Asker Fotball

Instruktører / Informasjon

Instruktører / Informasjon
  • For spørsmål til SFOtball eller praktiske ting rundt akademiet, kontakt Espen Foss på tlf 46841504 / mail espen.foss@hotmail.com
  • Sportslig ansvarlig på Akademiet er Ole-Petter Engebretsen og han kan kontaktes på tlf. 93401938

Asker Fotball Obos og Takeda FotballAkademiet ble etablert for godt og vel ti år siden. Sammen med klubbens Fotball-SFO har FotballAkademiet utgjort en sentral og avgjørende del av klubbens spillerutviklingsmodell. Totalt på klubbens Fotball-SFO og FotballAkademiet er det over 1500 barn som har fått masse flott fotball-lek, trening og annen aktivitet i trygge omgivelser og med gode og rutinerte instruktører. 

Asker Fotball vil fra og med høsten 2018 utvide FotballAkademi-tilbudet. Vi oppretter Fotball-Akademi også for de yngste, samt utvider tilbudet for dem som skal opp i 7. klasse. Denne avgjørelsen er tatt på bakgrunn av en markedsundersøkelse som ga oss gode tilbakemeldinger fra noen akademister og SFO-foresatte. 

Det vil bety at vi fra og med høsten 2018 tilbyr klubben Akademi fra og med 2006- til og med 2011-årgangene. Etter omleggingen til 9’er fotball i 13 årsklassen og det fine samarbeidet Asker Fotball nå har innledet med Heggedal, Dikemark, Vollen, Frisk/Asker og Asker Skiklubb ser vi det som naturlig å utvide og videreføre Akademiet med ett år til for de som ønsker dette, i tillegg til å fortsatt spille fotball for sine egne lag og klubber.

Vi ønsker samtidig å åpne for flere dager på akademi for dem som er interesserte i det. Per dags dato tilbyr vi to og tre dager, men fra og med høsten 2018 tilbyr vi to, tre, fire og fem dager. 

Det å ha et godt fotballtilbud er viktig av flere årsaker enn å skape gode fotballspillere og fotballag. Askerr Fotball jobber med sosial inkludering og har sosiale mål i sin sportsplan. Fotball er en viktig arena for god oppdragelse, barn lærer å spille lag, håndtere hverandre i et felleskap, lærer verdier og holdninger, takle opp- og nedturer og lærer å yte som individ og gruppe. 

Vi må ta vare på både de som vil satse og samtidig gi bredden et tilstrekkelig tilbud. Vi må legge tilrette forholdene slik at de kan ta nye steg som fotballspillere og mennesker her i Asker. Det er vår intensjon gjennom et utvidet FotballAkademi.

Alle SFOere blir automatisk flyttet over til Akademiet fra dagens SFO, også nypåmeldte, med samme antall dager de har på SFO i dag. I praksis på treningsfeltet betyr det at de får 1,5 time fotballtrening fra 14:45 til 16:15 slik som de øvrige Akademistene har det i dag. Alle blir hentet på skolene som i dag ved skoleslutt, og blir passet på frem til treningen starter. 

I den nye ordningen vil vi tilby frukt og drikke før treningsstart. Store Sal, også kjent som SFO-rommet, vil fortsatt være åpent som i dag for alle, slik at de som ønsker kan sitte der å spise medbrakt niste, gjøre lekser, eller bare samles sosialt før treningsøkta starter.

Ole Petter Engebretsen er sportslig ansvarlig for klubbens yngste og har årevis med erfaring som trener på ulike nivåer. Og Ole Petter, som har fulgt utviklingen og vært trener for blant andre Sander Berge, Vajebah Sakor og Thomas Rogne, har grunn til å være stolt over det som skjer på Asker Fotballs akademinivå. 

Bare sjekk hvem som står ved hans side sammen med våre akademispillere på treningsfeltet:

Ian Murray er til daglig Kevin Nicols høyre hånd på A-laget. Nå skal den tidligere skotske landslagsspilleren og kapteinen på U21-landslaget, med nesten 300 kamper for Hibernian, Rangers og Norwich, bidra med sin erfaring fra en lang fotballkarriere i engelsk og skotsk Premier League på Asker Fotballs Obos FotballAkademi.


Ian Murray

André Muri, Asker-gutten med flest Tippeliga-kamper, gjorde sin entré som trener på FotballAkademiet i 2016. I en lang og innholdsrik fotballkarriere spilte han 308 toppkamper for Stabæk, Odd og Vålerenga. I tillegg noterte han seg for 18 U21-landskamper. 


André Muri i 'uniform' på Føyka.


André Muri i aksjon for Vålerenga mot Asker tilbake i 2013. Foto: Hildrup. 

Demba Traore, A-lagsspissen med ni mål i 2017-sesongen, har spilt fotball på høyt nivå i Sverige, Norge, Nederland, Hellas og England. For Fortuna Sittard i Nederland var han klubbens toppscorer. Siden overgangen til Asker foran 2014-sesongen har svensken notert seg for nesten hundre kamper for A-laget. 20 scoringer har det også blitt.


Demba Traore i Asker-drakt før 2017-sesongen. I løpet av fjoråret scoret han ni mål. Også i 2018 skal yngre spillere få lære av svensken. 

Åpningstider:

Mandag - Fredag 8-16
Lørdag - Søndag 10-14

ASKER FOTBALL

STØTT KLUBBEN - BLI MEDLEM

Postadresse: Postboks 92, 1371 ASKER
Epost: post@askerfotball.no
www.askerfotball.no

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift