Stripene er tilbake!!!

Mange vil applaudere når Asker Fotball med overgangen til Nike også styrker sin egen identitet - og går tilbake til den ekte Asker-drakten, med svarte og hvite striper.

Drakten er en klubbs fingeravtrykk, var sterkeste identitet og vårt synligste varemerke. Nå tar Asker Fotball dette virkelig på alvor - og fra 2015 er stripene tilbake, en overgang som allerede før den ble lansert har frembrakt mye jubel.

- Den drakta er jo dritkul, sa A-lagspillere som ikke har spilt i noe annet enn hvit overdel, da tanken om svarte og hvite striper ble lansert for dem. Og yngre spillere det er sjekket med, og som ikke engang ante at Askers historie var stripete, synes overgangen blir "tøff".

Men de som har mer enn 10 års fartstid i klubben jubler enda høyere. For de vet at dette er vårt fingeravtrykk.

- Det er dette som ER Asker, fastslår de.

Les mer om Nike-avtalen her

Les mer om G-sport Asker-avtalen og klubbkort her

Vi tror det også vil føre til jubel på tribunen - der mange har ivret for en slik endring i lang tid. Og det vil utvilsomt skape en tydeligere Asker-identitet. For vi er ikke noen RBK- eller Odd-kopi. Vi er Asker.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hele drakten. Her med hvit shorts.

Stripene var klubbens drakt i alle år frem til Umbro ble utstyrsleverandør for noen år siden. Da beholdt man grunnfargene svart og hvitt, men altså med en helhvit overdel. Det hadde sine forklaringer. For det første fantes det få gode alternativer i striper. For det andre var både spillernummer og sponsorlogoer vanskelige å se. Det første er et tilbakelagt problem - øverste del av ryggen på den nye drakten vil være helt svart. Det siste - med synligheten av sponsorlogoene er også noe som nå er løsbart. Når Juventus og Newcastle klarer det - ja da klarer vi det også...

Vil du se den nye Asker-drakten (foreløpig uten påtrykk av logoer)? Den står nå utstilt i 2. etasje i Fotballhuset - sammen med andre deler av den nye Nike-kolleksjonen. Veldig kult, veldig pent. OG altså - veldig Asker.

Og både valget av Nike som utstyrsleverandør, som det mest inovative og - i ungdommens øyne - kuleste fotballmerket, passer folk i Asker. Samtidig tenker vi også andre veien, tilbake til røttene, med dette draktvalget.

Les mer om NIke-avtalen her

Les om avtalen med G-sport Asker og klubbkort her

Den nye drakten vil bli gjeldende for alle lag i Asker Fotball Herrer allerede fra 2015-sesongen.

 • Samtidig gir vi lagene en mulighet til at spillerne kan få kjøpe sin egen drakt og beholde den etter sesongen. I såfall trykkes det på spillernavn på ryggen (og selvfølgelig alle de logoer klubben har avtale om) - og så brukes denne av spilleren i alle kamper gjennom sesongen før den beholdes av den enkelte.
 • En forutsetning for dette vil nok bli at alle spillerne på laget gjør dette, men vi tror det blir populært. En sjekk med A-lagsspillerne tilsier at de allerede vil kjøpe sin drakt.
 • Prisen vil da være til kost og ikke avskrekkende, snarere langt under normal draktpris i butikkene.

Det vil selvfølgelig også være mulig for publikum / andre å kjøpe seg sin Asker-drakt. Den vil bli solgt gjennom G-sport og når sesongen nærmer seg vil den også bli solgt på stands og i forbindelse med de første kampene. Det er bare å glede seg.

Mye mer informasjon om vår nye utstyrssamarbeid med Nike - og satsingen i G-sport Asker - kommer fremover.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Til venstre, lagenes trenings-/klubbkolleksjon, i midten drakten (hvit shorts her) og til høyre et av flere gode salgsmomenter - årets julegave???

Men ta en titt på utstillingen i fotballhuset. Der vil dere også se andre deler av kolleksjonen som foreløpig er klar. Vi kan blant annet røpe at:

 • Spilleres treningstøy vil være svart og hvitt (se blant annet figur til venstre på bildene)
 • Trenere og ledere vil i hovedak ha blå overdeler (og sorte bukser)
 • Noe fritidstøy som vil få klubblogo vil også gå i blått.
 • Bortedrakten vil også være blå. Det vil nok bli mulighet for lagene (dvs spillerne) å kjøpe bortedrakt selv også - og få navn på disse også, dersom interesse. Men i utgangspunktet vil det kun bli kjøpt inn noen få sett med blå drakter som lagene - ved behov - kan låne.
 • Det vil komme en bag med noe likt treningstøy til alle yngre spillere i klubben på senvinteren - som en del av treningskontingenten. Dette vil det bli informert om og prøvemulighet vil komme på G-sport Asker.
 • Det vil bli egne handledager i butikken og andre utstyrsaktiviteter. Og - som beskrevet i sak om den nye G-sport-avtalen - alle spillere og andre medlemmer i Asker Fotball Herrer vil få et eget medlemskort som gir rabatt på alt Nike-kjøp (og mye annet). Dette er rett rundt hjørnet...
 • Vi kan trygt anbefale årets julegave - den blå overdelen på dukken til høyre på bildene. Perfekt til junior, til mor og til far under treet i år...
 • Mer informasjon kommer både her på www.askerfotball.no og via lagene.

Les mer om Nike-avtalen her

Les mer om G-sport Asker-avtalen og klubbkort her

P.S.: Vi jobber ellers med bedre utstyrslagring for fellesutstyr for lagene. Samtidig vil det bli strengere krav til lagene om å ta vare på sitt utstyr - og evt måtte erstatte ting fra lagskasser dersom ting blir borte. 

Her drakten med sort shorts.

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift