Rekordhøst for SFOtball og FotballAkademiet

Rekordene står i kø på SFOtball og FotballAkademiet denne høsten. For aldri har vi vært flere deltagere. Og aldri har vi hatt så mange profilerte og gode instruktører samtidig. De tar gjerne imot deg også...

Seks spillere på vårt A-lag er nå blant instruktørene på SFOtball og FotballAkademiet. Det er flere enn noen gang før. I tillegg har vi noen av klubbens mest meritterte trenere og en gruppe solide menneskekjennere til å lage topp aktivitet for over 200 deltagere - dag etter dag på Føyka...

Dette er slett ikke alle som er med på SFOtball og FotballAkademiet denne høsten. For mange - det er de...

Fem av de seks A-lagsspillerne som for tiden jobber på SFOtball/FotballAkademiet. Fra venstre: Behajdin Celina, Tomasz Sokolowski, Demba Traore, Marcus Mehnert og Cornelius Bencsik.

Da Tomasz Sokolowski selv var liten Asker-spiller fantes det ikke noe Fotball-SFO. Men når Tomasz nå er tilbake i klubben etter over 200 toppkamper for Lyn, Viking, Brann og Stabæk, er det som mer enn spiller på vårt A-lag. Nå koser nemlig Tomasz seg med å trene unge og ivrige Asker-barn på dagtid. 

Og at sønnen til en av klubbens - og norsk fotballs - dyktigste spillerutviklere (Kaz Sokolowski) har egenskapene som skal til for å lære bort, er det liten tvil om. Men Tomasz er slett ikke alene som et godt og inspirerende øvringsbilde for tiden.

Det slurves ikke i oppvarmingsøvelsene når ungene ser hvordan Tomasz Sokolowski gjør det...

Demba Traore har også mange år som toppspiller bak seg. Nå gjør han som Tomasz - og kombinerer spill for Asker med det å lære bort ferdigheter til de unge i klubben. Demba jobber nå både på Akademiet og som trener for klubbens 2003-lag - og er i ferd med å begynne og klatre på trenerkurs-stigen i tillegg.

Og på en ganske tilfeldig ukedag på Føyka jobber Tomasz og Demba på den ene banehalvdelen, mens Cornelius Bencsik, Marcus Mehnert, Behajdin Celina og Niklas Tilley Solhaug jobber på den andre. 

Og de er ikke alene med å følge de mange gruppene som lærer, leker og trives med ball rundt på den store kunstgressflaten. 

Espen Foss er miljøarbeider i klubben, og ansvarlig for det hele. Han har med seg en annen "ringrev" på det sportslige - i klubbens spillerutvikler og G13-14-trener, Ole Petter Engebretsen (OPE). Sammen med denne gjengen jobber Mathias Folke Nordby og Tommy Holt, mens "matmor" Turid Tveter fortsatt sørger for god mat og sunn atmosfære på spiserommet og til fruktpausen før og etter aktivitetene.

Og da har vi ikke engang nevnt et annen meget merittert fotballnavn på Føyka (og andre steder): A-lagets assistenttrener Hans Knutsen bidrar nemlig som busssjåfør for å hente barna fra skolene til aktivitetene på Føyka.

(og skulle noen savne Knut Christoffersens navn, så vit at han kommer tilbake på feltet han og - når han er klar etter en kneoperasjon).

For SFOtball og FotballAkademiet er og blir et stort maskineri. I høst større enn noen gang.

Informasjon om påmelding på Takeda SFOtball finner du her

Informasjon om påmelding på OBOS FotballAkademiet finner du her

Les også mer i kategorien SFO/Akademiet på toppen av denne siden

(artikkelen fortsetter under bildene)

Lek med ball gir ferdigheter og ikke minst ballglede - slik det har gjort på FotballSFO i 12 år.

Stor aktivitet gjør tørst. En kjapp vannpause gjør susen  og får frem smilet...

- Vi er over 100 deltagere på SFOtball nå. I tillegg er det nå frem til høstferien rundt 115 på Akademiet, forteller Espen Foss.

Rett nok vil de eldste av akademistene (2004-årgangen) gå over til vanlige lagsaktiviteter på senhøsten, men fortsatt vil det være nær 200 barn i dette systemet.

- Men vi har plass til flere vi. Det er bare å ta kontakt - eller gå inn her på askerfotball.no (kategorien SFO/Akademiet øverst) og finne både informasjon og link til påmelding, forteller Foss.

Han gleder seg over tilstrømmingen - og at den gjelder både gutter og jenter. I øyeblikket er det for eksempel passert 25 jenter bare på SFOtball-delen - som er rekord det også.

Action og fart når SFO-gjengen spiller...

Askers SFOtball er landets eldste av slitt slag, etablert for 12 år siden, og siden kopiert i over 100 ulike varianter landet rundt. Men originalen lever altså i beste velgående - og bygger fortsatt på de samme hovedprinsippene:

  • læring gjennom lek
  • trygt og godt miljø
  • kvalitet på aktivitet og instruktører

Og kvalitet både har det vært og er nå i fullt monn. Det man tidlig så, var da også at barna - i motsetning til normalen på skolenes SFO - ikke ville slutte. Det dannet grobunn for FotballAkademiet, et tilbud for barna på de eldste barneskoletrinnene. Fortsatt helt uten kvalitetskrav for å komme med, her handler det om å ha lyst til å være med på en aktiv hverdag med gode instruktører.

OPE instruerer i teknikksirkel. Lenger bak jobber Tomasz Sokolowski og Demba Traore med det samme...

Samtidig er Akademiet et "litt mer avansert treningstilbud" - blant annet med "skadefri" agility-oppvarming og spesifikke ferdighetsøvelser. Og det altså med kremen av instruktører. For det er ikke alle 11- og 12-åringer forunt å bli trent av nevnte Tomasz Sokolowski, Demba Traore og OPE. Dag etter dag. Uten stress om resultater eller kamper, bare med fokus på den enkeltes utvikling og glede ved å spille ball.

Fokus fremover, tyngdeoverføring i kroppen, instruerer Tomasz "Soko" Sokolowski. 

- Folkens, jeg vil at dere fokuserer rett frem samtidig som dere jobber godt med tyngdeoverføring, forteller Tomasz Sokolowski - og er selv det perfekte "øvingsbilde" for lydhøre akademister.

Så får han frem smilet når de skal holde balansen, mens de gjør samme øvelser baklengs i et tilsynelatende virvar av barn som jobber iherdig.

- Ikke falle, ikke død, spøker Tomasz.

- Det var lurt, svarer en av akademistene, uten at konsentrasjonen synker. For de har skjønt at dette er viktig - før de går igang med ball og ferdigheter.

Niklas Tilley Solhaug har verdens beste jobb...

På den andre halvdelen er de allerede i gang med ball. Der jobber nemlig de litt yngre SFOtball-barna. Etter lek med ball og lett instruksjon har de delt seg i mange lag på mange småbaner. For å få flest mulig touch på ballen før fruktpausen.

Behajdin Celina er litt "julenisse" denne dagen - og deler ut en OBOS-sekk med drikkeflaske, matboks og endre nyttige effekter.

I dag vanker også en liten overraskelse når spillet er over - i form av en liten sekk med innhold gitt av vår gode samarbeidspartner OBOS. Så må det ryddes både baller og utstyr, det ordnes mens man diskuterer kampen som nettopp var.

- Var det ikke jeg som var banens beste i dag, spøker A-lagsspiller og instruktør Cornelius Bencsik.

Men det var det visst ikke...

Vel, Cornelius får prøve igjen i morgen. For øvelse gjør mester, også for en A-spiller...

Baller skal samles etter økta...

Hjelp med skolisser og småskader er det mange som bidrar til...

Akademistene er mange - der de samles for informasjon før økta begynner.

Et sterkt team. Bak fra venstre: Tomasz Sokolowski, Demba Traore, Cornelius Bencsik, Mathias Folke Nordby og Tommy Holt. Foran fra venstre: Cornelius BEncsik, Ole Petter Engebretsen, Marcus Mehnert, Rolf Magnus Bredal og Espen Foss var de instruktørene som var på banen denne dagen...

Diskusjonen om hvilket lag som er best, går stadig. Her vant nok United den debatten...

Cornelius Bencsik stortrives når ungene koser seg med fotballen...

Mathias Folke Nordby er en av instruktørene som nå har jobbet lengst og han er blitt en solid ressurs for gjengen på SFOtball.

G15-trener Rolf Magnus Bredal og G14-trener Ole Petter Engebretsen er begge engasjert på Akademiet - og nyter utsikten av aktive barn...

Gode SFO-kamerater

Ole Petter Engebretsen er sportslig ansvarlig på Akademiet, Espen Foss er ansvarlig for hele SFO- og Akademisystemet.

Stigeløp er en av øvelsene som er fast på akademioppvarmingen...

SFO og Akademiet har eget utstyrsrom - for det er ikke få kjegler, baller, hekker, vester og annet som brukes når så mange skal være aktive samtidig...

Keeper som forbilde - da er det Buffon selvfølgelig...

Balanse under ballen, viser Tomasz Sokolowski

...før akademistene tester ulike triksinger

Og når økta er over, kan det jo være på sin plass å gi ballglade "Messi" (hunden til OPE) litt ros for at han ventet så tålmodig

Det er lov å være bli midt i en super gjeng...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift