Stjernemøte med Sander

Spørsmålene haglet, mens selfies og autografer føk unna da Askers egen superstjerne Sander Berge tok turen til stedet han selv startet karrieren - blant akademiet på Føyka.

TV2 hadde planlagt tur til Føyka onsdag - for å snakke med gamle trenere og andre i klubben om Sander Berges utvikling. De kunne ikk ehatt mer flaks. For hvem dukket opp på akademitrening om ikke Sander Berge selv.

Sander Berge har mange år på akademiet bak seg. Onsdag var han tilbake - der en annen Asker-gutt med masse toppspillerfaring, Andre Muri, nå er instruktør sammen med Ole Petter Engebretsen (med cap). Knut Christoffersen fikk Sander som en av de først påmeldte da Asker etablerte landets første Fotball-SFO.

19-åringen har nemlig noen få dagers ferie hjemme på Høn - og tok turen for å hilse på SFO-veteranen Knut Christoffersen og Sanders mangeårige lagstrener Ole Petter Engebretsen. Sistnevnte jobber jo nå også på akademiet - og hadde spurt om ikke Sander kunne komme og hilse på. Og Sander er ikke den som lar en slik sjanse gå fra seg.

For er det en som er god til å huske - og være takknemlig for der det hele begynte, så er det landslagsstjernen. Som var mer enn tålmodig da alle skulle ha både autografer, klemmer og selfies. Det før OPE samlet gjengen i en ring og kjørte en spørsmålsrunde blant de unge Asker-akademistene.

Spørsmålene var både forberedt, gode og mange, da akademistene spurte Sander om alt fra kjærester til fotballferdigheter. Men navnet på keeperen til Genk trengte de ikke spørre om - det visste de...

Og armene føk i været og spørsmålene haglet om alt fra hvem som er den han er best kamerat med på landslaget, om han bor alene i Belgia, om han har kjæreste og hvem han heier mest på av Manchester United og Liverpool.

- De spør jo alle de tingene vi ikke tør spørre om, lo en imponert TV2-reporter Sigve Kvamme.

For hvem synes egentlig Sander er best på landslaget? Og synes Sander han er bedre enn Martin Ødegaard? Og hvordan har han egentlig blitt så god?

Det siste handler ikke så rent lite om akkurat den banen Sander var på denne onsdagsettermiddagen. For han var en av de aller første som begynte på verdens første fotball-SFO på Føyka. Og der fortsatte han til man fikk videreføringen Akademiet før han fortsatte opp gjennom lagssystemene opp til Askers A-lag.

- Bor du på Høn, undret akademistene og fikk ja til svar. - Når jeg er hjemme, da...

Og det er han altså en kort periode nå.

Autografer og selfies ble det masse tid til...

- Det er rart hvor fort ting kan gå. Fra å være skadet Vålerenga-spiller, spilte jeg kvartfinalen i Europaligaen noen måneder etterpå, fortalte han.

- Hvem er du mest sammen med på Genk da, undret Akademistene.

- Jeg ble tidlig kjent med og har snakket mye med en keeper vi har fra Australia, fortalte Sander.

- Å, du mener Ryan, sa en av akademistene, og avslørte at dette var en gjeng litt over middels god på fotballkunnskap.

- Ryan er på vei til Brighton i Premier League nå, fortalte Sander.

Som selv nevnes i sammenheng med enda større klubber både i England og andre toppligaer.

For ingen ting tyder på at utviklingen stopper i Belgia. I rekordfart har Sander gått fra debutant til selvskreven på det norske landslaget. Mens storklubbene står i kø for å vise sin interesse. Der Arsenal og Everton er de to siste som skal ha kastet seg inn i en rekke der det fra før har versert klubbnavn som Sevilla, Atalanta og Monaco fra før.

- Er du rik, undret akademistene på Føyka.

Svaret var like jordnært og avslappet som gutten selv. Og sånn sett var konklusjonen klar fra neste generasjon Asker-akademister:

- Sander Berge er ikke bare god, han er veldig hyggelig også.

Eskil Thon Asklien fikk seg en stjerneselfie.

Og slik gikk det til at akademistene - antagelig for første gang i historien - "kranglet" om å være Norge da de skulle avslutte dagen med turnering. Og der laget som "vant den krangelen" fortsatte å diskutere internt hvem som kunne være Sander Berge.

P.S.: Ryktene sier at Sander tar turen til Føyka også fredag formiddag - da 03- og 04-laget skal ha trening. Så reiser han på en kort ferie før sesongoppkjøringen begyner i Belgia (hvis det nå er der han skal drive oppkjøring..)

Nikolai Brochhaug Gabrielsen fikk litt stjerner i øya...

Ole Petter Engebretsen trente Sander i mange år på et Asker-lag som også fikk frem navn som Vajebah Sakor, Stian Stray Molde, Petter Svensson, Max Hallgren og Andreas Vedeler.

Han koste seg på gamle trakter, Sander Berge. 

Litt vrient å vaske seg i panna nå...

Han tok seg god tid til alle, Sander Berge...

Talenter både foran og bakover på dette bildet...

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift