- En drømmesignering for Asker

- At Tomasz Sokolowski kommer hjem til Asker, sender mange gode signaler til klubben, til våre egne unge spillere, til omgivelsene - og våre motstandere, smiler sportssjef Espen Falck.

Tirsdag satte Tomasz Sokolowski signaturen på en torårsavtale med moderklubben. 

- Et skikkelig boost for klubben, sier trener Kevin Nicol.

- På mange måter en drømmesignering for oss, supplerer sportssjef Espen Falck.

- Det vekker veldig mange gode minner for meg å være tilbake her, sier Sokolowski selv.

30-åringen har allerede hatt en strålende karriere, med rundt 270 Tippeligakamper for Lyn, Viking, Brann og Stabæk. Han har 23 U21-kamper og 1 A-kamp for Norge. Og er, sammen med Andre Muri (som også er tilbake i Asker - i en administrativ rolle), de mest meritterte spillerne fra klubben de siste 60 årene.

Nå er Tomasz tilbake - meget sikker på hva han går til.

- Her på Føyka har jeg trasket uendelig mange timer, hatt utallige gode treninger og morsomme kamper som yngre, sier han.

Han flyttet med familien til Asker som 9-åring - da pappa Kaz begynte sin trenerkarriere med stor suksess i Asker. Og sidne den gang, i 1994, har Asker vært familiens stabile base.

- Jeg spilte minifotball på grusen der det i dag er sandvolleyballbane. Jeg spilte kamper og trente her på øvre før det ble kunstgress. Og jeg stod og dunket ballen i fjellveggen oppe på minibanen i time etter time, forteller han.

Talentet viste han tidlig, og via NTG gikk ferden til Lyn, der han ble en umiddelbar hit. 147 kamper senere gikk han til Viking (to sesonger), før Brann (to sesonger) og i 2014 Stabæk ble stoppested. Og siden i sommer har han vært mye på Føyka igjen - og trent med et Asker-lag han har fått et bra inntrykk av.

Spillerstallen og "garderoben" er han allerede godt inkludert i. Blant annet var Tomasz "reiseleder" og kjentmann da A-laget dro på opprykkstur til Warszawa etter sesongslutt. Og nå skal han altså bli en "reiseleder" også ute på banen - som en som setter både standarden og kursen.

- Jeg går jo fra Tippeligaen til 2. divisjon. Men alle som kjenner meg og min "overambisiøsitet" vet at det ikke kan kalles å trappe ned. Tvert imot føles dette veldig trygt og godt, som hjemme, og jeg gleder meg til å være med og bidra og kanskje hjelpe klubbens unge talenter til å oppleve noe av det jeg har fått lov til, sier han.

Thomasz er klokkekklar på at spill i Asker fortsatt handler om mye hardt arbeid.

- Det blir veldig spennende å se hva denne sesongen kan bringe, sier Tomasz.

Akkurat det vil hans egen inntreden fort ha en solid påvirkning på. Det er både Falck og Nicol klare på:

- Et klart signal om at vi mener "business", smiler Nicol.

- Klart det hever forventningsnivået, forsterker Falck.

- Men akkurat det skal vi leve veldig godt med, sier de begge.

For i Tomasz Sokolowski får Asker et lite kinderegg - tre ting (minst) på en gang. For man får en Asker-gutt til i stallen, helt i tråd med klubbens mabisjoner. Man får en klassespiller med erfaring og en ledestjerne som vil løfte de mange unge talentene. Og man får sendt et signal til omgivelsene som forhåpentligvis kan inspirere både sponsorer, publikum og klubben selv.

- Tomasz er proff i alt han gjør og et stort eksempel for alle spillere - det så vi allerede fra første trening i høst. Han tar ansvar, gir alt i hver eneste pasning og løfter oss alle. Jeg gleder meg virkelig til å jobbe sammen med ham, sier Kevin Nicol.

Og Tomasz selv gleder seg veldig.

- Nå får jeg sjansen til å gjøre det jeg elsker aller mest på det stedet jeg alltid har følt meg hjemme, sier en fornøyd Tomasz Sokolowski.

FAKTA, TOMASZ SOKOLOWSKI

  • Født i 25. juni 1985 i Szczecin i Polen. Flyttet til Norge i 1991 og til Asker i 1994. Er norsk statsborger.
  • Oppvokst på Bleiker i Asker, der familien hele tiden har hatt sin bolig.
  • Har spilt rundt 270 toppkamper for Lyn (155 kamper, 16 mål), Viking (44 kamper, 3 mål), Brann (45 kamper, 4 mål) og Stabæk (30 kamper) 
  • 1 A-landskamp, 23 U-landskamper (3 mål) og 3 G19-kamper for Norge.
  • Signert for moderklubben Asker Fotball
  • Er sønn av Kaz Sokolowski, som etter en lang spillerkarriere startet trenerkarrieren i Asker og var her nesten 10 år (senere bl.a. Lyn, Sandefjord, Vålerenga og Legia Warszawa)

Sportssjef Espen Falck og trener Kevin Nicol gleder seg til å se Tomasz Sokolowski igjen i den svarte og hvite Asker-drakten.

 

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift