- Vi er heldige som holder til i Asker Kommune

Brobyggercupen ble, som tidligere år, både en sportslig og sosial suksess for vel 65 deltagere fra Asker og Vålerengas gatelag, Hvalstad transittmottak, Asker politistasjon, Asker Kommune, samt Asker Fotballs administrasjon og partnere.

En fin tradisjon ble i år videreført da bortimot 65 spillere skulle gjøre opp om heder og ære på Føyka i Askers årlige Brobyggercup, også kjent som Askers gatefotballcup.

Som i fjor stilte Askers asyltreningsprosjekt ved Hvalstad transittmottak, Vålerenga Gatelag og Asker Gatelag med sterke lag, det gjorde også Asker politikontor, Asker Kommune med ordfører Lene Conradi i spissen, samt regjerende mester Asker Fotballs administrasjon, som for anledningen hadde hentet inn forsterkninger fra sine gode partnere Explendo og Egon Asker. 

For mens det er liten tvil om at deltagerne jakter scoringer og sluttspillsplass i innledende gruppespill, er det underliggende målet å skape en positiv opplevelse for alle involverte, både sosialt og sportslig, samt redusere avstanden og bygge bro mellom samfunnslagene. 

Og god stemning både på og utenfor banen var det. Det sies fra sikre og pålitelige kilder at ferdighetene ute på kunstgresset sto i stil med den utsøkte lammegryten med tilbehør som ble tilberedt og servert av en beboer fra Hvalstad transittmottak. En stor takk til Hvalstad for bidraget! 

I Askers årlige Brobyggercup gjelder det å holde drakten rett i shortsen....

Med Politiet som spillende deltager var det nødvendig å sørge for at noen form for kontroll ble håndhevet på Føyka underveis i turneringen. Av den grunn ble forsterkninger tilkalt i god tid før første spark på ballen i form av Kristoffer Helgerud og Tomasz Sokolowski, som med haugevis av eliteserieerfaring som henholdsvis dommer og spiller sørget for kontrollerte omstendigheter og kyndig kampledelse. 

Under deres oppsyn fikk man se at både Askers og Vålerengas gatelag leverte godt og spilte underholdende fotball. Dessverre holdt det ikke til semifinaleplass i hver deres gruppe. 

I kampen om 5. plassen mellom de to nevnte lagene måtte det straffesparkskonkurranse til for å skille dem. Den gikk Vålerengas gatelag seierende ut av. 

I den første av to fartsfylte semifinaler barket Politiet og Asker Kommune sammen, mens Asker Fotball administrasjon og partnere gjorde opp om den siste finaleplassen med Hvalstads transittmottak i den andre. 

Finalen skulle vise seg å bli en blåkopi av fjoråret, der Asker Fotball admin og partnere møtte lovens lange, lokale arm. Og også i år skulle førstnevnte gå seirende ut av et velspilt finaleoppgjør.

Stille før stormen. De siste forberedelsene gjøres før avspark. 

Da pokalen ble utdelt til vinnerlaget benyttet arrangøren samtidig anledningen til å hedre Bettina Arnesen for hennes nylige deltagelse og verdifulle bidrag for Norge i VM i gatefotball.

- Det ble en veldig fin dag på Føyka, og det var virkelig høy kvalitet på både fotball og humør ut på der, uttalte trener for Askers gatelag, André Muri etter at finalen var ferdigspilt.

- Vi er heldige som holder til i Asker Kommune. Vi opplever en støtte og et bidrag fra kommunen som jeg tror få idrettslag får oppleve. Brobyggercupen har blitt en flott tradisjon, og et verdifullt tilskudd til samfunnsatsingen Asker Fotball står bak og utfører, fortsatte den tidligere Vålerenga-stopperen som ønsket å rette en stor takk til arrangører, matlagere og deltagere for en minnerik dag. 

Djevelen er i detaljene. Det diskuteres kampplan mens spillerne varmer opp før kamp. 

Skaff deg leilighet i vinterparadis NÅ!

Støtt Asker Fotball!

Sjekk ut vår nye nettbutikk

Hovedsamarbeidspartnere

Gullklubben

Sosiale Medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift