Se video av da julenissen kom til Føyka

Han satt egentlig i et møte, Rune Klemetsdal, da selveste julenissen kom inn døra. Med en gave fra Gjensidigestiftelsen som betyr enormt for satsingen på Asker United.

En "sjekk" med 200.000 kroner var det Stig Wettre-Johnsen, kledelig ikledd julenisselue, kom med til Asker Fotballs satsing på et lag for psykisk utviklingshemming. Skjønt ett lag, Asker United har i år blitt så mange spillere at de har hatt to lag i seriespill.

Og de har også levd opp til sin egen betegnelse som "Europas beste lag" denne sesongen. De er nemlig seriemestere etter å ha vunnet samtlige kamper.

- Asker United er et tilbud til spillere med psykisk utviklingshemming i alderen 13 til 60 år. De er integrert i Asker Fotball på lik linje med klubbens øvrige lag, forteller Rune Klemetsdal.

Som mildt sagt ble overrasket da Wettre-Johnsen kom inn døra - med Askeravisen på slep.

- Wow. Nei, det er jo helt... Dette er årets overraskelse, sier en like glad som forfjamset Klemetsdal.

Du kan se hele videoen av "møteavbruddet" her.

Og det er liten tvil om at pengene kommer godt med.

- Fotball er engasjerende og betyr mye for alle. Det å gi flere mulighet til en bedre hverdag gjennom å holde seg i fysisk form, driver oss. Men frivillighet og kvalitet koster også penger. Nå kan vi skape enda verdier for enda flere i klubben, jubler Klemetsdal.

Asker Fotball har etter hvert utviklet et samfunnsprogram som har gjort oss til en referanseklubb i Norge. Med asyltreningsprosjekt, SFOtball, gatelag, Mitt Valg!-satsing og altså Asker United, skiller klubben seg definitivt ut og har aldri vært redde for å gå i front på dette området.

Vi etablerte i sin tid landets første Fotball-SFO, senere kopiert av klubber og forbund landet rundt. Vi har drevet landets eneste faste treningsopplegg for enslig mindreårige asylsøkere siden 2008, og holdt nylig foredrag for Hero Norge for å hjelpe andre med det samme. Og vi er nå en av fem klubber som står bak en stiftelse for å løfte gatelagsfotballen landet rundt.

Og så driver vi altså Asker United på en måte som gjør at de vokser både i ferdigheter og antall. Laget trenes av Hans Knutsen, som har med seg Jostein Halvorsen og Rolf Czeremuga som lagledere / medtrenere.

- Vi ønsker å bidra økonomisk til gode prosjekter innenfor frivilligheten i Asker og Bærum med over fem millioner kroner, forteller Stig Wettre-Johnsen i Gjensidigestiftelsen til AskerAvisen.

Du kan lese hele reportasjen på side 4 her 

Foto og video: Stein Halvorsen, Askeravisen - Link her  

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift