Tok litt tid - ble ny fest

Asker dominerte kampen fra start, men slet med uttellingen lenge. Men da nøyaktigheten kom på plass, rant målene inn mot Grue.

Stian Solberg avsluttet et nydelig angrep med et godt skudd nede i målets høyre hjørne. Det ga 6-0 og avsluttet 45 minutter med festfotball av Asker - der sjanser og mål var mange, men spillet ikke minst av godt, godt Asker-merke. 

Ikke rart Solberg og tomålsscorer Armin Sistek slapp jubelen løs (bildet over).

Like glatt gikk det ikke før pause, da det nesten tok hele omgangen før man fikk uttelling.

Armin Sistek & co brukte en snau omgang på å finne åpningene i Grues forsvar.

- Egentlig er jeg godt fornøyd med begge omgangene. Hadde sistepasningen vært litt mer nøyaktig, hadde vi scoret mye også i den første, sier Kevin Nicol.

Selv gjorde han også en liten justering i pausen.

- Vi ble litt trange i første omgang. Litt for mye sentralt, sier Nicol, som flyttet litt på folk og ikke minst fikk laget til å bredde ut spillet mer. Da ble det åpninger - også de gangene Asker klikk-klakket seg gjennom sentralt.

Kevin Nicol var fornøyd med mye lørdag. Også første omgangen, selv om det var i andre det ble fest. Her i samtale med sportssjef Espen Falck.

Og en litt tråere førsteomgang til tross, Kevin Nicols gutter hadde likevel en komfortabel pauseledelse - etter to sene scoringer i den første omgangen.  Asker-treneren gjorde så en liten justering i posisjonene halvveis - og vips ble Grue-forsvaret åpnet gang på gang. Da kunne Asker scoret en hel haug scoringer. For sjansene var både mange og store etter gode Asker-angrep i den omgangen. Mål ble det også etter hvert. Armin Sistek scoret to, Demba Traore, som spilte spiss i andre omgang, scoret ett og Stian Solberg ett.

Det etter Sindre Mauritz-Hansen og Nicklas Raaholts scoringer før pause.

Nicklas Raaholt var god - og scoret også sitt første mål for sesongen mot Grue.

Dermed sluttet det 6-0 mot et Grue-lag som la langt bak og forsvarte seg så lenge kreftene holdt. I tillegg brukte de utrolig med tid på alle innkast og dødballer. Men ingen har vel blitt bedre av å øve på å bruke tid på innkast, og da kreftene også tok slutt, ble de statister mot et Asker-lag som fortsetter å utvikle sitt en-touch-spill. Asker gjorde i realiteten som de ville i hele andre omgang, og skapte altså sjanse på sjanse - noen av dem i gigantklassen uten at det ga scoring. Men målene kom altså til slutt...

- Pasning og bevegelse, pasning og bevegelser, sier Armin Sistek om sitt "mantra".

- Alle kan stå og tråkke på ball, eller slå en pasning og så bli stående. Det er pasning og direkte bevegelse som krever litt, men som også åpner opp de fleste forsvar, sier Asker-spissen - som altså scoret to denne gang og nå står med 14 seriemål denne sesongen.

Sindre Mauritz-Hansen scoret for 10. kamp på rad mot Grue. Det har bare en Asker-spiller klart før ham, Simen Fossum for 20 år siden.

Det gjør ham ikke til toppscorer i Asker. Sindre Mauritz-Hansen står nemlig med 15 i serien. Han scoret for øvrig i sin 10. kamp på rad mot Grue. Og tosiffret antall kamper på rad med scoring har bare Simen Fossum klart før ham i Askers historie (han scoret i 15 på rad i 1995).

Askers tredje storscorer i årets sesong, Atli Heimisson, stod for øvrig over kampen mot Grue - og står dermed fortsatt med sine 11 seriemål.  Men Atli er tilbake i toppkampen borte mot Funnefoss/Vormsund neste lørdag. Fu/Vo er med seier i sin kamp i denne runden i morgen ny serietoer i avdelingen.

Demba Traore ble flyttet opp som spiss i andre omgang - og kom til mange sjanser før det også ble en nettkjenning.

Jubelferden fortsetter for Asker

Det betyr at Asker nå vil feriere på topp, i og med at vi har 34 poeng på de 12 kampene som er spilt og vil lede med 4 poeng før Fu/Vo-kampen.

Tabellen ser du her

Les referat fra alle Askers seriekamper her

Asker - Grue 6-0 (2-0)

Fotball, 3. divisjon avd. 2:

Mål: 1-0 (44. min.) Sindre Mauritz-Hansen, 2-0 (45. min.) Nicklas Raaholt, 3-0 (68. min.) Armin Sistek, 4-0 () Demba Traore, 5-0 (85. min.) Sistek, 6-0 (87. min.) Stian Solberg

Asker: Thomas Lia - Nicklas Raaholt, Demba Traore, Max Hallgren, Mads Lyngen - Fredrik Bøe (70. min. Jørgen Hoel Sandberg), Even Bydal, Stian Solberg - Sindre Mauritz-Hansen (75. min. Arian Cindahl) - Lars Chr. Kise (46. min. Stian Stray Molde), Armin Sistek

Dommer: Harald Sletner, Rustad

Gult kort: Sindre Mauritz-Hansen, Asker, Tommy Heimdal og Oskar Engerbakk, Grue

Tilskuere: 411 på Føyka kunstgress

Ferietid og strandvær til tross - det var ganske mange som fant veien til Føyka lørdag. Og de fikk etter hvert se både spill, sjanser og scoringer som ga underholdningen de håpet på...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift