- En nesten uforståelig bra signering

Ian Murray har spilt 369 kamper for britiske toppklubber og 6 A-landskamper for Skottland. Nå har han fullført Uefa Prolisens og tar med seg managererfaring fra St. Mirren og Dumbarton ? for å bli assistenttrener i Asker!

På bittelille-julaften signerte 35-åringen kontrakten som gjør ham til kollega med Kevin Nicol. Og det er nettopp vennskapet mellom de to som har gjort den «umulige» overgangen mulig.

- Et bedre trenerteam går det egentlig ikke an å be om på vårt nivå, sier sportssjef Espen Falck. Han kunne like godt sløyfet «på vårt nivå» i den setningen. Og kanskje byttet ut «be om» med «drømt om».

- Vi anser oss som en heldig klubb som med disse trenerne nå får lov til å gå inn i julen med et godt smil om munnen, sier Falck med akkurat det ? et smil om munnen.

Historien om «Asker FC» har allerede lekket ut i skotske medier ? blant annet den skotske versjonen av Sun - noe som fikk ryktene til å svirre her hjemme om at Asker nå har bladd dypt ned i seddelbunkene. Det er så langt fra sannheten som det er mulig å komme.

- Kontrakten som er signert er på helt standard assistent-trenernivå for oss i Asker, sier Falck.

Det betyr egentlig at Murray har signert en kontrakt som i godtgjørelse er så lav at de som hadde sett den, antagelig ikke hadde trodd det var sant. Men det er det altså.

- En på alle måter nesten uforståelig bra signering for oss dette, sier Falck.

Ian Murray skal ikke bare assistere Kevin på A-laget, han skal bidra i klubben på flere plan.

- Primæroppgaven er altså å være Kevins assistent-trener. Men Ian skal også ha oppgaver innen spillerutvikling og talentarbeid. Skotten vil på ingen måte være arbeidsledig på Føyka, fortsetter Falck.

Lysten til å prøve et nytt land avgjorde ? i tillegg altså til vennskapet med Kevin Nicol. De to spilte sammen i Hibernian fra 2002-2005 ? og i de to siste årene har de fullført den høyeste trenerlisensen, Uefa Prolisens, sammen. Det var sånn praten begynte.

Murray har vært en tur i Asker for å se på forholdene. Men det var når Nicol dro til hjemlandet for å feire jul kontrakten ble signert. Den hadde nemlig Nicol fått med seg i kofferten.

- Det skal bli stort å jobbe sammen med ham. Nå gleder jeg meg til at vi sammen kan ta klubben videre til ny suksess, sier Nicol.

I Murray får Asker en trener som altså har en meget solid spillerkarriere ? og som også har høstet verdifull trenererfaring.

Han har som profesjonell fotballspiller spilt 369 kamper på toppnivå for Hibernian, Rangers og Norwich.

Har spilt i Champions League og har også seks A-landskamper for Skottland.

Han var kaptein for Hibernian allerede som 21-åring, og var også kaptein på det skotske U21-landslaget.

Var manager for Dumbarton i skotsk divisjon 1 i fire år ? ble årets manager i denne divisjonen i 2012/13

Manager i St.Mirren i skotsk Premier League i 2015.

«Head Scout» både for det skotske landslaget og for Middlesborough i 2016.

Har nylig fullført sin Uefa Prolisens

Og nå kan man altså føye til assistenttrener for Asker Fotball i 2017 ? der han også kan legge til noe han brenner sterkt for, spillerutvikling.

Vi får med dette to nyutdannede UEFA Pro-trenere. Ian er sulten, ambisiøs og profesjonell. Mye at de samme tingene vi finner i Kevin. Og når i tillegg våre yngre talenter skal få nyte godt av skottens erfaringer, så er dette helt i tråd med det sportslige løftet klubben har ønsket å gjøre på Sporten foran 2017 sesongen, smiler Espen Falck.

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift