Riki Alba klar for Asker

- For min egen utvikling som spiss, trenger jeg nå å spille på et topplag som skaper sjanser, sier Riki Alba - Vålerenga-talentet som nå tror Asker gir et løft på karrieren.

21-åringen har i mange år vært omtalt som en av Vålerengas neste enere. Men det definitive gjennombruddet har latt vente på seg. Det selv om han har bekreftet potensialet i flere OBOS-ligaklubber.

- Man kan kanskje si at jeg ved å ville gå til en 2. divisjonsklubb, går ett skritt tilbake. Men det gjør jeg for å gå to skritt frem igjen, sier Alba.

Han har tidligere vært utlånt til Nest-Sotra, Bærum og Ull/Kisa - foruten et opphold i svenske Varbergs Bois. 2015-sesongen i Bærum, da de var i Obos-ligaen, var kanskje hans beste. 9 mål på 27 kamper var fasiten det året.

- Det er ikke så verst for et lag som endte med nedrykk. Jeg følte det løsnet der, selv om det ikke er så lett å være spiss på et lag som en periode gikk nesten to måneder uten seier, forteller 21-åringen.

Som i år begynte i Sverige, men trivdes ikke i Varbergs og endte så høstsesongen med spill for Ull/Kisa - igjen et bunnlag, som akkurat berget plassen i Obos-ligaen. 

- Det ble aldri aktuelt å fortsette der. Og selv om jeg hadde tilbud fra høyere divisjoner, var det viktig for meg å spille på et lag som har høyere ambisjoner enn å overleve, sier Alba.

- Det at Riki selv ville hit, er et veldig bra utgangspunkt, sier Kevin Nicol.

- Han er jo kjent som et talent i flere år nå, og har et spennende navn som nok også blir et positivt signal utad om at Asker vil noe i år, fortsetter Asker-treneren.

Uten at han ser Alba som en direkte erstatter for Sindre Mauritz-Hansen, snarere som et solid tilskudd til en fra før spennende stall.

- Han kommer inn i en gruppe og et miljø som jeg tro er bra, og jeg tror dette kan kick-starte karrieren hans, sier Nicol.

Riki Alba skal studere pedagogikk ved siden av fotballen, og opplever totalen som veldig bra.

- Jeg var i dialog med Aske ri sommer også. De har mange spennende navn i troppen og jeg har fått et veldig godt inntrykk av trener Kevin Nicol, skryter spissen.

Som kjenner Asker gjennom flere år - da også med noen dårlige opplevelser:

- Jeg spilte mot Asker for noen år siden, for Vålerenga 2. Da var de helt overlegne, smiler Riki Alba.

Vi ønsker 21-åringen velkommen til Føyka.

 

RIKI TOMAS ALBA - FØDT 02.03.1995

  • Opprinnelig fra Grei, gikk via Skeid til Vålerenga.
  • Har vært utlånt fra Vålerenga til Nest-Sotra (2014), Bærum (2015) og Varberg Bois / UllKisa (2016)
  • Har spilt 1 A-kamp for Vålerenga - og scoret ett mål.
  • Ellers rundt 90 kamper for ovennevnte klubber i Obos-ligaen samt Vålerenga 2 i 2. divisjon (PostNord-ligaen)

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift