Kolbergs comeback gleder alle

For åtte år siden fikk Magnus Kolbergs karriere som Asker-spiller en brå stopp. Nå er han frisk og klar for comeback - i ny og viktig klubbrolle.

Det siste Magnus Kolberg gjorde som Asker-spiller var å score mål. Men i duellen fikk han en smell i hodet som først ble diagnosert som hjernerystelse, men som viste seg å være mye mer alvorlig enn som så.

En sprekk i hodeskallen har nemlig gitt syv tøffe år med voldsomme og stadige hodesmerter. Utallige behandlinger og operasjoner var relativt resultatløse - inntil i fjor. 

Les om Magnus' smertefulle år i Budstikka-sak her

Men året i år har mye snudd opp igjen. En ny operasjon ga endelig resultater og litt etter litt har Magnus "tatt tilbake livet". Jobbmessig har han allerede hatt et engasjement i Norges Fotballforbund - rundt organiseringen av samlinger for yngre landslag og futsallandslaget.

Og nå er det en stor glede å fortelle at Magnus fra 1. januar kommer inn i en deltidsstilling som administrasjonsansvarlig i klubben. Det er en stilling han overtar etter Rolf Czeremuga (som blir bredde- og integreringsansvarlig) der Kolberg får et ansvar for medlemshåndtering, lagsorganisering og struktur og praktisk arbeid rundt våre prosjekter.

- Han blir det viktige "tannhjulet" i vår administrasjon. Samtidig er det liten tvil om at Magnus har kompetanse som blir veldig god å få inn i utviklingen av klubben, sier daglig leder Arne Knoph.

Magnus har også i sin sykdomsperiode vært en ressurs for klubben. Han har i sittet i styret, valgkomite og i ulike sportslige støttegrupper. Og han har hele tiden holdt kontakt med miljøet og sett kamper på Føyka.

Han kan klubb generelt og Asker spesielt. Han kan fotball fra sin tid som spiller i Asker og før det i unge år i bl.a. Rosenborg. Han kan fotballorganisering, noe han også lærer mer om i NFF-engasjementet. Og så har han en bakgrunn som selger og markedsmann. Han jobbet da skaden skjedde i 2007 i Leaseplan.

Foreløpig går Magnus inn i en kvart stilling. Det betyr rundt to dager i uken. Enkelte uker vil han så reise med NFF-landslag, men da utvides naturlig nok tiden på Føyka i ukene før og etter. 

- Dette er noe jeg virkelig ser frem til. Jeg gleder meg stort og har virkelig lyst til å være med på utviklingen av Asker som klubb videre, sier Magnus.

Sammen med Andre Muri kommer han inn i en fra før liten og tett administrasjon - der Arne Knoph (daglig leder), Rune Klemetsdal (markedssjef), Espen Falck (sportssjef - deltid), Sølvi Hamar (regnskap - deltid) og "HC" Halvorsen (arrangement - engasjement) jobber.

- Vi får inn to veldig gode personer med kompetanse og vilje til å gi av den. Begge kan mye om fotballorganiseringen og sporten vi driver og vil være nyttige støttespillere også utover sine ansvarsområder. Og så er begge to personer med en solid forankring i klubben. Det gjør ikke dette mindre positivt, sier daglig leder Arne Knoph.

Les om Andre Muris retur til Asker her

I sportsavdelingen jobber i tillegg mange personer i større brøker og mindre engasjement. Sportssatsingen i Asker er delt i tre hovedben, elite- spillerutvikling og breddeavdeling. Kevin Nicol er fagansvarlig mens Ole-Petter Engebretsen og Rolf Czeremuga leder de to andre avdelingene. Vi vil presentere dette nærmere i tiden fremover.

Se sak om Hans Knutsen inntreden i teamet rundt Kevin her

Og så har vi selvfølgelig vår kjære Knut Christoffersen og hans SFOtball-team. Knut er i tillegg trener for klubbens gatelag - og han vil således jobbe tett sammen med Andre Muri på nyåret...

Den sentrale administrasjonen i klubben vil da - rent skjematisk - se slik ut fra 1. januar (flere stillinger altså deltid):

Styret i klubben har i høst kjørt en grundig prosess på organisasjonen og sett hvordan man skal utvikle seg videre og ikke minst sett hvordan dette leder opp mot strategiplanen. Med disse justeringene og de gledelige "comebackene" til Andre Muri og Magnus Kolberg tror vi klubben både administrativt og sportslig styrkes for en mindre økonomi enn hva som har vært.

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift