Bencsik fra Stabæk til Asker

Cornelius Bencsik er klar for Asker. 18-åringen har 5 A-kamper for Stabæk, og kommer nå for å ta nye steg som spiller.

Bencsik er opprinnelig fra Brumunddal, men kom til Stabæk sommeren 2013, da han begynte på NTG i Bærum. Og under Bob Bradley nøt han stor tillit, og spilte blant annet tre cupkamper og to Tippeligakamper for Stabæk i 2015.

I år har ikke tilliten hos Stabæks nye trener Billy McKinley vært den samme. Og nå fikk han muligheten til å restarte satsingen andre steder. Flere klubber ønsket seg unggutten, men valget falt til slutt på Asker.

Ved siden av å spille for klubben skal han jobbe som instruktør på Fotball-SFO fra høsten av.

- Bencsik er en veldig spennende spiller som kan bekle de fleste offensive roller. Han har god nærteknikk, er godt trent, bra holdninger og tilstedeværelse i sitt spill, sier Kevin Nicol.

Bencsik prøvespilte for Asker for kort tid siden, og mandag var Asker-treneren og så Cornelius spille for Stabæk 2.

- Han spilte godt. Gjorde ting enkelt når han måtte, men viste også at han har det lille ekstra som skal til for å gå av en spiller eller åpne ting opp, sier Nicol.

Asker-trenerne Hans Knutsen og Kevin Nicol gleder seg over den siste tilveksten i Asker-stallen.

I tillegg til fem A-kamper har han snaut 40 kamper for Stabæk 2 i 2. divisjon. Her har han også scoret flittig (11 mål). Men mål har det også blitt på A-laget, i cupkampen mot Runar.

- Han er på mange måter en annen spillertype enn vi har fra før, sier Nicol.

Selv liker unggutten aller best å spille i "10-er-rollen".

- Ja, jeg trives aller beste i mellomromet. Men kan også spille kant og indreløper, sier han selv.

Han så Asker i hjemmekampen mot Vindbjart nylig.

- Det var veldig bra det jeg så da. Nå håper jeg å være med og bidra her, ikke minst slik at Asker kommer inn blant de syv som får plass i nye PostNord-ligaen neste år, sier han.

Asker-trener Kevin Nicol roser talentene som kommer fra toppklubbene i nærområdet. Samtidig mener han Asker nå er et meget godt alternativ for spillere derfra.

- Klubber som Stabæk og Strømsgodset gjør en god jobb med mange unge spillere. I Asker er det også tøft å spille seg inn på A-laget, men likevel er nåløyet litt mindre trangt. Og forhåpentligvis kan vi være et godt alternativ for talenter derfra som ikke når helt inn på A-lagene der ennå. Her kan de få nye løft i et godt treningsmilijø. Vi er en klubb som vil utvikle oss, og forhåpentligvis kan det gå litt hånd i hånd med at spillere vil utvikle seg, sier Asker-treneren.

Jens Cato Rosenlund har gått til Holmen nylig, mens Axel Harstad reiser til studier i Trondheim over sommeren. Sånn sett er det behov for og plass til flere i stallen. Klubben jobber også med flere løsninger. Men i Bencsik har man allerede fått inn en sulten tilvekst.

- Han tilfører oss noe, samtidig som han er ung og forhåptnligvis kan utvikle seg til en meget god spiller, sier Kevin Nicol.

Cornelius Bencsik er etter planen med i troppen som møter Ørn Horten lørdag, den siste kampen før serien tar noen ukers sommerpause.

Se Asker - Ørn Horten, lørdag 9. juli kl. 16:00

Cornelius Bencsik overtar drakt nummer 18 i Asker.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift