Ett poeng nærmere opprykk

Til tross for poengdeling hjemme mot Finnsnes klatret Asker opp til tredjeplass. Nå skiller kun ett poeng mellom Alta og Asker i kampen om den viktige kvalikplassen.

Lørdag tapte tabellnabo Raufoss borte mot Bærum, og søndag ettermiddag gikk Ham Kam hen og slo Alta. Med seier i søndagens hjemmekamp mot et Finnsnes-lag som kjemper med nebb og klør for å unngå nedtrykk kunne Asker rykke forbi både Raufoss og Alta, og innta den uvurderlige andreplassen.

Seier ble det ikke for de hvite og sorte, men uavgjortresultatet sendte Asker forbi Raufoss og opp på tredjeplass. Med kun to kamper igjen av årets sesong skiller nå ett poeng mellom Asker og Alta på plassen over i kampen om kvalifiseringsspill. Det er altså ingen grunn til å gå på kino i ukene som kommer. Årets thriller får du servert i to deler over de to kommende helgene, i form av bortekamp mot Grorud og avsluttende hjemmekamp mot Kjelsås. 

Før det bestilles billetter og handles popcorn, la oss ta en titt på 'prologen' som ble servert 420 skuelystne på Føyka søndag:  

Høstjakten på trepoengere og opprykk er som kjent allerede langt på vei. Den fortsatte denne helgen, og kunstgresset var for anledningen badet i vakkert høstvær.

Rammen rundt søndagens kamp mot Finnsnes kunne ikke vært stort bedre....

Solskinn og blå himmel til tross, Asker fikk seg en real kalddusj kun minutter inn i oppgjøret mot Finnsnes. Nedrykkspøkelset fulgte gjestene på turen sørover til Asker, og poeng måtte hentes med hjem igjen skulle man holde liv i håpet om å beholde plassen i divisjonen. Det var tydelig at kampen var av betydning for gjestene så vel som for Asker.

Heltenning og knallhardt duellspill fra gjestene i åpningsminuttene; første-, andre- og tredjeballer skulle vinnes for enhver pris. Gevinsten kunne de hente ut så og si med en gang. Asker fikk aldri helt roen i laget og havnet tidlig i ubalanse. Ubalanse resulterte i baklengsmål etter fire spilte minutter. Det ble slått inn fra høyre flanke, og i feltet steg Jonathan Barlow til værs, stanget gjestene i ledelsen og sendte Finnsnes-trener på en ellevill 50 meters-spurt nedover langsiden til hjørneflagget for å feire med sitt lag. 0-1 og oppoverbakke for Asker. 

Men den ledelsen fikk Finnsnes ikke beholde lenge. I senere kamper, som sist mot Brumunddal, har Asker vist stor kollektiv styrke og evne til å hente seg inn igjen. Tre minutter etter at Finnsnes tok ledelsen, var Asker-kaptein Stian Stray Molde frempå og satte inn utligningen etter et presist og lavt innlegg fra høyreback Nicklas Raaholt. 

Finnsnes sin toppscorer for året, Vebjørn Grunnvoll, hadde derimot sin egen agenda - han ønsket å sende sin trener nedover langsiden igjen. Seks minutter etter Stray Moldes utligning lå ballen i nettmaskene bak Andreas Vedeler. En dårlig klarering fra Asker-forsvaret endte opp i beina til Grunnvoll, som på halvvolley sendte avgårde kula med adresse krysset fra omkring 20 meter. 1-2 og nytt gledesutbrudd på Finnsnes-benken var et faktum. Denne stillingen holdt seg også til pause. 

- I førsteomgangen får vi ikke til spillet vårt slik som vi ønsker. Vi har en del unødvendige balltap, og vi blir for enkle å spillte mot, oppsummerte målscorer Stian Stray Molde.

Dette var også Asker-trener Kevin Nicol enig i. 

- I dag gjorde vi det vanskelig for oss selv. Vi må starte kampene med bedre disiplin og med bedre balanse i laget når vi har ball, poengterte Kevin Nicol. 

Et par grep ble gjort i pausen, blant annet ble Papa Sow sendt utpå, og Asker tok tidlig initiativ. Men utligning nummer to lot vente på seg. Høstsol til tross, verken vinden eller banespillet varmet de fremmøtte noe særlig. Sjansesløseri, unødvendige balltap, slurv i pasningspillet, samt et krigende Finnsnes-lag gjorde ting vanskelig for Asker. Problematisk var også gjestenes lange innkast, som selv en viss Stoke-spiller ville vært stolt av. 

Men så var det denne nevnte mentaliteten, selvtilliten og pågangsmotet til Asker-laget da. De gir aldri opp. Anført av en god Tomasz Sokolowski og en ditto kreativ Behajdin Celina, dominerte Asker utover i omgangen. Gang på gang kom Asker rundt på kantene, men det ville seg ikke inne i sekstenmetersfeltet. Dette var helt til innbytter Mads Lyngen ble tatt i feltet og Asker ble tildelt straffespark. Frem steg en iskald Behajdin Celina og trillet inn 2-2. 

En god Tomasz Sokolowski bidro til at Asker dominerte andreomgangen mot Finnsnes. Her fra treningskampen mot samme lag i vinter.

Det ble mobilisert ytterligere, og luftskyts i form av Demba Traore ble slengt innpå i håp om en sen scoring. Gedigne sjanser og en sterk sluttspurt til tross, Asker måtte til slutt nøye seg med ett poeng.

- Etter pause føler jeg vi har det meste av spillet, og noen store sjanser. Det er virkelig synd vi ikke får satt inn 3-2 på slutten, slår Asker-kaptein Stray Molde fast. 

- Når det er sagt så har vi fortsatt mulighet til å klare kvalikplassen, la målscoreren til. 

- Med tanke på kvalikplass og vår målforskjell, så er situasjonen uendret etter dagens kamp. Vi må vinne våre siste to kamper uansett, konkluderte trener Kevin Nicol.

Opprykksdrømmen lever altså videre. Kampen om kvalikplass fortsetter neste helg, da mot Grorud på bortebane. HEIA ASKER!

Trenerduoen Kevin Nicol og Ian Murray på sidelinjen mens Asker jaget mål på banen.

Even Bydal (Nr. 6) hadde en god kamp mot Finnsnes. 

Se høydepunktene fra kampen under:

NB! Høydepunktene i videoen under er dessverre ikke i riktig rekkefølge...

 

Asker - Finnsnes 2-2 (1-2)

Fotball, PostNord-ligaen avd 1: 08.10.2017

Mål: 0-1 (5. min.) Jonathan Barlow, 1-1 (8. min) Stian Stray Molde, 1-2 (13. min.) Vebjørn Grunnvoll, 2-2 (82. min.) Behajdin Celina. 

Asker: Andreas Vedeler – Nicklas Raaholt, Aleksander Solli, Stian Stray Molde, Kinny Grewal (66. min. Mads Lyngen) – Stian Solberg (77. min. Demba Traore), Even Bydal, Tomasz Sokolowski, Knut Ahlander, Behajdin Celina – Marcus Mehnert (46. min. Papa Sow). 

Gule kort: Tomasz Sokolowski, Asker, Marcus Christian Sletten, Finnsnes

Dommer: Marius Lien, Otra IL.

Tilskuere: 420 på Føyka Kunstgress

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift