Etablerer Willy Fosslis spiss-skole

Asker har hatt mange storscorere - men ingen har vært i nærheten av Willy Fosslis egenskaper foran mål. Nå etableres en egen spiss-skole til Willys minne.

Fossli gikk bort i slutten av januar i år, 85 år gammel. Han etterlot seg da en historie som ikke minst inneholder en tilnærmet uslåelig scoringsrekord.

Les minneord om storscoreren her

Willy var nemlig målmaskinen på Askers storlag på 1950-tallet - og endte til slutt med utrolige 195 A-lagsmål for klubben. Det er 70 flere enn nummer to på den listen (Armin Sistek). Bare fem spillere i klubbhistorien har passert 100 mål - Willy nådde altså nesten 200, og scoret altså mer enn halvannen gang mer enn vår nest-beste målscorer.

Under klubblegendens begravelse ble det samlet inn penger som ble donert til "Kara", gruppen i Asker Skiklubb som Willy var aktiv i til det siste. Og nå har Kara, i samarbeid med Asker Fotball, funnet ut hva pengene (10.500 kroner) skal bli starten på. Vi tror det er helt i Willys ånd.

For i høst blir det spiss-skole på akademiet, der læringen først og fremst handler om en ting - hvordan bli bedre til å score mål.

- Det er liksom hensikten med dette spillet, å score mer enn motstander'n, sa Willy til undertegnede etter en seier - da jeg hadde gleden av å ha han som trener i unge år.

Den uttalelsen sier to ting om Willy - hans tydelige forståelse for fotballen og hans lune humor...

Samtidig var det ikke noe tull med Willys avslutningsegenskaper. De ga ham 7 landskamper i tillegg til toppscorertitler i hovedserien og altså en bortimot uslåelige Asker-rekord.

Og kanskje gror det frem fleremålscorere takket være de midlene som nå gjør at FotballAkademiet til høsten får et ekstra fokus på "gutta på topp", gjennom en egen spissskole.

- Detaljene skal etableres og utformes, men vi gleder oss veldig til dette, sier Espen Foss, som leder SFOtball og FotballAkademiet på Føyka. Han var sammen med Arne Knoph på Kara-møte nylig og takket for gaven, samtidig som en drakt fra vår ferskeste toppscorer (Sindre Mauritz-Hansen) ble overrakt - for at den skal bli levert videre til Fosslis familie.

Og i forbindelse med høstferien lanseres altså en spiss-skole som forhåpentligvis skal munne ut i en ting. Flere scoringer på Føyka i fremtiden.

Les Asker Fotballs Adelskalender over mestspillende og mestscorende spillere i klubbens historie her

 

 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift