Reiserapport fra Salou

Askers to interkretsårganger - junior og G16 - er begge samlet, med rundt 50 spillere, på treningsleir i Salou sør for Barcelona. Her er sportssjefens rapport.

Det har faktisk gått såpass i ett her nede med treninger med både junior Interkrets og G16, pluss at jeg har vært med på spillersamtaler i begge leire, og ikke minst kamper, at tida har vært knapp. Det har ikke vært noe slaraffenliv, forteller Espen Falck.

Uten at noen bør synes synd på Askers sportssjef under den spanske sol.

Nei, men skal ikke klage, det er gode forhold for både fotball, samvær og lange dager i sol og fin temperatur og eksemplariske gutter, bekrefter Espen.

Her kommer hans lille reiseskildring fra Spania-oppholdet så langt (til og med torsdagen):

«For første gang i historien har Asker et lag i Junior interkrets og G-16 Interkretsspill. Og for første gang i historien er Asker representert med Jr og G16 på det flotte treningssenteret her nede i Salou, som ligger en drøy times busstur sørover fra flyplassen rett utenfor Barcelona.

Etter å ha startet opp grytidlig mandags morgen hjemme i Asker mandag, bar det til Gardermoen og avreise Spania med 09-flytet til SAS. Mange spente fotballspillere og ledere kom seg knirkefritt gjennom innsjekk og taxfree og fikk seg en fin flytur nedover Europa.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter å ha ankommet Cambrils Resort, ble alle så forlagt i en liten hyttelandsby med små søte 4-mannshytter, i en liten landsby inne på området kalt Villa Bonita. Cambrils Resort er en liten «ferielandsby» inngjerdet som en resort, 7-8 minutters sykkeltur fra strandpromenaden i badebyen Salou.

Inne på resorten bærer det preg av at det meste er familie og barnevennlig, med badeland, aktiviteter, leker og alt som hører med når man drar på badeferie i de varmere månedene. Men også er det til rette lagt for sport, med egen treningssal, basketballbaner, tennisbaner, minigolf, spa og sykling.

Selve fotballområdet ligger nøyaktig 15 minutters ganger fra resorten (eller 3 minutter på sykkel). Dette med sykkel har brorparten av spilleren anskaffet seg, sånn at transport til og fra treingene er veldig greit. På fotballfeltet ligger det 9 baner ved siden av hverandre, hvorav 4 av disse er naturgress, og resten er kunstgress. Til alle treninger har banemannskapet satt frem utstyrsbager, fotballnett og rikelig med vannflasker, slik at vi bare går og trener og så kan dra igjen uten å tenke alt for mye på logistikk. Alle treningene våre har foregått på kunstgress, minus 1 gressøkt for juniorlaget onsdag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vi har så langt gjennomført tre kamper her nede og en kamp gjenstår - for juniorlaget fredag kveld. Grunnet sykdom og smårusk i maskineriet til G16-gjengen, ble det gjennomført 1 kamp med 4 lag, tirsdag! Dvs, 2. laget spilte først 1. omgang mot et lokalt lag, så spilte 1. laget 2. omgang mot et annet lokalt lag. Alternativet var å avlyse, så dette ble en god løsning for alle lag.

Juniorlaget møtte tøff motstand i den lokale klubben Reus samme kveld, og etter en jevn og tett kamp, måtte man til slutt innse at det ble et tap 1-4 (Thorvald Storm Nergaard scoret på straffe).

(artikkelen fortsetter under bildet)

De neste dagene har så vært satt av til mere trening. To økter om dagen, tre måltider om dagen. Maten her nede er til å skryte at. En innholdsrik buffet med variert innslag av forskjellige retter til hvert måltid. Et lokalt supermarked har vi også lokalisert, slik at guttene får i seg litt mellom måltider når de har behov for det. Og det har også vært gjennomført spillersamtaler med spillerne, og trenerne har fått diskutere fotball jevnt og trutt gjennom hele døgnet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ellers er det flere andre lag og klubber her nede. Fra Norge stiller Gjelleråsen med 4 guttelag og 2 jentelag. Og det er klubber fra både Trondhjem og Sunnmøre representert her nede. Samt FC Basel som har et guttelag her nede, og damelandslaget til Aserbadjan. Så mangfoldet er stort.

Fredag kveld spiller juniorgutta sin andre kamp her nede, en tøff kamp mot en profesjonell klubb, så det blir et spennende oppgjør. Og ellers er nok et av høydepunktene i morgen, da vi reiser inn til Barcelona for å se Barca v Malaga på mektige Nou Camp. Det blir helt sikkert et minne for livet.

Været har vært bra, stort sett sol og opphold, men også kan det være en litt kjølig vind, så gutta vet å kle seg godt. Og når sola går ned, blir det temperaturer som kan minne om de vi finner på Føyka. Så da er det boblejakke og lue som gjelder.

(artikkelen fortsetter under bildet - av lagleder Per som sparer penger på cap-budsjettet)

Alt i alt har det vært en fornøyelse å være leder her nede, gutta har oppførst seg eksemplarisk. Og ser at dette kan fort bli en tradisjon hvor vi reiser ned med flere årganger og gjør dette til en formell klubbhappening hvert år. Det er i hvertfall målsettingen.

Hasta la vista fra Salou!»

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift