To kamper - to klare seiere

Askers rekruttlag og junior interkretslag fikk kamp samme kveld. Det endte med to klare seiere.

Den ene, rekruttlagets 3-0-seier mot bunnlaget Fossum, var relativt ventet.

Den andre, juniorlagets 4-0-seier borte mot topp-plasserte Raufoss, var mer av en "bonusseier".

Dermed endte en kveld som kunne gitt trøbbel med folk i stedet med seks poeng og bedret tabellsituasjon for begge lagene.

Dermed fikk man en ny bekreftelse på at det gror godt i klubben for tiden. Og at det er mye kvalitet både i A- og juniorstallen.

Det har vært mye frustrerende venting for Stian Stray Molde denne vinteren og våren. I går var han omsider klar for spill etter en skade som har holdt Askers 18-årige landslagstalent ute av spill i over et halvt år.

Ekstra gledelig var det at Stian Stray Molde var tilbake på banen. 18-åringen slet med vonde lysker på tampen av fjorårssesongen, og det viste seg å være så alvorlig at han ikke var på banen før i går. 

Da valgte man å la Stian spille juniorkampen - både for spillerens eget beste og fordi juniorlagets tabellposisjon tilsier at det er her poengene var aller viktigst. Og Stian var ikke snauere enn at han svarte med å være banens beste - til han ble tatt av etter en drøy times spill på Raufoss.

Stian Stray Molde ble av medspillerne kåret til A-lagets beste spiller i fjor, som 17-åring. Landskamper på G18- og G19-nivå preget også fjoråret. Men hele vinteren og våren har han altså slitt. Det var derfor enormt gledelig at 18-åringen ikke bare var tilbake, men viste sine kvaliteter umiddelbart.

Da han ble tatt av for å spare beina, ledet Asker-juniorene 3-0 i en kamp som altså endte med 4-0. To andre fra A-stallen som holder junioralder var også med på denne kampen på Raufoss. Even Bydal spilte første omgang, mens Jakob Bergman Hole scoret to mål før også han ble tatt av midt i andre omgang.

De to andre målene scoret teknikeren Matias Moldeskred-Belli - hvorav 2-0-målet var en perle av en lobb.

- Det var relativt jevnspilt i første omgang, selv om jeg følte vi var hakket bedre også før pause, oppsummerer lagleder Per Nergaard.

Sånn sett var det fortjent at Jakob Bergman Hole ordnet 1-0-ledelse noen minutter før pause. Det gjorde at Raufoss satset mye folk fremover i andre omgang - noe som ga rom for hurtige og gode overganger for Asker i hele andreomgangen. Og dermed rant også målene inn. Belli og Hole scoret altså annenhver gang, i en kamp Asker for første gang i interkretsserien også holdt nullen bakover.

- Asker var veldig friske i dag. Stor spilleglede og høy moral, skryter Nergaard fra bussen på vei hjem denne sene onsdagskvelden.

Juniorlaget møter Vålerenga i neste serierunde, før det kommer noen nøkkelkamper på rekke og rad frem mot sommeren. Laget ligger fortsatt på 12. plass på interkretstabellen, men har nå kontakt med midtskiktet på tabellen. Og etter uavgjort mot tabelltoer Lillestrøm sist og seier over et Raufoss som datt ned til 6. plass i går, har Asker fått optimismen tilbake.

Det samme kan trygt sies om rekruttlaget i 4. divisjon. Møtet med Fossum på Føyka onsdag kveld, ble på mange måter en formalitet. 

Asker 2 hadde nemlig små problemer med å vinne mot et Fossum-lag som ligger nest sist i avdelingen. Lars Christian Kise (2) og Adnan Sistek (str.) scoret målene i en kamp som altså endte med 3-0 og dermed tok rekruttene sin tredje strake seier og har 10 poeng på de fire siste.

Raufoss - Asker 0-4 (0-1)

Fotball, junior interkrets:

Mål: 0-1 (42. min.) Jakob Bergman Hole, 0-2 (56. min.) Matias Moldeskred-Belli, 0-3 (66. min.) Hole, 0-4 (80. min.) Moldesred-Belli

Asker: Eilif Syverud - Herman Brodd, Kristoffer Fagerbakk, Stian Stray Molde (68. min. Edvard Vedeler), Mikkel Pram Jørgensen - Hamze Abdi, Even Bydal (46. min. Matias Moldeskred-Belli), Håkon Øverby, Axel Harstad, Nikolay Grimstad (70. min. Roman Fazi), Jakob Bergman Hole (68. min. Thorvald Storm Nergaard)

Dommer: Adrianus T. Nugteren, Skreia

Gult kort: Daniel Amlien, Raufoss, Håkon M. Øverby og Nikolay Grimstad, Asker

Asker 2 - Fossum 3-0 (1-0)

Fotball, 4. div menn:

Mål: 1-0 (25. min) Lars Christian Kise, 2-0 (31. min) Adnan Sistek (straffe), 3-0 (70. min) Kise

Asker 2: Andreas Grøndalen - Arian Cindal, Christian Arnesen, Jørgen Hoel Sandberg, Magnus Klund Dalgaard - Ketil Fjærvoll, Daniel Nevstad, Lars H. Skarholm - Tobias Fromreide - Lars Chr. Kise, Adnan Sistek. Andreas Kvernmo, Vetle Blikaas

Dommer: Farid Iqhoubah, Heming

Gult kort: Lars Chr. Kise, Asker 2, Eirik Lokna Nygård, Fossum

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift