Mehnert fra Stabæk til Asker

Marcus Mehnert startet årets serieåpning i Tippeligaen for Stabæk. Nå kommer 18-åringen til Asker for å score mål.

- Han er en innertier i forhold til en profil vi ønsker oss på spillere. En ung spiller med gode holdninger. En godt skolert spiller som har lært mye i en toppklubb. Og en lokal gutt, sier sportssjef Espen Falck om torsdagens nysignering.

Mehnert er vokst opp på og spilte sine første fotballkamper for Hvalstad, før han gikk via Holmen til Stabæk i 2011. Der har han utviklet seg stort og - sin unge alder til tross - fått bra erfaring.

Det ikke minst med to kamper for Stabæk i Tippeligaen denne sesongen. I serieåpningen mot Aalesund spilte han fra start, mens han også kom inn i hjemmekampen mot Viking.

- Men utover våren følte jeg det stoppet litt opp og at Stabæk ble litt utålmodige. Det er ikke alltid like lett for en 18 år gammel spiss, sier den reflekterte og meget ambisiøse unggutten.

Som har over 30 kamper for Stabæk 2 i 2. divisjon (PostNord-ligaen) og som gjennom flere år har vært en notorisk målscorer for et av Norges aller beste juniorlag. Imponerende 58 scoringer står han med for Stabæks juniorer bare i serie- og NM-sammenheng.

- Nå gleder jeg meg til å komme til Asker og score mål her, smiler han.

Han har sett laget i flere seriekamper og forhørt seg godt både om spillergruppe og spillestil før han tok valget.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk. Det er gode trenere her, man spiller en god form for fotball og det virker som en veldig fin spillergruppe, sier han.

En god referanse i så måte har han i Cornelius Bencsik, som kom fra Stabæk tidligere i år og som - i likhet med Mehnert - er født i 1997. Bencsik har allerede markert seg meget positivt i Asker-drakten, og nå håper altså Mehnert å gjøre det samme.

- Det er et lag og en gruppe som vil vinne noe her. Det vil jeg også, sier han bestemt.

Se en ung Mehnert trene individuelle ferdigheter i videoen under. (saken fortsetter)

Talentet kan før øvrig ha sitt opphav hjemme. Både pappa Peter Mehnert og mamma Tina Johansen har fortid som toppspillere - i hhv Bærum og Jardar.

Og store ambisjoner har altså sønnen også.

- Det var fornuftig av meg med et klubbskifte nå. Stabæk er en fin klubb, men jeg trengte det, sier han selv. 

Men valget av klubb har han brukt tid på å vurdere. Asker var tidlig på banen da man ante Stabæk kunne slippe talentet, men det har vært flere klubber også i OBOS-ligaen i vurderingen. Men etter å ha sett Asker i aksjon og sjekket ut gruppa for øvrig, ble valget altså å flytte noen kilometer vestover.

For en unggutt som altså er oppvokst i kommunen var det også et bra valg.

Mehnert og Bencsik sine intredener betyr samtidig ikke at Asker er ferdig med spillerlogistikken.

Jens Cato Rosenlund er som kjent dratt til Holmen og Axel Harstad til studier i Trondheim. Og nå er det også klart at Max Hallgren blir borte. Midtstopperen har kommet inn på politihøgskolen i Bodø, og har gitt beskjed om at han ønsker å begynne på de studiene. 

Det, kombinert med en litt usikker skadesituasjon, gjør at Asker har brukt sommeren langt mer aktivt enn en kan få inntrykk av.

- Vi har jobbet mye med dette ja. Veldig mye, sier sportssjef Espen Falck.

- Jeg forstår de som har lurt på om vi ikke har sett etter forsterkninger, for vi har jobbet i det stille. Men det er likevel sånn at vi har sjekket ut mange, mange spillere både i forhold til kvalitet, type ferdighet og tilgjengelighet, sier Falck.

Det har handlet om å sjekke ut profiler og referanser, se på muligheter og foreta utallige samtaler. Og det arbeidet fortsetter inntil vinduet i Norge lukkes neste uke.

- Vi har fått to spennende typer i Cornelius og Marcus. Men vi har på ingen måte avsluttet det arbeidet. Så får vi se om noe blir rett for oss, avslutter sportssjef Espen Falck.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift