sekstenmeter, kunne Blaka trille ballen i det åpne målet. Utligningen var et faktum. 

Men Asker ville det annerledes. Med stor ro og tålmodighet gikk Asker til verks for å skaffe seg det avgjørende målet. Åtte minutter før full tid får høyreback Raaholt tid og rom til å slå inn fra sin flanke. Inne i boksen er det ingen i Brumunddals forsvarsrekke som har fulgt Marcus Mehnert sitt løp, som dermed kan sette inn sitt tiende ligamål for sesongen. Det ble også kampens siste mål. 

- Jeg elsker å score mål, og å avgjøre kampen i vårt favør i dag er virkelig deilig, proklamerer en tilfreds matchvinneren etter kampslutt.

"Han har nummer ni på ryggen". Askers toppscorer ble matchvinner i bortekampen mot Brumunddal. Her mot Follo. 

Mest av alt er Mehnert fornøyd med at laget snudde det som kunne blitt nok et uavgjortresultat til en viktig trepoenger i tetstriden, og refererer med det til Askers lange rekke med uavgjort tidligere i sesongen.

- Det er tydelig at relasjonene oss imellom på banen vokser og at vi blir stadig bedre som en gruppe. Tidligere i år hadde vi litt utur og stang ut med en rekke uavgjortresultater. Ofte dominerte vi kamper med flust av muligheter til å sikre seier, men uten hell. I dag viser vi styrke og kvalitet ved å beholde roen og troen på oss selv kampen gjennom. Det er veldig geldelig, fortsetter toppscoreren. 

- Dette blir veldig viktig for oss å bygge videre på, samt dra med oss inn i kommende treningsuke frem mot neste kamp, legger Mehnert til. 

Etter fem tilleggsminutter dro Asker i land årets andre seier mot dagens motstander. Tre meget viktige poeng ble dermed med Asker-bussen hjem igjen. Og der er det god stemning. Ettersom opprykksrival Alta gikk på et tap borte mot Kjelsås (3-1), kryper Asker opp i ryggen på førstnevnte. To poeng skiller det lagene nå, med ni poeng å spille om. 

Selv hadde matchvinner Mehnert dette å si om det som venter i høst:

- Det er tre kamper igjen og alt kan skje. Det er slike kamper vi fotballspillere elsker å spille, kamper som betyr noe. Det er litt cupfinale-preg over de kommende matchene. De må vinnes, så enkelt er det, og dette ser jeg og resten av laget virkelig frem mot. 

Hvis det ikke var klart nok fra før: Drømmen om opprykk lever, dere! For en innspurt dette blir. Nå gjelder det å skape trøkk på tribunen og støtte laget i høstens siste kamper! Vel møtt til neste hjemmekamp 08.10 mot Finnsnes! 

Se høydepunktene fra kampen under:

Brumunddal - Asker 1-2 (0-0)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1: 30.09.2017

Mål: 0-1 (65. min.) Demba Traore, 1-1 (73. min.) Valentin Blaka, 1-2 (82. min.) Marcus Mehnert

Asker: Andreas Vedeler – Nicklas Raaholt, Hallvard Håskjold, Stian Stray Molde, Behajdin Celina – Alagie Sanyang (61. min. Stian Solberg), Even Bydal, Tomasz Sokolowski, Knut Ahlander – Marcus Mehnert, Demba Traore (72. min. Kinny Grewal). 

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball

Tilskuere: 150 på SH-banen.

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift