Her er Askers nyeste landslagsspiller

Bettina Arnesen er klar for VM - to år etter at hun for første gang rørte en ball. Siden har målbevisst jobbing gjort henne til landslagsspiller.

- Det føles helt absurd, sier Bettina selv.

- Det føles veldig rett og helt fortjent, svarer trener Andre Muri.

I 2015 begynte hun på Askers gatelag. Siden har hun vært på omtrent hver eneste trening, sommer som vinter, snø som sol.

- Jeg hadde jo aldri rørt en ball før og måtte ha alt inn med t-skje, smiler hun.

Men det gikk ifølge Muri fort over. Snart ble Bettina en av de som leverer stabilt og godt, enten det er i teknikkøvelser på trening eller i innsats på kamp.

- Hun har hatt en fantastisk utvikling. Det har rett og slett vanvittig gøy å følge den fremgangen, sier Muri.

Bettina Arnesen har hatt utrolig fremgang som fotballspiller, Her i aksjon mot Lillestrøm i serien.

Som de fleste vet har han spilt fotball hele livet. Og på det aller høyeste nivået i Norge over en tiårsperiode. Men selv han trodde nok ikke det var mulig å trene seg fra fullstendig nybegynner til VM-spiller på to år. Men for Bettina ble møtet med fotballen en umiddelbar fulltreffer

- Jeg er jo sportsidiot da. Som liker det meste innen sport, sier hun - nesten som hun vil unnskylde den store fremgangen.

- Hun leverer presist hver gang vi eksempelvis har en pasningsøvelse, forteller Muri.

- Jeg prøver i hvert fall, svarer hun beskjedent.

Men når det gjelder betydningen fotballen generelt og gatelaget spesielt har betydd for henne, er hun ikke forsiktig med superlativene.

- Jeg hadde ikke vært på det stedet jeg er i dag, hvis det ikke hadde vært for gatelaget, sier hun.

- Bettina betyr mye for gatelaget også, understreker Muri.

Som er glad for at Askers gatelag er ledende i den serien på flere måter. En av dem at Bettina er en av totalt fire jenter.

- Det er andre lag som har enkelte jenter med også, men de fire vi har beriker miljøet. De er også utrolig flinke til å møte opp hver gang, fortsetter treneren.

En av de andre jentene, Cathrine Johansen har sammen med Biu Van Phan representert Asker i VM for gatelag før.  Men i år var det altså Bettina Arnesens navn som stod på uttakslisten over Norges lag.

- VM er jo annerledes enn kampene for Asker i serien. Her skal vi spille i ballbinger, ikke vanlig 7-erfotball som vi gjør for Asker, forklarer Bettina.

- Men klart dette betyr enormt mye for meg. Jeg gleder meg utrolig mye, sier hun.

Og hun trenger egentlig ikke vente så lenge før moroa begynner. For allerede i morgen reiser hun på landslagssamling i Stavanger.  Så blir det en samling i København, mens ytterligere to samlinger ikke er stedsfestet ennå.

Det er imidlertid VM. Som spilles i Oslo fra slutten av august og frem til 6. september. Det betyr at det kan bli bra med heiagjeng på sidelinjen for Bettina og Norge.

Asker Fotball gratulerer med uttaket - som gjør oss alle stolte...

Trener Andre Muri har fått enda en landslagsspiller ved sin side...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift