Godset-talent klar for Asker

Broren spiller i Manchester City, og selv debuterte han på Strømsgodset som 16-åring. Nå er Behajdin Celina klar for Asker.

Bersant Celina har fått store overskrifter denne sommeren. Drammens-gutten har vært i Manchester Citys systemer en tid, men i det siste har 18-åringen vært stadig nærmere A-laget der, og han var blant annet i troppen som møtte Real Madrid nylig.

Men storebror Behajdin var den som markerte sitt talent først i familien. Allerede som 16-åring fikk han sin debut på Strømsgodsets A-lag - i en treningskamp mot Mjøndalen, der historien forteller at han - foran 2.500 tilskuere - tok helt luven av MIFs da nysignerte og meritterte Stian Ohr.

Han debuterte i offisiell kamp året etter, og har spilt flere treningskamper for Godsets beste - i tillegg til en solid mengde kamper for Team SIF i 2. divisjon. Han tilhører klubbens meget gode 1993-årgang, med blant andre Gustav Vikheim, Tokmac Nguen.og Kinny Grewal.

Det var kanskje også grunnen til at det bare ble nesten A-kontrakt som 18-åring, i og med at balansen i stallen der ikke skulle bli for ung. Dermed gikk veien videre til Birkebeinern og i år til Drammen i 2. divisjon.

Behajdin Celina er broren til Manchester City-talentet Bersant. Selv har man vært klar over talentet lenge på Føyka, og i det siste har han imponert på Asker-trening.

Men den tekniske og lettbente spilleren har vært i Asker før - og trente blant annet med klubben for to år siden. Nå har han trent med klubben i sommer og imponert så mye at Kevin Nicol gjerne så ham i stallen:

- Behajdin tilfører oss noe i stallen. Vi har mange gode pasningsspillere her, men Behajdin er i tillegg en type som kan dra av folk en mot en, sier Asker-treneren, som kjenenr godt til Behajdin fra før. 

I unge år ble han primært satset på som back, men 21-åringen ønsker selv primært å spille lenger frem i banen.

Tre spillere har som kjent forlatt Asker i sommer. Christian Arnesen (Finnsnes) og Kim Andre Brandtzæg (Rødde) har flyttet hjemover etter studier, og fått nye klubber, mens Jørgen Hoel Sandberg foreløpig har valgt å ta en pause i satsingen. Men Asker har fått "nye" spillere i Niklas Tilley Solhaug og Stian Stray Molde, som begge er tilbake for fullt etter langtidsskader. Og med Celina har man fått inn en tredje forsterkning.

Samtidig vil det kunne komme enkelte naturlige endringer i Asker-stallen. At en av dem er Behajdin Celina - en spiller med et veldig spennende potensiale - er positivt. Vi ønsker ham velkommen i klubben.

P.S.: Det er i skrivende stund ikke helt klart om han blir spilleklar til mandagens seriekamp mot Strømmen 2.

Asker har kjørt gode treninger den siste uka - i forberedelsen på den tøffe bortekampen mot Strømmen 2 mandag. Behajdin Celina (gul vest bak) har glidd fint inn i gruppa.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift