Sander fikk Tippeligadebuten

Sander Berge kom inn på tampen av Vålerengas 2-0-seier mot Sandefjord. Dermed fikk den 17 år gamle Asker-gutten debuten i Tippeligaen.

Sander Berge gikk til Vålerenga i vinter - en satsing som var naturlig både for Asker og for den da 16 år gamle landslagsspilleren. Opplegget Kjetil Rekdal og Vålerenga la frem virket veldig bra for utviklingen av midtbanespilleren - noe som har vist seg å holde stikk.

I de to første NM-rundene, mot lag fra lavere divisjoner - spilte han fra start, og scoret endog 1-0-målet etter bare 8 minutter i den første cuprunden. Siden har Sander spilt mye for Vålerenga 2 i 2. divisjon og gradvis blitt mer og mer aktuell for troppen til kampene i Tippeligaen - alt helt i takt med det Rekdal og VIF både signaliserte og håpet på fra de første samtalene.

Og lørdag fikk han sjansen på tampen av Vålerengas 2-0-seier mot Sandefjord. Dermed kom debuten mot Lars Bohinen, som var Asker-trener i 2013 da Sander debuterte for vårt A-lag, som 15-åring. 

Vålerenga klatret til andreplass på Tippeligatabellen med denne seieren (Stabæk har ikke spilt denne runden ennå og kan gå forbi med seier over Sarpsborg 08).

Vi gratulerer Sander Berge med denne første kampen - og har stor tro på at det kommer mer. Gratulerer også til Asker som klubb, og spesielt Knut Christoffersen og Ole Petter Engebretsen, som på SFOtball og som lagstrener har hatt mye av æren for Sanders utvikling i unge år.

Les mer på Vålerengas hjemmeside

P.S.: Sander er ikke den eneste Asker-gutten som markerer seg i toppklubber om dagen. Sondre Solholm Johansen tilbys nå profesjonell kontrakt med Strømsgodset etter å ha imponert der med godt spill for SIF 2. Sondre er født i 1995, men gikk på SFOtball og spilte på lag med tre år yngre Sander i sine unge Asker-år.

Bildet er fra Sanders bedut for Vålerenga i 1. runde i NM. Foto: VIF

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift