Tøff kamp, god læring

Nivåforskjell på lagene til tross. Det var mye positivt å ta med seg videre fra årets første treningskamp på Nadderud fredag ettermiddag.

Det ble som ventet en tøff kamp på en kald vinterdag mot Toni Ordinas mannskap på Nadderud kunstgress fredag ettermiddag. 

Men det var Asker som kom best i gang. Med en rekke prøvespillere fra start fremsto Asker strukturert og disiplinerte uten ball, og med variert presshøyde og gode sideforskyvninger holdt man de Blaa naboene på distanse den første halvtimen. Kampen var ikke mer enn ti minutter gammel da Askers målfarlige kaptein Stian Stray Molde fikk stå umarkert og sette inn 0-1 etter et frispark fra lenger bak i banen. 

Til tross for en noe rusten åpning på kampen fra Stabæks side, så tok vertene stadig mer over, og kontrollerte både ball og førte kampen inn mot pause. For mens Asker hadde noen farligheter på flere overganger, noe som både skulle, og burde, vært benyttet bedre, så var det istedet Asker som ble straffet for slurv i bakre rekker. 

Tre mål signert Bruno, for anledning på prøvespill hos de Blaa, Franck Boli og Ola Brynhildsen i rask rekkefølge gjorde sitt til at Asker gikk til pause to mål bak.


Årets første kamp ble unnagjort på en kald, men fin Nadderud-matte fredag. Foto: Erik Olsson // Asker Fotball. 

Demba Traore, som startet på topp for Asker, hadde dette å si om førsteomgangen: 
- Jeg synes vi er med i kampen i første omgang der vi er flinke til å flytte beina og stenge rom Stabæk ønsker å bruke. Synes vi har en god struktur med gode avstander mellom lagdelene. Stabæk styr spillet, men vi skaper allikevel et par sjanser vi uten tvil burde brukt bedre. Vi slipper så inn to billig mål, noe som er veldig synd. Det har man tross alt ikke råd til om man vil være med i kampen mot en såpass god motstander som Stabæk. 


Det var tøffe tak og vanskelige arbeidsforhold for Demba Traore i kamp mot Stabæks kaptein Andreas Hanche-Olsen. Foto: Kristian Bjerke // Stabæk Media.

Andre omgang startet der første omgang sluttet: ti spillerbytter forhindret ikke Stabæk i å dominere, og score mål. Kun syv minutter var spilt i det Stabæks fjerde for dag ble satt inn ved Oscar Aga. 

Men Asker var aldri ufarlige i det de foretok seg fremover på banen. Anført av en særlig pigg Cornelius Bencsik som kom inn fra benken skapte Asker flere gode sjanser. Flere av disse burde resultert i scoring, jubel og en noe snillere målprotokoll. 

Gode i perioder, men ikke gode nok
- Vi har noen veldig gode perioder, i første- så vel som i andreomgangen. Jeg var noe bekymret før kampstart med tanke på at vi stiller med en rekke prøvespillere og et knippe spillere fra egen juniorstall. Men totalt sett synes jeg vi gjør en fin figur, sier Asker-trener Kevin Nicol, og legger til: 

- Jeg er overrasket over at vi skaper såpass mange sjanser mot en motstander som Stabæk. Samtidig skal jeg ikke legge skjul på at jeg er skuffet over måten vi slipper inn mål på. 

Skuffet var også målscorer og mannen med bindet på armen:

- Jeg synes vi startet greit, og har brukbar kontroll de første 30 min selv om vi ikke har så mye ball. Etterhvert blir vi mer åpne og løpende for mye i mellom. Så slipper vi inn to mål på corner. Det må vi få luket bort snarest, poengterer Stian Stray Molde. 

Fem baklengsmål til tross. Askers første treningskamp for sesongen var god læring. Mange og store sjanser mot en Eliteserie-motstander, samt verdifulle minutter på en rekke unggutter, er noe å ta med seg videre inn i forberedelsene mot sesongstart. 


Alagie Sanyang og Kinny Grewal var begge i aksjon for Asker mot Stabæk. Foto: Kristian Bjerke // Stabæk Media. 


Prøvespiller Giorgio Rasulo (14) og Demba Traore (t.h.) jakter ballfører. Foto: Kristian Bjerke // Stabæk Media. 


God åpning: Asker feirer 0-1 etter ti minutter. Målscorer er Stian Stray Molde. Foto: Kristian Bjerke // Stabæk Media. 
 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift