Arne Knoph blir ny daglig leder i Divisjonsforeningen

Arne Knoph har sagt opp sin stilling i Asker Fotball og blir ny daglig leder i Divisjonsforeningen. Dermed skal han jobbe for å løfte ligaer og rundt 100 klubber - blant dem Asker.

PRESSEMELDING

 

Knoph begynte som daglig leder i Asker Fotball i 2010, og forlater en klubb som har vokst på absolutt alle områder. Omsetningen er mer enn doblet, og klubbens økonomiske fundament er stødigere enn noen gang. Samtidig har klubben vokst både i aktivitetsnivå, organisasjon, samfunnssatsing og – ikke minst – sportslig.

Arne har lagt ned betydelig arbeidstimer i Asker Fotball de senere år og skal ha en stor del av æren for at klubben er kommet dit den er i dag.  Det er store sko som nå skal fylles.

Asker er blitt en referanseklubb på samfunnssiden, med noe av det bredeste programmet i norsk idrett. Samtidig har spillerutviklingen satt klubben sterkt på kartet i disse årene, der Knoph har vært sentral i overgangene til både Vajebah Sakor til Juventus og Sander Berges fremganger gjennom overgangene til Vålerenga og Genk.

Og elitesatsingen rundt A-laget ser mer spennende ut enn noen gang før.

- Vi får håpe jeg har bidratt såpass at Asker vokser ut av Divisjonsforeningen, halvt spøker Knoph.

- Fundamentet med tanke på et opprykk er i hvert fall til stede. Og nettopp det å være med og bygge robuste klubber som kan ta nye steg, blir en vesentlig oppgave i Divisjonsforeningen, sier han.

Der blir han leder for en interesseforening med nær 100 medlemsklubber – der Asker, Bærum og Holmen er tre av dem. Nå vil han jobbe for å styrke synergier og utveksle erfaringer på tvers – til beste for det han regner som det aller viktigste utviklingsnivået i norsk fotball.

- Der Asker skal være et sportslig flaggskip og en vesentlig samfunnsaktør i en stor kommune, finnes det i DF-familien bærebjelker i store byer og små lokalsamfunn fra Alta i nord til Flekkerøya i sør. Det er her vi finner ryggraden i norsk fotball, mener Knoph.

Som selvfølgelig tar med seg erfaringen fra sine år på Føyka inn i kontorene på Ullevaal. Og han forsvinner ikke på en stund ennå. Han begynner i DF i august, og vil frem til sommeren fortsette for fullt på Føyka. Samtidig vil han sette av tid til å få nye folk inn i funksjoner og høste av erfaringer.

- Det har vært viktig for oss. Vi er glad for at avklaringen kommer nå slik at vi har litt tid på å få på plass den riktige kompetansen som kan erstatte og videreføre det arbeidet Arne har utført.  I tillegg til den erfaring Arne har, er vi spesielt opptatt av å fylle rollen som markedsansvarlig og hans gode «penn».

Vi er samtidig glad for at vi også i fremtiden vil ha et tett og godt samarbeid med Arne og heldigvis har klubben også andre medarbeidere som vil sørge for kontinuitet i tiden fremover. Dette gir også klubben mulighet til å hente inn nye impulser, noe som også kan være positivt.

Asker Fotball har jobbet etter en plan som peker mot Obos-ligaen. Og etter noen tøffe år med mye rydding, tror jeg mer enn noen gang vi er kommet dit at grunnlaget for å lykkes er til stede. Sånn sett er det vel tullete å gi seg i Asker nå når det ser mer morsomt ut enn noen gang, smiler Knoph.

Som dog er klokkeklar på at det ligger an til mye moro i PostNord-ligaen.

 - Vi merker jo hvilket løft og hvilke muligheter som ligger i denne ligaen etter serieomleggingen. Og det trigger voldsomt å bidra til full effekt på dette også i min nye jobb, sier Knoph.

Amedia streamer alle kamper i årets PostNord-liga, kjente profiler kommer inn i klubbene og løfter satsingen, mens store talenter nå velger en utvikling her fremfor andrelagsspill i toppklubbene.

- Vi er rett og slett blitt mer attraktive som klubber og som liga. Gjør man tingene rett nå, kan Divisjonsforeningen befeste posisjonen som norsk fotballs viktigste utviklingsarena, mener Knoph om de to nivåene han nå skal fremme interessene for.

Satsingen er større, interessen betydelig økt og det sportslige nivået kommer til å være både mer spennende og utfordrende enn på lenge.

- Men skal vi få suksess på sikt, må vi bygge robuste klubber med soliditet både organisatorisk og økonomisk, understreker Knoph.

Som i sin nye stilling vil samarbeide tett både med Norsk Toppfotball og NFF – begge deler organisasjoner han kjenner godt. Men mest av alt å jobbe mot medlemsklubbene og de mange dyktige folkene som i sum utgjør en stor kraft i norsk fotball. Og de er det som kjent flere av på Føyka…

Vi ønsker Arne lykke til i sin nye jobb når den tid kommer.  Frem til den tid skal han fortsatt stå på for fullt for klubben.

På vegne av Asker Fotball

Per Christian Ottesen

 

 

For ytterligere spørsmål, kontakt

Styreleder Per Christian Ottesen, tlf. 95853214

Arne Knoph, tlf. 97057400

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift