Gavmilde baklengs ga tremålstap mot Skeid

En nokså jevnspilt kamp til tross, med åtte spillere ute med skader og sykdom ble det tøft for Asker mot et godt Skeid-lag lørdag formiddag. Men Asker-trener Kevin Nicol så flere positive ting i dagens kamp.

- Jeg er meget fornøyd med innsatsen og pågangsmotet vi fikk se i dag. Med så mange spillere ute var det ventet at det skulle bli en vanskelig oppgave i dag, forteller Asker-trener Kevin Nicol om kampen som ble spilt under veldig gode forhold i Slemmestad lørdag ettermiddag. Skeid reiste hjemover med 1-4-seier i bagasjen. 

- Når det er sagt så mener jeg at 1-4 ikke gjenspeiler kampbildet, legger han til. 

Som ventet gikk Skeid ut i et høyt og intenst press rett fra avspark. Med sikte på å stresse Asker-spillerne til å gjøre tidlige feil jaktet og kjempet de innherdig på samtlige første, andre og tredjeballer. Uten nødvendigvis å skape de helt store sjansene, foruten en meget god mulighet ved Marcus Mehnert som gikk i stangen allerede etter fem minutter, var Asker det førende laget det første kvarteret. 

Men det var Skeid som fikk hull på bylen først, etter en god periode av bortelaget. Det ved en corner etter drøye halvtimen spilt.

- Begge lag hadde gode muligheter i første omgang, men enkelte feil gjorde det veldig vanskelig for oss selv, poengterer Max Hallgren, venstreback for anledningen. 

Fem minutter før pause reduserte Asker, også det fra hjørnesparket etter en godt slått variant fra Knut Ahlander. 

- I 1. omgang er vi gode i flere perioder. Da klarer vi å få risikoen over på deres banehalvdel, noe som fører til flere muligheter i deres mellomrom, sier Patrik Karoliussen, som noterte seg for sitt første mål i Asker-drakten lørdag.

- Dette klarer vi ikke å følge opp i andre omgang, tilføyer målscoreren. 

- Vi blir litt dårlige på å vurdere når vi skal holde på ballen og når vi skal gå for gjennombruddet. Dette førte til unødvendige balltap og brudd, og det blir til at vi aldri helt fikk initiativet tilbake, oppsumerer Karoliussen. 

At Asker hadde enkelte utfordringer i andre omgang var Max Hallgren enig i.

- Skeid kommer ut i et voldsomt etter pause og vi blir litt for passive i duellspillet og i presset vårt. Det må nevnes at vi har noen veldig sentrale spillere ute med skader, og derfor noen nye i troppen i dag som vi må lære å kjenne på banen, sier Hallgren.

Og Hallgren velger å se positivt på det hele:

- Jeg noterer at vi har mange fine kombinasjoner og godt samspill i laget allerede, så det tror jeg kommer til å bli bra frem mot sesongåpningen. Vi skal ikke henge alt for mye med hodet selv om resultatet ikke så helt bra ut. Skeid er et veldig godt lag, så det var en god test for oss.Vi har mange gode spillere i troppen som trener godt og er sultne på å vinne. Jeg har stor tro på en god sesong. 

I løpet av kampen spilte Asker seg til flere gode muligheter, uten å være helt presis på siste tredjedel. Og foran eget mål bar det preg av en nykomponert forsvarsfirer og nye relasjoner. At flere av baklengsmålene var at den gavmilde sorten kom derfor ikke overraskende på trener Nicol. 

- De fire der bak har ikke spilt sammen før, så det sier sitt. Det blir ikke lettere at vi må avslutte med ti mann de siste ti minuttene. Men laget skal ha stor honnør for at de ikke gir opp, sier Nicol.

- Det er rart å si det, tremålstap til tross, så synes jeg det er flere positive ting å ta med seg videre. Marcus Mehnert fikk sin første omgang for sesongen, og Patrik spiller hele kampen. Samtidig får en rekke unge spillere verdifull matching i andre omgang, og de gjorde en fin figur. Det er jeg glad for å se, avslutter Kevin. 

Frem mot fredagens kamp mot Alta er det ventet at 3-4 spillere er tilbake i trening og dermed klare til kamp. Det ser vi frem mot. Vi kommer tilbake med mer informasjon om neste treningskamp!

Asker stilte med følgende mot Skeid: TJacob - Max, Aaron, Tallak (prøvespiller), Kinny - Eivind, Knut, Patrik, Alagie - Demba, Marcus.
På benken hadde Kevin og Ian følgende tilgjengelig: Noah, Jens, Petter, Roman og Cornelius.

På vegne av spillere og trenere ønsker klubben å takke Slemmestad for arrangement og for deres uvurderlige bistand og innstilling til å klargjøre kunstgressbanen og garderober til dagens lag. Forholdene var upåklagelige og vi er takknemlige. Mange takk! 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift