Spilte finale mot Rosenborg

Da Asker United hadde spilt seg helt frem til finalen under Landsturneringen på Lillehammer, ventet selveste Rosenborg på den andre banehalvdelen.

Asker United hadde med to lag i Landsturneringen. "Juniorlaget" (Asker United 5-er) spilte 5-er-fotball i den aller gjeveste klassen, mens "seniorlaget" (Asker United 7-er) spilte 7-er-fotball. Og begge lagene imponerte.

"Juniorlaget" var, som kallenavnet sier, unge spillere. Med en gjennomsnittsalder på ca 16,5 år var det et talentfullt Asker-lag som utfordret det ene laget etter det andre. I puljespillet, mot både stører og eldre spillere, ble det fire strake seiere!

Turneringen, som var bygget opp etter det såkalte Monrad-systemet, betyr som regel jevn motstand hele veien og - for et lag som vant kamp etter kamp - betød det også sterkere og sterkere motstand. Men United-gjengen vant solide 5-1 i siste kamp mot Brane, et resultat som altså førte dem helt til finalen.

Der møtte de altså Rosenborg - i en kamp med både innmarsj, fanfare og kameradekning. Og det ble en skikkelig velspilt finale der den trønderske storklubben til slutt kunne juble for 3-1-seier.

Innmarsj og hilsning før finalen mot Rosenborg. Legg merke til kameradekningen.

Likevel meget, meget imponerende av Asker United i denne store turneringen. Landsturneringen på Lillehammer er et gigantarrangement med både håndball og fotball på programmet og med rundt 1.100 deltagere fra Alta i nord til Mandal i sør. Og Asker United 5-er spilte altså i selveste "eliteklassen".

- Nærmere NM er det ikke mulig å komme, forteller lagleder Rolf Czeremuga, som sammen med trenerne Hans Knutsen og Jostein Halvorsen styrte lagene.

Asker United 7-er-laget med sine premier.

Og det gjorde de også bra med Asker Uiteds 7-er-lag. De spilte også fire kamper i puljespillet og scoret mål i alle av dem utenom en. Men den ene kampen revansjerte de umiddelbart - da de scoret hele 8 mål i kampen etterpå, mot Nessegutten. Og tro ikke at det var "laber" motstand i denne klassen heller. Også dette laget fikk Tippeligamotstand, da Tromsø var motstander i den siste av kampene.

Det altså på en helg på Lillehammer som altså inneholdt mange kamper og tett idrettslig program, men som også bød på mye annen moro. Et arrangement som neste år flytter seg til Stavanger, så det er bare å glede seg.

- Et vanvittig flott ararngement. Stort og hyggelig på samme tid, sier Rolf Czeremuga.

Om spillerne trivdes? Spørsmålet om vi ikke kunne være en dag ekstra forteller vel sitt om det. 

Men akkurat det å være en dag ekstra kunne ikke United-gjengen uansett, For de dro rett hjem til ny seriekamp på Føyka på mandag. Og tro ikke at alle kreftene var brukt opp etter finalekampen. Gutta vant nemlig seriekampen også, 5-3 mot Hønefoss...

Disse deltok for Asker United:

Asker United 5-er: Camilio Vetch, Arvid Nummestad, Erling Grydeland, Jonas Budde, Christian Stubberudlien og Oscar Johnsen.

Asker United 7-er: Ole Christian Skaaret, John Dean, Terje Bretun, Gino Rocco, Alexander Svegaard, Morten Enebretsen, Oscar Johnsen, Anja Haraldstad, Anne Wirak og Marius Authen.

Trenere: Hans Knutsen og Jostein Halvorsen

Lagleder: Rolf Czeremuga

Asker United 7-er møtte selveste Tromsø i sin siste kamp.

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift