Juniorene vant nøkkelkamp

Askers juniorer presterte godt og vant fortjent i den viktige interkretskampen mot Fredrikstad.

Fredrikstad ligger rett under den beryktede nedrykksstreken i interkretsserien. Men Asker hadde dem bare tre poeng bak seg - og i og med at FFK har en kamp mindre spilt, var det viktige poeng det ble kjempet om på kunstgresset på Føyka torsdag.

Og kjempet godt gjorde virkelig Asker i denne kampen. En strålende førsteomgang åpnet i et forrykende tempo, og hjemmelaget tok ledelsen før kvarteret var spilt da lagets toppscorer Matias Moldeskred-Belli ordnet 1-0. Og da samme Belli doblet ledelsen etter en drøy halvtime så det lyst ut.

Fredrikstad, som kom med et sterkt mannskap med flere klassespillere reduserte ikke lenge før pause. Men håpet ble raskt tatt fra dem igjen, ad kaptein Axel Harstad øket til 3-1 bare to minutter senere. Dermed fortjent tomålsledelse til Asker ved halvtid.

Andreomgangen ble kanskje ikke like velspilt, men Asker var solide og slapp egentlig FFK til veldig få sjanser. Selv skapte de noen farligheter, men lenge så det ut til at Asker skulle kontrollere inn.

Men kvarteret før slutt smatt et langskudd noe enkelt inn til 3-2. Dermed ble det hektisk på slutten. 

Gjestene kjørte folk frem, men det igjen åpnet for gode Asker-overganger, og det var hjemmelaget som skapte de største sjansene på slutten. Både Belli, Roman Fazi, Aslak Djupskås og Nicolay Grimstad hadde gode muligheter i denne fasen, men så lenge Asker ikke lyktes med uttellingen på disse mulighetene, beholdt spenningen seg til dommeren blåste fire minutter på overtid.

Dermed kunne Asker-gutta juble i en kamp som ga et lite pusterom i en serie der hele 4 av 12 lag går ned. Det gir et stress og jag, men desto mer gledelig var det at Asker-gutta leverte en av sine beste kamper når så mye stod på spill.

Se interkrets-tabellen her

Asker - Fredrikstad 3-2 (3-1)

Fotball, junior interkrets menn:

Mål: 1-0 (13. min.) Matias Moldeskred-Belli, 2-0 (32. min.) Moldeskred-Belli, 2-1 (39. min.) Fredrick T. Lindal, 3-1 (41. min.) Axel Harstad, 3-2 (74. min.) Markus Rekdal

Asker: Eilif Syverud - Hamze Abdi, Kristoffer Fagerbakk, Stian Stray Molde, Mikkel Pram Jørgensen - Even Bydal, Håkom M. Øverby, Axel Harstad - Matias Moldeskred-Belli - Nikolay Grimstad (80. min. Aslak Djupskås), Jakob Bergman Hole (25. min. Elias Taubo, 55 min. Roman Fazi)

Dommer: Thomasz Napierajczyk, Kjelsås

Gult kort: John Philipe Koko, Fredrikstad

Tilskuere: Ca 80 på Føyka kunstgress

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift