Beste seiersrekke noensinne

Askers gatelag fant frem storformen, leverte festfotball og slo både Moss, Godset og Lillestrøm. Til slutt endte Asker på 5. plass i Landsturneringen.

Vi har hatt stor fremgang som lag. Grunnlaget for den gode prestasjonen er sterkt samhold, positivitet og vilje, som gjør at vi klarer å gjennomføre et intensivt forsvarspill med tett førsteforsvarerjobb og kort sikringsavstand, sier trener Andre Muri.

Samholdet, positiviteten og viljen har vært varemerker på Askers gatelag i lang tid. Så også godt pasningsspill. Men i Landsturneringen fikk trener Muri se laget løfte seg både i førsteforsvarsjobben og ikke minst evnen til å score på sjansene.

Det var faktisk bare små marginer - og noen "feil" resultater i andre kamper som hindret laget i å gå helt til semifinalen. Det etter et gruppespill som begynte med 1-3 mot Brann, men som deretter fortsatte med to råsterke 3-0-seiere over hhv Moss og Strømsgodset.

Sistnevnte et lag Asker har møtt mange ganger i seriespillet, men aldri hadde slått før.

Andre Muri instruerer en Asker-gjeng preget av godt samhold.

Denne gang handlet det altså om cup. Landsturneringen er arrangert av Fotballstiftelsen sammen med Fredrikstad. Første dag i flotte omgivelser på Hankø Fjordhotell. Dag to ble spilt på Fredrikstad stadion. 13 lag deltok og rundt 250 deltagere var samlet under turneringen og kommunalminister Jan Tore Sanner og Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård var tilstede. 
Og de fikk altså se et Asker-lag som hadde semifinaleplassen som beste puljetoer innen rekkevidde, men den glapp da resultatene i de andre gruppene bikket i vår disfavør.
 
I stedet ble det plasseringskamp om 5./6. plassen mot Kanarifuglene fra Lillestrøm. De presset i perioder, men Asker holdt tett og kapret 5. plassen etter det som til slutt endte med en 1-0-seier. 
 
For Askers del er dette den beste rekken kamper laget har levert noengang, og knallsterke 7-0 i målforskjell de tre siste kampene gir håp om økt poengfangst i seriespillet utover høsten. 
- Det er en fantastisk fin gjeng som er godt likt blant de andre lagene, sier Andre Muri, som til daglig trener laget sammen med Aleksander Solli.
Under premieutdelingen var Asker det eneste laget som fikk jubel før laget ble ropt opp.
- Dere vet dere har gjort noe riktig når dere får sånn jubel for 5. plass, skrøt trenerkollega Ole Tobias Mehn-Andersen i Strømsgodset.
 
Gatelaget representerer da også denne gang Asker Fotball på strålende vis og er hyggelige og blide, både mot andre lag og innad i gruppa. 
- Alle deltagerne fortjener honnør og klapp på skulderen. Spillerne er rause med ros seg i mellom og gjør så godt de kan for at alle involverte skal få en fin opplevelse. Dette gir minner for livet for mange, understreker Muri.
 
Dagen ble avsluttet med festmiddag og hyggelig samvær med underholdningsbidrag fra Odd og Asker ved Tom Frost. Responsen var magisk med lightere, allsang, rungende latter og stående applaus.
 
Alle foto: Kristian Bjerke/fotballstiftelsen.no
 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift