Asker Fotball tildelt Tilgjengelighetsprisen av Asker Kommune

Mandag kveld delte ordfører Lene Conradi ut Tilgjengelighetsprisen til Asker Fotball for 'å få alle med på laget' og for at Asker Fotball er 'mer enn en fotballklubb'.

- For oss betyr det veldig mye å motta denne prisen. En stolt dag for oss, sier Asker Fotballs daglige leder, Rune Klemetsdal, dagen etter klubben mottok Tilgjengelighetsprisen fra Lene Conradi og Asker Kommune. 

- André Muri og Espen Foss, sammen med sine folk, gjør en fantastisk jobb for Gatelaget og Asker United, poengterer Klemetsdal. 

Over tid har Asker Fotball strukket seg etter å være mer enn en fotballklubb. I Asker Fotball er alle med på laget, og våre bredde- og samfunssprosjekt er meget viktige for oss. Sentralt i denne satsningen står Asker United, et lag for psykisk og fysisk utviklingshemmede, og Gatelaget, et tilbud for dem med rusutfordringer. 

- Tilgjengelighetsprisen er viktig. Prisen er et konkret uttrykk for at vi setter pris på et samfunn der alle har en reell mulighet til å bidra, delta og nyte godt av det samfunnet har å by på av fellesskap, møteplasser og nødvendig infratruktur, sa ordfører Lene Conradi.

- Asker Fotball viser med visjonen "mer enn en fotballklubb" at de er opptatt av å la bredde- og samfunssprosjekter bli en viktig del av klubbens 'jeg', poengterte ordføreren. 

Asker United og Gatelaget ble startet over en treukersperiode tilbake i 2013. Rune Klemetsdal mener at disse to prosjektene utgjør selve kjernen i klubbens samfunnsansvar. 
- Vi har et tydelig samfunnsansvar og vi har over tid erfart at fotballen er et viktig verktøy for integrering. Derfor er Gatelaget og Asker United særdeles givende og meningsfulle for oss som klubb.

På vegne av alle i og rundt klubbens samfunnsprosjekter, -virksomhet og daglige drift: TUSEN HJERTELIG TAKK - dette hadde ikke vært mulig uten dere! 

Her er utdrag fra juryens begrunnelse:

  • Asker Fotball et viktig forbilde for andre lag og foreninger både i og utenfor kommunen.
  • Asker Fotball er opptatt av å la bredde og samfunnsprosjekter bli en viktig de av klubbens identitet og at de i en årrekke har tatt samfunnsansvar gjennom å opprette stabile og varige tilbud til ulike grupper
  • ​«Gatelaget er et fantastisk tilbud til en sårbar og stigmatisert gruppe. Gjennom Gatelaget har mange deltagere kommet seg ut av rus og kommet i bedre fysisk og psykisk form. Målsettingen med prosjektet fra oppstart var å skape en arena for mennesker med rusutfordringer hvor fokus er å forbedre fysisk form, skape en sosial arena og sørge for hjelp til selvhjelp. Målene er nådd til fulle, skriver juryen i sin begrunnelse.»

Kriteriene for å motta tilgjengelighetsprisen er:

  • «Å fremme tiltak som inkluderer mennesker med nedsatt funksjonsevne i positiv aktivitet og sosialt fellesskap, og dermed skape forutsetninger for et mest mulig meningsfylt liv»
  • «Å være tilgjengelig som et godt og spesielt medmenneske»
  • Vinneren viser at de til fulle oppfyller flere av kriteriene i statuttene for Tilgjengelighetsprisen og er en verdig vinner av Tilgjengelighetsprisen

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Referater og kampvideo

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Asker-TV

Skagahøgdi 2017 from SKAGAHØGDI on Vimeo.

 

Hovedsamarbeidspartnere

Støtt oss på kamp

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift