Muri tilbake i Asker

For 16 år siden forlot Andre Muri Asker som et ungt stortalent. Tre klubber og over 300 toppkamper senere kommer han tilbake. For å utvikle Askers samfunnssatsing.

"Det er bare en mur i Norge" synger fortsatt Vålerenga-klanen. Forsvarsklippen er og vil alltid være en stor helt i Oslo-klubben. Men etter flere påfølgende hodeskader tok livet en ny vending som betød at han ikke har spilt kamp siden 2014 og nå definitivt har fulgt rådene om at karrieren er over. På banen.

Men det altså etter en karriere som gjør ham til Askers mest meritterte spiller i moderne tid. Han gikk først til Stabæk, men etter at Bærums-klubben rykket ned fra Tippeligaen gikk ferden videre til Vålerenga. Bare avbrutt av et kort låneopphold i Odd Grenland har han regjert for Oslo-klubben. I flere sesonger var han den mestspillende i Vålerenga, han har båret kapteinsbindet og spilt over 200 kamper for klubben (totalt 309 i de tre klubbene). Triumfer har det også blitt. Han er både serie- og cupmester og har også spilt 18 U21-landskamper. Han har også vært uttatt i A-troppen, men uten å komme på banen.

Les VG-sak om Andre Muri her

Men det siste året har han jobbet på kontoret i Vålerenga. Lært mye om hvordan markedsføringen fungerer og også engasjert seg i noe som ga mening - gatelaget. 

I høst var han med som lagleder da Vålerengas gatelag var invitert til cup på Føyka. Og der begynte samtalene om en fremtid i klubben han vokste opp i.

- Det kjennes veldig riktig og godt for meg nå, sier Andre.

Fra 1. januar - når fotballkontrakten (som altså har vært omgjort til en jobb siste året) er gått ut i Vålerenga - begynner Muri som samfunnsansvarlig i Asker Fotball. Det betyr at han skal lede satsingen til et av norsk idretts aller største og bredeste samfunnsprogram. Han skal selv være operativ som instruktør på feltet og jobbe med organiseringen av prosjekter som Askers gatelag, asyltreningsprosjektet, Asker United (HVPU-lag) og Mitt Valg - i tillegg til en skolesatsing fra SFO, via Asker videregående og opp til Bjørknes.

Og apropos Bjørknes, Andre skal selv studere der - hos Askers gode samarbeidspartner som er en høyskole med svært mange mulige studier på programmet. Jobben på Føyka er med andre ord en deltidsstilling.

Det for en 34-åring som forlengst er blitt Asker-boer igjen. I sin tid vokste han opp på Bondi, nå har han bosatt seg på Hvalstad sammen med sin Silje og deres to små barn.

Les om ansettelsen i Askeravisen torsdag - eller ved å klikke her

Andres intreden betyr tilført kompetanse fra et langt liv som spiller og i en toppklubb. Samtidig gir det klubben muligheter til å spisse andre opgaver i en liten administrasjon. Rune Klemetsdal har til nå vært både markedssjef og samfunnsansvarlig. Nå vil han få frigjort tid og fokus til å styrke satsingen på markedsarbeidet og på prosjekter. 

Sammen med daglig leder Arne Knoph, vil de tre naturlig nok jobbe og bistå hverandre med både markeds-, samfunns- og klubbarbeidet - men med dedikerte ansvarsområder - slik alle tre vil bidra rundt sporten og bistå sportssjef Espen Falck.

Markedssjef Rune Klemetsdal og sportssjef Espen Falck gleder seg til å få Andre Muri med på laget. 

Asker presenterer enda et gledelig comeback i klubben - og mer om organsieringen av klubben her.

...og Hans Knutsen er allerede klar

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift