Avsluttet med stang ut

Juniorlagets aller siste spark på ballen i sesongen 2015 ble et skudd i stanga - og ut. Kanskje ble det et symbol på sesongen?

Med Matias Moldeskred-Bellis stolpetreff i kampens 93. minutt endte oppgjøret mot Bærum med 1-2-tap. Dermed havnet Asker på den sure 11. plass i interkretsserien, tre poeng bak Fredrikstad på plassen foran - plassen som ville gitt ny kontrakt i divisjonen.

Det var sesongens viktigste resultatmål for denne gjengen, og sånn sett føles det tungt å ikke ha klart det. 

Samtidig ble Bellis stolpetreff en bekreftelse på at man har vært nære på mye i år, men at marginene i kamp etter kamp har vippet feil vei. Det handler nok ikke bare om uflaks - selv om Bellis punktum må plasseres på den kontoen. Men evnen til å få jevne kamper til å vippe rett vei, har vært lit tav melodien i flere kamper.

Samtiig har Asker-laget imponert og vist sitt talent hele veien. Spillemessig har det vært veldig mye positivt, og muligheten til å ta tak og utvikle et spennende spillermateriell er utvilsomt til stede.

I og med at rekruttlaget har rykket opp til 3. divisjon, ender sesongen for Asker totalt sett i pluss, og mulighetene til å få utviklende matcharenaer er definitivt til stede også i 2016. Klubben jobber samtidig med en forsterket modell rundt eliteavdelingen neste år, der de A-, rekrutt og junior 1 inngår. 

Når vi i tillegg understreker at årets juniorlag er meget ungt, bekrefter det at laget har alle muligheter til å utvikle seg videre i 2016. Mot Bærum var det bare en spiller på banen som er født i 1996, altså som nå blir senior. TIl gjengjeld tok Kristoffer Fagerbakk et verdig farvel med juniorlivet ved å være Askers bestemann i denne kampen.

Det i en kamp som i realiteten var uten betydning. Asker måtte nemlig vunnet med syv mål slik situasjonen ble (og antagelig ville Fredrikstad mobilisert annerledes om det ville vært nødvendig - slik at selv det ikke var nok). Derfor satt flere av de juniorene som har inntatt fast plass på A-laget på tribunen denne gang. Men Stian Stray Molde, Axel Harstad, Even Bydal og Jakob Bergman Hole har alle figurert i de foregående kampene - og klubben har virkelig jobbet for å ta de nødvendige poengene.

Det ga gode kamper og altså nesten nok poeng til å klare kontrakten. Men det holdt altså ikke helt inn. 

De fire ovennevnte er samtidig et bevis på at Asker har lyktes med et annet viktig mål, nemlig å få frem nye talentfulle unggutter til vårt A-lag. Den profilen er utvilsomt styrket gjennom 2015, og satsingen på spillerutviklingen vil ikke bli mindre med det spennende spillermateriellet som finnes nedenfra nå. Mot Bærum spilte fire underårige (guttespillere) og flere fra vår gode 99-årgang er på vei. I tillegg består årets juniorstall av mange spennende første- og andreårsspillere - som skal få gode muligheter til å utvikle seg videre. Dersom de selv er villige til å legge ned det som skal til.

Mot Bærum avsluttet altså Matias Moldeskred-Belli kampen med stolpetreff, men samme mann traff godt litt tidligere i andre omgang - da han satte inn 1-1 godt oppe i krysset. Men Bærum scoret på nytt kort tid etter, og da Belli på forsøk nummer to altså traff noen centimeter feil, endte sesongen som tabellen bekrefter, med stolpe ut.

Se interkretstabellen her

Bærum - Asker 2-1 (1-0)

Fotball, junior interkrets (siste serierunde):

Mål: 1-0, 1-1 Matias Moldeskred-Belli, 2-1

Asker: Eilif Syverud / Noah Kaldahl-Miller - Ketil Fjærvoll, Kristoffer Fagerbakk, Herman Brodd, Edvard Vedeler, Mikkel Pram Jørgensen, Jacob Hennig, Abdi Hamze, Haakon M. Øverby, Haakon Fjærvoll, Nicolay Grimstad, Roman Fazi, Matias Moldeskred-Belli, Tobias Fromreide

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift